Hét fitnessplan om vet te verliezen in Den Haag

afvallen met gezonde voeding in den haag

Hét fitnessplan om vet te verliezen in Den Haag is niet zomaar een blog, maar een blog die gaat zorgen voor een andere kijk op gewichtsverlies. Het verliezen van lichaamsvet kan een uitdaging zijn. In theorie is het niet moeilijk, echter in de praktijk komen er nog een hoop dingen bij kijken waardoor het toch moeilijker is dan je denkt. Velen proberen snelle oplossingen zoals crashdiëten, maar deze zijn niet duurzaam en kunnen zelfs schadelijk zijn voor je relatie met voeding. In plaats daarvan is een gezonde en gebalanceerde leefstijl de sleutel tot blijvend gewichtsverlies. Deze blog bied je een plan dat je helpt om vet te verliezen terwijl jij je welzijn op de lange termijn verbetert.

 

Stap één: stel realistische doelen

Voordat je begint met jouw doel om gewicht te verliezen, is het belangrijk om realistische doelen te stellen. Heb jij moeite om realistische en concrete doelen te stellen? Dan kan je ook altijd hulp vragen aan een coach om een goeie start te maken met een helder plan.Verwacht geen wonderen binnen een paar weken. Een gezond gewichtsverlies is ongeveer 0,5 tot 1 kilogram per week. Val je meer af dan een kilo per week? Dan ben jij aan het crash diëten. Deze langzame, maar gestage aanpak zorgt ervoor dat je gewicht verliest en ook nog kan genieten van het leven (en een wijntje of chocolaatje bijvoorbeeld!)

 

Stap twee: eet bewust en gebalanceerd

Wat is bewust en gebalanceerd eten eigenlijk? In de volgende vijf stappen gaan we jou meenemen in de wereld van bewust en gebalanceerd eten. En wij weten eigenlijk wel zeker dat jij niet gaat verwachten dat het zo normaal is gebalanceerd eten en dat er geen toverspreuk is.

 

Vermijd crashdiëten

Crashdiëten kunnen je metabolisme vertragen en leiden tot spierverlies. Crash diëten is helemaal niet fijn voor je lichaam omdat je in een korte periode veel gewicht verliest. Het is te veel in een te korte periode en dan raakt je lichaam wat van slag. Denk hierbij aan hormonaal, mentaal of fysiek (snel moe bijvoorbeeld) In plaats daarvan moet je focussen op een uitgebalanceerd voedingspatroon dat rijk is aan voedingsstoffen. Het duurt dan wat langer voordat jij gewicht verliest, maar je hebt er op de lange termijn ook veel meer plezier van.

 

Eet meer eiwitten

Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -opbouw, vooral als je actief traint. Maar zelfs als je niet traint is het van belang om eiwitten te eten, echter heb je dan minder eiwitten nodig dan iemand die actief traint en beweegt. Probeer elke maaltijd een bron van eiwitten te laten bevatten, zoals kip, vis, tofu, bonen of noten. Hoe eiwitrijker jij eet, hoe langer verzadigd jij bent. Omdat je langer verzadigd blijft zal je ook merken dat je minder behoefte krijgt om tussendoor te snacken wat weer helpt met gewichtsverlies.

 

Voeg vezels toe

Vezels helpen bij de spijsvertering en geven je een vol gevoel, wat overeten voorkomt. Groenten, fruit, volle granen en peulvruchten zijn uitstekende vezelrijke opties. Daarnaast is genoeg groente en fruit eten ook goed voor de vitamines en mineralen die lichaam nodig heeft.

 

Beperk verzadigde vet en suikers

Vermijd voedingsmiddelen met veel verzadigde vetten en toegevoegde suikers. Dit betekent echter niet dat je het volledig moet vermijden en nooit meer een koekje, een wijntje of wat anders lekker kan eten. Eet voor 80% voedzaam en 20% wat je lekker vindt. Dit kan je doen door elke dag jezelf een snack te gunnen maar dan doe je de ene dag een voedzame snack en de andere dag een stukje chocola bijvoorbeeld. Volledig vermijden gaat niet werken aangezien je dan gaat terugvallen in oude gewoontes en het kan zelfs triggering zijn tot een eetbui en dat is absoluut niet de bedoeling! Ervaar je nu al een slechte relatie met voeding? Neem contact op met ons en wij helpen je>>>

 

Drink voldoende water

Hydratatie is cruciaal voor je metabolisme en algemene gezondheid. Streef naar minstens 2 liter per dag en meer! Twee liter is de norm als je weinig tot niet beweegt en als jij veel beweegt en traint verlies je vocht waardoor het van belang is om nog meer te drinken om het bij te vullen. Moeite met twee liter per dag drinken? Koop een grote liter fles en vul deze gelijk in de ochtend en zet hem op je bureau. Zo heb je de hele dag een herinnering dat je moet drinken. En omdat de fles zo groot is hoef je het maar één keer te vullen en dan heb jij al twee liter op!

gezonde voeding den haag

Stap drie: combineer cardiovasculaire training en krachttraining

En dan komen we bij het onderdeel trainen en bewegen! Voeding is een groot gedeelte van gewicht verliezen maar door dit te combineren met trainen en bewegen maakt het een stuk fijner. En daarnaast bevat trainen en bewegen zoveel voordelen dat dit essentieel is om fit en gezond ouder te worden. Ook las je doel niet afvallen is! Klik hier om alle voordelen van krachttraining te lezen>>>

 

Cardiovasculaire training

Cardiovasculaire oefeningen zijn essentieel voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van je hartgezondheid. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, zwemmen, skeeleren of joggen. De norm ligt op 10.000 stappen per dag maar wij begrijpen ook dat als je nu nog niks doet aan beweging dit een erg grote stap is. Probeer eerst eens twee keer in de week 10.000 stappen te zetten of om elke dag 10 minuten te wandelen of fietsen. Begin klein, maak er een gewoonte van en zet dan een volgende stap om meer te bewegen. Den Haag biedt prachtige plekken voor buitenactiviteiten, zoals het Haagse Bos en het strand van Scheveningen. Oftewel je kan heerlijk jouw cardio doen buiten en als het regent kan je altijd nog op de loopband in de sportschool gaan wandelen.

 

Krachttraining

Krachttraining helpt bij het opbouwen van spiermassa, wat je metabolisme verhoogt en je helpt meer calorieën te verbranden, zelfs in rust. Dat is toch wel een groot voordeel voor als je gewicht wilt verliezen. Probeer twee tot drie keer per week krachttraining te doen. Start eerst om de basis oefeningen technische correct te doen en geef jezelf de tijd om een basis neer te leggen. Begin je pas net met krachttraining of heb je vaak last van pijntjes met trainen? Dan is het verstandig om de hulp van een coach of trainer te vragen. Leer goed de oefeningen doen, daag jezelf uit en wordt elke keer weer wat sterker en fitter.

 

Stap vier: geef je lichaam de tijd om te herstellen

Letten op je voeding, trainen en bewegen is voor veel mensen het enige wat ze onder de loep nemen zodra ze gewicht willen verliezen. Toch vergeten de meeste een cruciaal puntje en dat is slaap- en stress management. Slaaptekort en veel stress heeft enorm veel impact op je lijf en de keuzes die je maakt. Dit is ook wat gewicht verliezen lastig kan maken omdat ze deze twee aspecten niet onder de loep nemen en aanpakken.

 

Slaap genoeg

Slaap is cruciaal voor herstel en gewichtsverlies. Streef naar zeven tot negen uur slaap per nacht. Een goede nachtrust helpt bij het reguleren van hormonen die honger en verzadiging controleren. Maak je slaap daarom ook echt een prioriteit! Het helpt om gewicht te verliezen maar ook om met meer focus en helderheid je werk te doen. Maak voor jezelf een avondroutine om goed uit te schakelen van de dag en jezelf voor te bereiden op een goede nachtrust.

 

Stressbeheer

Stress kan leiden tot gewichtstoename doordat het hormoon cortisol vrijkomt, wat vetopslag bevordert. Je kan verschillende dingen doen om je stress te minderen, echter is dit vaak persoonlijk en moet je ervaren wat werkt voor jou. Denk hierbij aan yoga, meditatie, wandelen, praten met gelijkgestemden, massage en ademhalingsoefeningen. Bekijk vooral goed waar de kern van stress vandaan komt en wat jij eraan kan doen om de stress te verminderen.

 

Stap vijf: blijf gemotiveerd en houd vol

Het belangrijkste het gewichtsverlies is dat je consistent blijft en jezelf de tijd gunt. Het zal echt niet altijd even makkelijk zijn of heel soepel gaan maar zolang je consistent blijft, niet perfect, dan zal je merken dat het jou echt gaat lukken!

 

Zoek ondersteuning

Zoek een fitnessbuddy of een buddy die ook hetzelfde doel heeft als jou om gemotiveerd te blijven en support krijgt van gelijkgestemden. In Den Haag zijn er enorm veel sportschool, studio’s en bootcamps dus kijk vooral goed om je heen en vraag proefsessies aan om te ervaren waar jij op je plek zit!

 

Vier je succes

Het is belangrijk om je successen te vieren, hoe klein ze ook zijn. Het is daarom van belang dat jij goed je doel formuleert en je grote doel ook opdeelt in subdoelen. Door subdoelen ervaar jij vaker en sneller een succes moment en kan je dit vieren! Dit kan je motiveren om door te gaan. Beloningen hoeven niet voedsel gerelateerd te zijn; trakteer jezelf op een massage of een nieuwe sportoutfit.

 

Wees geduldig

Onthoud dat gewichtsverlies een marathon is, geen sprint. Wees geduldig en geef niet op als je resultaten niet meteen ziet. Wij begrijpen dat dit lastig is omdat je direct resultaat wilt en dat is ook de reden om een coach te nemen als je gewicht wilt verliezen zodat jouw coach je kan afremmen en motiveren waar nodig is.

 

Conclusie: hét plan om gewicht te verliezen

Door dit plan te volgen, kun je op een gezonde en duurzame manier gewicht verliezen en tegelijkertijd je algehele welzijn verbeteren. Den Haag biedt een prachtige omgeving om actief te zijn en een gezonde leefstijl te omarmen. Begin vandaag nog met je reis naar een fitter en gezonder leven! Onze coaches staan altijd voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Wil jij gewicht verliezen zonder jezelf te verliezen?

Vraag een gratis en vrijblijvende proefsessie aan

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

Contactformulier

    Contactformulier

      Contactformulier

        When you look in the mirror,

        do you like what you see?

        Nieuwe pagina

        Contactformulier

          Contactformulier

            De impact van jouw gezondheid op je omgeving

            impact van jouw gezondheid op je omgeving in Den Haag

            De impact van jouw gezondheid op je omgeving is kan een confronterend artikel zijn. Gezondheid is namelijk niet alleen van belang voor jezelf: het heeft ook een grote invloed op de mensen om je heen. Of je nu een ouder, vriend, collega of buur bent, jouw gezondheidstoestand kan gevolgen hebben voor je omgeving. In dit blogartikel bespreken we hoe jouw gezondheid anderen beïnvloedt en waarom het belangrijk is om een voorbeeld te zijn, vooral voor je kinderen.

             

            Gezondheid als voorbeeld voor kinderen

            Kinderen leren voornamelijk door observatie en imitatie. Ze nemen gedrag, gewoonten en attitudes over van hun ouders en andere rolmodellen. Als je als ouder gezonde gewoonten aanneemt, is de kans groter dat je kinderen deze gewoonten ook overnemen.

             

            Voeding en Eetgewoonten

            Voedzaam eten is een van de belangrijkste gebieden waar je een voorbeeld kunt stellen. Als je regelmatig voedzame maaltijden eet en je kinderen betrekt bij het koken, leren ze de waarde van gezonde voeding. Dit kan hen enorm helpen om eetgewoonten te ontwikkelen die een leven lang meegaan.

             

            Lichaamsbeweging

            Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor een goede gezondheid. Door samen met je kinderen te sporten of actieve spelletjes te spelen, laat je zien dat bewegen leuk en belangrijk is. Dit kan hen motiveren om lichamelijk actief te blijven, wat op de lange termijn hun risico op gezondheidsproblemen vermindert.

             

            Tips om je kinderen actief te krijgen:

            • Zelf trainen/bewegen en het goede voorbeeld laten zien.
            • Probeer verschillende teamsporten (leuker om samen te trainen dan alleen)
            • Maak in het weekend een groten wandeling buiten in een mooi gebied.
            • Maak het normaal om vaker de fiets te pakken dan de auto.
            • Ontdek wat ze leuk vinden om te doen qua beweging en sporten.

             

            Mentale Gezondheid

            Mentale gezondheid is net zo belangrijk als fysieke gezondheid. Door openlijk te praten over emoties en gezonde copingmechanismen te demonstreren, help je jouw kinderen om hun eigen mentale welzijn te begrijpen en te beheren.

             

            Invloed op sociale kringen

            Niet alleen je kinderen, maar ook je bredere sociale kring kan profiteren van jouw gezonde levensstijl. Wanneer je gezond leeft, heb je meer energie en ben je beter in staat om deel te nemen aan activiteiten. Dit kan anderen aanmoedigen om ook gezondere keuzes te maken.

             

            Motivatie en ondersteuning

            Als je vrienden en familie zien dat je een gezonde levensstijl leidt en hier de vruchten van plukt, kunnen zij geïnspireerd raken om hun eigen gewoonten te veranderen. Je kunt hen motiveren door je eigen ervaringen te delen en hen aan te moedigen kleine, haalbare stappen te zetten naar een gezonder leven. Jezelf omringen met gelijkgestemden maakt het leuker en makkelijker om je nieuwe gewoontes vol te houden.

             

            Gezamenlijke activiteiten

            Organiseer activiteiten die een gezonde levensstijl bevorderen, zoals wandelingen, fietstochten of een avondje samen koken met allemaal voedzame gerechten. Dit maakt het niet alleen leuker om gezond te blijven, maar versterkt ook de onderlinge band.

             

            Professionele omgeving

            Ook op de werkvloer kan jouw gezondheid een impact hebben. Gezonde werknemers zijn vaak productiever, hebben minder ziekteverzuim en dragen bij aan een positieve werksfeer. Probeer je collega’s te motiveren door het goede voorbeeld te geven. Het is ook leuk om samen te trainen bij een sportschool in een small group training of duo PT 

             

            Productiviteit en energie

            Als je goed voor jezelf zorgt, heb je meer energie en focus om je werk goed te doen. Dit kan de algehele productiviteit verhogen en een positieve invloed hebben op de prestaties van je team. Werken aan je eigen gezondheid gaat ervoor zorgen dat jij met focus en energie je zakelijke doelen kan behalen.

             

            Voorbeeldfunctie

            In een professionele setting kun je ook een voorbeeld zijn. Door gezonde keuzes te maken, zoals het kiezen van voedzame lunches en het nemen van regelmatige pauzes om te bewegen, moedig je collega’s aan om hetzelfde te doen.

             

            Stressmanagement

            Gezonde gewoonten kunnen ook helpen bij het beheren van stress. Door technieken zoals mindfulness, yoga of regelmatige lichaamsbeweging toe te passen, kun je laten zien hoe belangrijk het is om voor je mentale welzijn te zorgen.

             

            Conclusie: de impact van jouw gezondheid op je omgeving

            Jouw gezondheid heeft een bredere impact dan je misschien denkt. Door gezonde gewoonten aan te nemen en te onderhouden, kun je niet alleen je eigen leven verbeteren, maar ook dat van je kinderen, sociale kring en collega’s. Wees een voorbeeld en inspireer anderen om ook de eigen gezondheid prioriteit te maken. Onze coaches staan voor je klaar om je een helpende hand te bieden om je eigen gezondheid te verbeteren en je omgeving te motiveren.

            trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

            Contactformulier

              Hoe vind jij een goeie personal trainer in Den Haag?

              Hoe vind jij een goeie personal trainer in den haag met zoveel bedrijven die personal trainer aanbieden? Wij begrijpen dat je hierdoor geen idee meer hebt welke personal trainer het geld waard is en welke personal trainer niet. In dit artikel gaan wij je helpen zodat jij bij een personal trainer in Den Haag terecht komt die extreem goed is in het werk maar ook waarmee jij een klik hebt.

               

               

              Waar kan jij een fijne personal trainer vinden in Den Haag?

              Het kiezen van een goede personal trainer kan een groot verschil maken in het bereiken van je fitnessdoelen. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of gewoon je algemene gezondheid wilt verbeteren, de juiste trainer kan je begeleiden en motiveren om het beste uit jezelf te halen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij je zoektocht.

               

               

              1. Bepaal je doelen

              Voordat je op zoek gaat naar een personal trainer, is het belangrijk om je doelen duidelijk voor ogen te hebben. Wil je afvallen, spieren opbouwen, je uithoudingsvermogen verbeteren of heb je specifieke sportieve ambities? Verschillende trainers hebben vaak verschillende specialisaties, dus het helpt om te weten wat je precies wilt bereiken. Mocht je nog twijfelen over wat je graag wilt bereiken? Dit kan je ook tijdens de kennismaking samen met een coach bespreken. Uiteindelijk is een coach er ook om samen jouw doel helder te krijgen.

               

               

              2. Vraag om aanbevelingen

              Een van de beste manieren om een goede personal trainer te vinden, is door aanbevelingen te vragen. Vraag vrienden, familie of collega’s of zij iemand kennen die ze kunnen aanbevelen. Persoonlijke ervaringen zijn vaak een betrouwbare bron van informatie. Daarnaast zijn de mensen uit jouw omgeving mensen met dezelfde normen en waarden waardoor jij ook weet dat de personal trainer die ze aanbevelen ook wel een goeie match met jou zou kunnen zijn! Scheelt weer een zoektocht.

               

               

              3. Check de kwalificaties

              Het is belangrijk om te controleren of de personal trainer gekwalificeerd is. Zoek naar certificeringen van erkende fitnessorganisaties zoals NASM, EFAA, MILO of AALO. Een gekwalificeerde trainer heeft de nodige kennis en vaardigheden om je veilig en effectief te begeleiden. Je hebt maar één lichaam en je wilt wel worden begeleidt door een professional.

               

               

              4. Ervaring en specialisatie

              Naast kwalificaties is ervaring een belangrijke factor. Hoe langer iemand in het vak zit, hoe meer kennis en kunde hij of zij waarschijnlijk heeft. Vraag ook naar de specialisaties van de trainer. Sommige trainers zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in krachttraining, terwijl anderen meer ervaring hebben met revalidatie of sport specifieke trainingen.

               

               

              5. Persoonlijke klik

              Een goede klik met je trainer is cruciaal. Je gaat veel tijd met deze persoon doorbrengen, dus het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat er een goede communicatie is. Plan een kennismakingsgesprek om te zien of er een klik is en of de trainer je begrijpt en kan motiveren. Dat is ook een belangrijke factor dat wij altijd een proefsessie aanraden om te doen! De klik is belangrijk en ook of jij de studio een fijne plek vindt om te gaan trainen.

               

               

              6. Proeftraining

              Veel trainers bieden een proeftraining aan. Dit is een geweldige manier om te zien hoe de trainer werkt en of zijn of haar stijl bij jou past. Let tijdens de proeftraining op de manier waarop de trainer uitleg geeft, je corrigeert en motiveert. Vergeet ook niet vragen te stellen! Stel vragen en kom erachter of dit jouw nieuwe trainingsplek wordt of dat je nog even doorzoekt.

               

               

              7. Lees reviews

              Online reviews kunnen ook een nuttige bron van informatie zijn. Lees wat anderen zeggen over de trainer en hun ervaringen. Websites zoals Google Reviews, Yelp of specifieke fitnessplatforms kunnen je inzicht geven in de reputatie van de trainer.

               

               

              8. Locatie en beschikbaarheid

              Praktische zaken zoals de locatie van de trainingen en de beschikbaarheid van de trainer zijn ook belangrijk. Zorg ervoor dat de trainer op een locatie werkt die voor jou handig is en dat zijn of haar rooster aansluit bij jouw beschikbaarheid. Een locatie die dicht is bij je werk of juist bij je huis is altijd handig. Tijdens de proefsessie kan je het hebben over de beschikbaarheid van de trainer.

               

               

              9. Prijs en waarde

              Tot slot, de kosten. Personal training is voor de meeste mensen een investering. Het is daarom belangrijk om te weten wat je krijgt voor je geld. Is het alleen training, is er nog coaching, trainingsschema’s of kan je met een buddy trainen? Stel al je vragen en krijg goed in beeld wat jij kan verwachten van de investering.

              Conclusie

              Het vinden van een goede personal trainer in Den Haag hoeft niet moeilijk te zijn als je weet waar je op moet letten. Door je doelen duidelijk te stellen, aanbevelingen te vragen, kwalificaties en ervaring te checken, en te zorgen voor een goede persoonlijke klik, kun je de juiste trainer vinden die je helpt je fitnessdoelen te bereiken. Vergeet niet om proeftrainingen te doen en online reviews te lezen om een weloverwogen beslissing te maken. Veel succes met je zoektocht en bij ons staat de deur altijd open om vrijblijvend het gesprek aan te gaan!

              small group in den haag
              trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

              Contactformulier