Waarom personal training het waard is

waarom personal training het waard is

Waarom personal training het waard is, is een artikel over wat jij kan verwachten van personal training en wat de voordelen ervan zijn. Personal training nemen is voor veel mensen fijn aangezien ze zelf een stuk kennis missen en/of een stok achter de deur nodig hebben. Door personal training te volgen zal je meer kennis op doen en meer resultaat behalen en ook leren te behouden.

 

Wat is personal training?

Personal training is dat je een uur persoonlijke begeleiding krijgt van een gecertificeerde coach. personal training is eigenlijk privé les krijgen op gebied van fitness.

 

Bij Body Inverso is personal training gericht op persoonlijk en doelgericht samen werken aan jouw doelen. Oftewel het is meer dan een uurtje sporten! Wij hebben namelijk het beste van twee werelden samengebracht. En dan hebben we het over coaching en personal training. Coaching kan je zien als extra begeleiding op het gebied van voeding, training en gedrag. Naast een uur training heb je dus ook een extra moment met jouw coach waarin je gaat bespreken hoe jouw week is geweest. Tijdens dit sparring moment kan je ook gelijk al je vragen stellen en samen kijken hoe jij zo optimaal mogelijk resultaat kan behalen.

 

Voordelen van personal training

Maar wat zijn de voordelen van onze unieke manier personal training geven? Lees snel verder!

 

Aanleren van de juiste technieken.

Het is heel belangrijk om te trainen met de juiste technieken hierdoor heb je minder kans op blessures en/of andere pijntjes. Niemand wilt onnodig een blessure krijgen toch? Bij personal training focussen we eerst op de juiste technieken aanleren van de oefeningen voordat we met meer gewicht gaan trainen. Zodra de techniek goed is gaan we zwaarder trainen. Natuurlijk wel zo zwaar dat je het aan kan, ook hier zit een opbouw in! Juist door personal training kan je coach goed je techniek in de gaten houden en je helpen.

 

Sportbuddy die nooit afzegt.

Een sportbuddy die nooit afzegt! Hoe fijn is dat? Nooit meer een excuus om niet te sporten. Bij personal training is natuurlijk je coach die dan jouw sportbuddy is. Veel mensen hebben een stok achter de deur nodig om regelmatig te blijven sporten. Een coach die nooit afzegt is dan heel fijn! Af en toe wil je waarschijnlijk je coach uitschelden als ze weer zegt dat je gewoon komt trainen, maar als je ziet wat voor resultaat je behaalt is het honderd procent waard. En naast resultaat voel jij je mentaal en fysiek ook veel fitter en energieker.

 

Juiste begeleiding met voeding.

Ik denk dat dit nog moeilijker is dan het trainen zelf. Voeding is een onderwerp waarbij mensen denken dat het ingewikkeld is of iets wat onbereikbaar is voor ze. Naast het trainen is voeding ook een onderdeel van de persoonlijke begeleiding van Body Inverso. Begeleiding in voeding hoort er gewoon bij vinden wij. Of iemand moet zijn voeding al goed op orde hebben dan valt er weinig over te sparren, maar in de praktijk zien we dat er nog weinig kennis over voeding is. Samen zorgen dat je bewust keuzes maakt met voeding en begrijpt hoe het werkt. Niet alleen resultaat behalen maar ook behouden. Wil jij meer weten over wat gezonde voeding is? Klik hier>>>

 

Sporten wanneer het jou goed uitkomt.

Hoe fijn is het als je op woensdag middag wilt trainen dat dat gewoon kan? Dat is het fijne aan personal training. Je kan samen met je coach sporten op tijden die jouw goed uitkomt. Hierdoor wordt de drempel erg verlaagd voor de leden om te gaan trainen. Het kost geen moeite om te komen sporten aangezien je traint op tijden die voor jou het beste uitkomen. Plus punt!

 

Sneller resultaat.

Hoe komt het toch dat je met een coach sneller resultaat behaald dan wanneer je alleen gaat trainen? Als je alleen traint ben je sneller geneigd om te stoppen met een oefening als het wat zwaarder wordt. Met een coach naast je ga je toch meer die grens opzoeken. Hierdoor heb je sneller resultaat aangezien je ook optimaler traint. En je coach wacht op je elke training dus afzeggen doe jij ook minder snel! Samen een commitment hebben op jouw doelen en gezondheid. Ook door de coaching momenten ligt het resultaat een stuk hoger. Tijdens de coaching ga je samen de focuspunten bespreken voor komende week. Oftewel je maakt concrete afspraken en die worden volgende week weer besproken. Stukje accountability!

is personal training het waard?

Is personal training het waard?

Is personal training het waard na het lezen van deze voordelen? Persoonlijk vind ik het iets waar iedereen één keertje in moet investeren. Zodat je een goeie basis hebt met trainingstechniek en je ook de basis kennis hebt van voeding, training en gedrag. Eigenlijk kan je het zien als een leerschool of een cursus. Je investeert in een goeie coach die je kan voorzien van goeie trainingen en de juiste kennis kan overbrengen zodat je daarna zelfstandig verder kan. Oftewel een eenmalig investering waar je de rest van je leven plezier van hebt. Dat is pas een groot voordeel! Het is de investering waard en voor iedereen is het, het waard op een andere manier. Voor de ene persoon is het, het waard zodat je een betere relatie met je voeding hebt, de ander beter kan bewegen, geen blessures meer, meer kennis over hoe voeding werkt etc.

 

Voor iedereen is de investering het waard op een andere manier. Maar het is het honderd procent waard!

 

Hoe kan jij zorgen dat personal training het waard wordt?

Je kan natuurlijk naar de eerste de beste sportschool gaan en je aanmelden voor personal training. Toch zal ik dit je afraden! Personal training is heel erg persoonlijk en als jij je coach niet aardig vind of je hebt geen klik dan wordt het een lang en moeizaam proces. Doe eerst onderzoek op google naar welke sportscholen  of PT studio’s bij jou in de buurt zitten en vraag daar eens een proefsessie aan. Op die manier kan je gelijk kennismaken met jouw coach en heb je beetje een idee of je de plek en persoon prettig vind. Zodra je wat proefsessies hebt gedaan kan je een keuze maken waar jij je het meeste op je plek voelt. Door wat voorwerk te doen zorg je ervoor dat het een waardevol traject wordt, want je zit op een plek waar jij je prettig voelt. Vanuit daar kan je samen met je coach aan de slag gaan om stap voor stap jouw doelen te gaan behalen. Zorg ervoor dat je van te voren jezelf inleest en wat proefsessies doet zodat je zeker weet dat je daar op je plek zit.  Op die manier kan jij je traject waardevol en vol goede moed beginnen met een leefstijl verandering.

 

Wil je bij ons een proefsessie doen en kennismaken? Stuur een mailtje en dan bellen wij je zo mogelijk op zodat we samen gezellig een proefsessie kunnen inplannen.

Tips voor gezond koken met weinig tijd

Tips voor gezond koken met weinig tijd Tips voor gezond koken met weinig tijd is een blog die jou verder gaat helpen om toch voedzaam te eten met een volle agenda! In de hectiek van het dagelijks leven kan gezond koken er soms bij inschieten. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om [...]

Het belang van hydratatie voor jouw prestaties

Het belang van hydratatie voor jouw prestatie Het belang van hydratatie voor jouw prestatie als fitnessliefhebber is een belangrijk onderdeel! Wist jij dat een voedzaam en gevarieerd voedingspatroon en regelmatige training essentieel zijn voor het behalen van je fitnessdoelen? Echter, één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een enorme impact heeft op [...]

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

Contactformulier