Gezond eten bestellen in Den Haag

Gezond eten bestellen in Den Haag

Deze blog gaat over gezond eten bestellen in Den Haag. Eten bestellen doen we nu namelijk massaal in het weekend. Uiteten kan niet meer dus wordt er eten besteld. Toch is het moeilijk om gezond eten te bestellen. Zodra je thuisbezorgd opent zie je pizza, patat, kapsalon etc. voorbij komen. Waar zijn de gezonde opties? Wij hebben voor jou 3 restaurants op een rijtje gezet waar je gezond en lekker kan eten

wat is gezond eten?

 

Wat is dat nou eigenlijk gezond eten? Waar herkennen we gezond eten aan? meesten mensen denken bij gezond eten aan kip, rijst en broccoli. Natuurlijk eet je dit dan 7 dagen in de week, voor de rest van je leven.

 

Ik wordt al chagrijnig bij het idee! Jij ook?

 

Gezond eten is niet zo zwart wit. Zelf geef ik de voorkeur aan gezonde leefstijl als naam in plaats van gezond eten. Bij een gezond voedingspatroon hoor je koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitamines te nemen. Dus als je bent begonnen met een koolhydraatarm dieet, stop daar maar gelijk mee en eet een stuk brood. Iedereen heeft koolhydraten nodig en de rest van de voedingsstoffen.

 

Bij een gezond voedingspatroon hoort ook gewoon af en toe een stukje taart, chocola of een pizza. Je komt van 1 pizza niet gelijk aan in gewicht. Het draait uiteindelijk allemaal om balans.

 

De volgende plekken waar je eten kan bestellen zijn zo uitgekozen dat je bijvoorbeeld je eigen porties kan maken, dat je zelf kan bepalen hoeveel calorieën er in zitten of bestaat uit voornamelijk vegan en plantaardige eten. Dit zijn de meest veilige keuzes qua bestellen als je niet een mega vette pizza wilt. Natuurlijk zijn er nog veel meer restaurants die gezonde maaltijden hebben, maar dan zijn we over een week nog bezig met het lezen van deze blog.

Eazie Den Haag

 

Eazie in Den Haag heb je keuze uit 3 soorten maaltijden: poke bowls, wok maaltijden en wraps.

 

De poke bowl kan je kant en klaar bestellen. Je hebt niet heel veel keus uit soorten smaken. Je hebt kip, tonijn en zalm waar je uit kan kiezen. Een poke bowl heeft altijd een basis van rijst, groente en dan een stukje vlees of vis. De dressing kan je zelf kiezen bij Eazie. sinds kort heeft Eazie ook vegan bowls met kip en vegan tonijn. Een veilige keuze dus om gezond eten te bestellen en je hoeft er ook niet over na te denken. De wraps zijn trouwens ook ideaal voor vegetariërs.

 

Bij de wok maaltijden heb je veel meer keus. Je hebt de kant en klare wok maaltijden, maar je kan ook je eigen wok maaltijd maken. Als je je eigen maaltijd maakt heb je keus uit small, medium en large maaltijden. Geloof me, medium is al mega veel. Groter dan medium hoef je dus niet te bestellen. Het voordeel van je eigen maaltijd klaar maken is dat je eigen groente kan kiezen, wat voor vlees of vis je wilt en welke saus je wilt. Hierbij heb je ook de keus om geen saus te doen. Je hebt dus zelf heel erg in de hand hoe gezond of ongezond je gaat eten.

 

Eazie vind ik dus zeker onder gezond eten vallen, omdat je zelf kan kiezen wat je precies wilt. Daarbij doen ze altijd veel groente bij de maaltijden. Dikke plus punt!

 

Bij Eazie kan je via de website bestellen:

 

www.eazie.nl/bestel-online

We hebben ook een kortingscode die geldig is t/m 31 januari 2021: HEALTHY867

gezond eten bestellen in Den Haag Eazie

Smoothie Company Den Haag

 

Ach wat is dit toch lekker! Zeker weten mijn favoriete plek voor een goeie smoothie. Ze hebben naast smoothies ook sapjes, bowls, shots (gezonde en niet die je neemt in de club) en broodjes. Wat een verwennerij om hier eten te bestellen of af te halen.

 

De smoothies worden vers gemaakt voor je en dat proef je. Bijna alle smoothies bestaan uit fruit, maar je kan er ook ‘boosters’ bij doen. Dan doen ze er extra eiwitten, tarwe, gember etc. bij om je smoothie nog gezonder en meer vullend te maken. De smoothies zijn 180% een aanrader. Ben je in Den Haag? Neem een smoothie van Smoothie Company.

 

Bij de bowls heb je keus uit 2 soorten. Zelf heb ik persoonlijk nog niet van dit bedrijf een bowls geprobeerd. Ook de bowls bestaan uit verse ingrediënten. Een klein assortiment aan bowls, maar meestal is dit wel een goed teken. Beter 2 mega goeie bowls dan 10 soorten bowls die wel oké smaken.

 

De sapjes en de shots zijn ook een favoriet van iedereen die bij smoothie company komt. De sapjes zijn eigenlijk een meer vloeibare versie van de smoothies. Dus ook hier wordt er weer vers fruit gebruikt. Hoe lekker!

 

De shots zijn letterlijk shots. Een klein beetje sap die je in een keer achter over gooit. Zo voelt het toch nog een beetje alsof je een shotje neemt aan de bar in deze gekke tijden.

 

Het gember shotje heb je en ik weet niet of dit geweldig lekker is of mega goor. Sinds 2 a 3 jaar nemen steeds meer mensen gember. Maar wat is nou de functie van gember en waarom zou je een gember shot kunnen nemen?

 

Gember is goed voor verschillende dingen in je lichaam:

 

• Gember verhoogt de opname van voedingsstoffen.
• Gember helpt bij een opgeblazen gevoel.
• Gember gaat misselijkheid tegen.
• Gember heeft anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen.
• Gember kan (menstruatie-)pijn aanzienlijk verminderen.

 

Dus genoeg redenen om een gember shot te halen bij de Smoothie Company.

SLA Den Haag

 

Sinds 2013 bestaat SLA al en alles is gemaakt van planaardige producten en een zero-waste keuken. Ze hebben bij SLA bowls, salades, soepen, smoothies, sapjes en huisgemaakte zoetigheid (yummie). Ze hebben een groot menu en alles is plantaardig! Dat klinkt gewoon al mega gezond. Bij SLA bewijzen ze dat het niet alleen gezond is, maar ook heel lekker.

 

Bij de bowls heb je keuze uit een warme of een koude maaltijd. Ze hebben zelfs een vegan kapsalon, hoe lekker klinkt dat! De bowls en de salades zien er alleen al op de foto heel lekker uit en kleurrijk.

 

Ja, wat heerlijk een kommetje soep. Vooral in deze tijd met die gure wind en regenbuien. De perfecte manier om lekker te eten en warm te worden. Ze hebben bij SLA 3 soorten soepen. Waarvan 2 vegan soepen zijn. Je kan bij je soep ook nog een hummus- of bietendip bestellen voor op een broodje.

 

De smoothies en sapjes zijn net zo gezond als bij de Smoothie Company. Vers fruit en met liefde gemaakt 😉. Grotendeels van dit assortiment is ook weer vegan.

 

SLA staat zeker bekend om de vegan gerechten en dat alles plantaardig is.

 

De huisgemaakte zoetigheden, mijn favoriete afdeling. Alleen maar al van naar de plaatjes kijken loopt het water in de mond. Heerlijk! De zoetigheden zijn allemaal vegan en met natuurlijke suikers.

 

Is zeker een aanrader om van SLA een zoetigheid te nemen.

Gezond eten bestellen in DEn Haag bij SLA

Nog meer gezonde restaurants in Den Haag.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer gezonde restaurants waar je kan afhalen of bestellen. Mijn advies is om even op internet te zoeken naar gezond eten. Er staat dan al een hele rij met leuke en gezonde restaurants die waarschijnlijk niet op Thuis bezorgt staan.

 

Probeer juist nu bij restaurants te bestellen die niet op Thuis bezorgd staan. Ze hebben allemaal nu heel erg onze steun nodig. Anders kan je over een paar maanden niet meer bij je favoriete restaurant op het terras zitten met een cocktail in je hand. Steun nu de restaurants die niet op Thuis bezorgd staan. Dan weet je ook zeker dat het volledige bedrag naar het restaurant gaat en niet ook nog een deel naar Thuis bezorgd.

 

Zo steun je echt de horeca.

Gezonde leefstijl.

 

Het is nu denk ik wel duidelijk dat je echt gezond eten kan bestellen of afhalen in Den Haag. Vergeet niet dat in een gezonde en gebalanceerde levensstijl je best een stukje taart, pizza of chocola kan eten. Dat hoort ook bij een gezonde leefstijl. Je hoeft jezelf niet uit te hongeren of jezelf te straffen met alleen maar kip en rijst.

 

Wat we denk ik ook wel hebben laten zien is dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Je moet alleen soms even wat beter zoeken naar de restaurants in jouw buurt.

 

Een gezonde leefstijl is dus niet alleen maar kip en rijst en verhongeren. Leef gebalanceerd en dan bereik je ook 100% je doelen.

 

Heb je echt geen idee wat nou gebalanceerd eten is of gebruik jij met eten altijd de mentaliteit alles of niets? Zoek dan een leefstijlcoach, personal trainer of voedingscoach die jou kan helpen om te genieten van lekker eten met mate.

 

Het beste advies wat we kunnen geven is dat je erop let dat je totdat je verzadigd bent eet. Ga jezelf niet helemaal vol proppen of eet zo weinig dat je nog honger hebt. Eet totdat je het gevoel hebt dat je gevuld bent, maar niet prop vol. Het voelt dan als een lekkere maaltijd en niet als een ongezonde maaltijd, omdat je zoveel hebt gegeten.

 

Geniet van gezond eten en geniet van een gezonde leefstijl.

 

Heb je vragen over voeding? Stuur dan gerust een mail naar ons of naar een andere coach die jou kan helpen.

 

PS. Support de lokale restaurants in deze tijd!

Vond je het interessant? Deel het!

 

Lees ook onze andere blogs

Krachttraining voor als je ouder bent

In deze blog leggen wij uit waarom krachttraining zo belangrijk is als je ouder bent. Gezond oud worden wilt iedereen, krachttraining speelt hier een belangrijke rol bij. Lees de blog en begin vandaag nog met krachttraining!

stappenplan beginnen met afvallen

in deze blog bespreken we een stappenplan om te beginnen met afvallen. Een plan om op een goeie manier gewicht te verliezen. Ook bespreken we waarom je wilt afvallen en hoe je dit stappenplan kan uitvoeren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie