Gezond eten bestellen in Den Haag

Gezond eten bestellen in Den Haag

Gezond eten bestellen in Den Haag voelt voor mensen als een uitdaging en misschien is dat ook wel zo? Eten bestellen doen we enorm vaak in het weekend en als je gaat kijken bij een Thuisbezorgt wordt je doodgegooid met pizza, burgers, patat etc.

 

Wat is gezond eten?

Wat is eigenlijk gezond eten? Waar herkennen we gezond eten aan? Meeste mensen denken bij gezond eten aan kip, rijst en broccoli. Beetje saai toch?

 

Gezond eten is niet zo zwart wit. Door de term gezond te gebruiken gaan mensen snel al producten labelen als goed of slecht. Dit is totaal onnodig en zorgt er alleen maar voor dat mensen een ongezonde relatie met voeding krijgen. Bij een gebalanceerde voedingspatroon hoor je koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitamines te nemen. Ja, je leest het goed! Je hebt ook je koolhydraten nodig (brood en pasta). Elke voedingsstof heeft een functie in je lichaam om ervoor te zorgen dat jij je fit en energiek voelt. Zo zorgen eiwitten voor herstel, koolhydraten voor energie, vetten zijn een bouwstof, mineralen voor groei en herstel en vitamines voor groei en ontwikkeling.

 

De volgende plekken waar je eten kan bestellen zijn zo uitgekozen dat je bijvoorbeeld je eigen porties kan maken, dat je zelf kan bepalen hoeveel calorieën er in zitten of bestaat uit voornamelijk vegan en plantaardige eten. Dit zijn plekken waar je wat anders kan bestellen dan pizza en de voedzaamheid van de maaltijden wat hoger ligt. Ik heb er drie uitgekozen maar er zijn natuurlijk nog veel meer plekken waar jij voedzame maaltijden kan bestellen.

Eazie Den Haag

Eazie in Den Haag heb je keuze uit drie soorten maaltijden: poke bowls, wok maaltijden en wraps.

 

De poke bowl kan je kant en klaar bestellen. Je hebt niet heel veel keus uit soorten smaken. Je hebt kip, tonijn en zalm waar je uit kan kiezen. Een poke bowl heeft altijd een basis van rijst, groente en dan een stukje vlees of vis. De dressing kan je zelf kiezen bij Eazie. Een veilige keuze dus om eten te bestellen en je hoeft er ook niet over na te denken.

 

De wok maaltijden heb je veel meer keus. Je hebt de kant en klare wok maaltijden, maar je kan ook je eigen wok maaltijd maken. Als je je eigen maaltijd maakt heb je keus uit small, medium en large maaltijden. Medium is al een flinke portie dus ik zou gaan voor een medium of small. Het voordeel van je eigen maaltijd klaar maken is dat je eigen groente kan kiezen, wat voor vlees of vis je wilt en welke saus je wilt. Hierbij heb je ook de keus om geen saus te doen. Je hebt zelf heel erg in de hand hoe voedzaam jij je maaltijd gaat maken.

 

Eazie vind ik zeker een plek waar jij makkelijk eten kan bestellen aangezien je helemaal zelf kan kiezen hoeveel groente je neemt, hoeveel saus en de portie grootte. Daarbij doen ze altijd veel groente bij de maaltijden en je kan nooit genoeg groente eten!

gezond eten bestellen in Den Haag Eazie

Smoothie Company Den Haag

Ach wat is dit toch lekker! Zeker weten mijn favoriete plek voor een goeie smoothie. Ze hebben naast smoothies ook sapjes, bowls, shots en broodjes. Wat een verwennerij om hier eten te bestellen of af te halen.

 

De smoothies worden vers gemaakt voor je en dat proef je. Bijna alle smoothies bestaan uit fruit, maar je kan er ook ‘boosters’ bij doen. Dan doen ze er extra eiwitten, tarwe, gember etc. bij om je smoothie nog voedzamer en meer vullend te maken. De smoothies zijn 180% een aanrader. Ben je in Den Haag? Neem een smoothie van Smoothie Company.

 

Bij de bowls heb je keus uit twee soorten. Zelf heb ik persoonlijk nog niet van dit bedrijf een bowls geprobeerd. Ook de bowls bestaan uit verse ingrediënten. Een klein assortiment aan bowls, maar meestal is dit wel een goed teken. Beter twee mega goeie bowls dan tien soorten bowls die wel oké smaken.

 

De sapjes en de shots zijn ook een favoriet van iedereen die bij smoothie company komt. De sapjes zijn eigenlijk een meer vloeibare versie van de smoothies. Ook hier wordt er weer vers fruit gebruikt. Hoe lekker!

 

De shots zijn letterlijk shots. Een klein beetje sap die je in een keer achter over gooit. Het gember shotje heb je en ik weet niet of dit lekker is of mega goor. Sinds twee á drie jaar nemen steeds meer mensen gember. Maar wat is nou de functie van gember en waarom zou je een gember shot kunnen nemen?

 

Gember is goed voor verschillende dingen in je lichaam:

  • Gember verhoogt de opname van voedingsstoffen.
  • Gember helpt bij een opgeblazen gevoel.
  • Gember gaat misselijkheid tegen.
  • Gember heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen.
  • Gember kan (menstruatie-)pijn aanzienlijk verminderen.

 

Genoeg redenen om een gember shot te halen bij de Smoothie Company.

gezond eten bestellen in den haag

SLA Den Haag

Sinds 2013 bestaat SLA al en alles is gemaakt van planaardige producten en een zero-waste keuken. Ze hebben bij SLA bowls, salades, soepen, smoothies, sapjes en huisgemaakte zoetigheid. Ze hebben een groot menu en alles is plantaardig! Dat klinkt gewoon al lekker!

 

Bij de bowls heb je keuze uit een warme of een koude maaltijd. Ze hebben zelfs een vegan kapsalon, hoe lekker klinkt dat! De bowls en de salades zien er alleen al op de foto heel lekker uit en kleurrijk.

 

Ja, wat heerlijk een kommetje soep. De perfecte manier om lekker te eten en warm te worden(in de winter) of omdat je gewoon dol bent op soep (in de zomer). Ze hebben bij SLA drie soorten soepen. Waarvan twee vegan soepen zijn. Je kan bij je soep ook nog een humus- of bietendip bestellen voor op een broodje.

 

De smoothies en sapjes zijn net zo als bij de Smoothie Company. Vers fruit en met liefde gemaakt. Grotendeels van dit assortiment is ook weer vegan. SLA staat zeker bekend om de vegan gerechten en dat alles plantaardig is.

 

De huisgemaakte zoetigheden, mijn favoriete afdeling. Alleen maar al van naar de plaatjes kijken loopt het water in de mond. Heerlijk! De zoetigheden zijn allemaal vegan en met natuurlijke suikers.

Is zeker een aanrader om van SLA een zoetigheid te nemen.

Gezond eten bestellen in DEn Haag bij SLA

Nog meer gezonde restaurants in Den Haag.

Er zijn natuurlijk nog veel meer plekken waar jij voedzame maaltijden kan afhalen of bestellen. Mijn advies is om even op internet te zoeken naar plekken bij jou in de buurt en neem een kijkje op hun menu.

 

Het is nu denk ik wel duidelijk dat je voedzame maaltijden kan bestellen of afhalen in Den Haag. Vergeet niet dat in een gebalanceerde levensstijl je best een stukje taart, pizza of chocola kan eten. Dat hoort ook bij een gezonde leefstijl. Je hoeft jezelf niet uit te hongeren of jezelf te straffen met alleen maar kip en rijst. Wat we denk ik ook wel hebben laten zien is dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Je moet alleen soms even wat beter zoeken naar de restaurants in jouw buurt.

 

Een gezonde leefstijl is dus niet alleen maar kip en rijst en verhongeren. Leef gebalanceerd en dan bereik je ook honderd procent je doelen. Heb je echt geen idee wat gebalanceerd eten is of gebruik jij met eten altijd de mentaliteit alles of niets? Zoek dan een leefstijlcoach, personal trainer of voedingscoach die jou kan helpen om te genieten van lekker eten zonder jezelf te verliezen. Het beste advies wat we kunnen geven is dat je erop let dat je totdat je verzadigd bent eet. Ga jezelf niet helemaal vol proppen of eet zo weinig dat je nog honger hebt. Eet totdat je het gevoel hebt dat je gevuld bent. Je kan dan echt genieten van je maaltijd zonder dat jij je broek moet openritsen of dat je nog met honger rondloopt.

 

Geniet van een gebalanceerde leefstijl en geniet van voedzame maaltijden. Heb je vragen over voeding? Stuur dan gerust een mail naar ons of naar een andere coach die jou kan helpen.

Lees ook onze andere blogs

Hét fitnessplan om vet te verliezen in Den Haag

Gewicht verliezen is in theorie makkelijk, echter is de praktijk een ander verhaal. Wij helpen je in dit artikel!

De impact van jouw gezondheid op je omgeving

Jouw gezondheid heeft niet alleen impact op jouw leven maar ook op jouw omgeving. In deze blog gaan we bespreken op wie het impact heeft en vooral waarom?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie