Personal training versus online coaching

Personal training in Den Haag

Personal training versus online coaching is een artikel waarbij we gaan kijken naar de verschillen tussen online coaching en personal training. Naast dat we gaan kijken wat de verschillen zijn, gaan we ook vertellen waarom online coaching en personal training een goede combinatie kan zijn. Heb jij nog weinig of zelfs geen ervaring met een trainer of coach en weet je ook niet wat jij nodig hebt? Lees dan door en na dit artikel weet jij hopelijk welke van de twee het beste bij jou doelstelling en ervaring past.

 

Personal training in Den Haag

Personal training in Den Haag is heel populair. Vraag maar in jouw omgeving wie er allemaal een personal trainer heeft of had en ik durf te wedden dat meer dan vijftig procent antwoord met ”ja”. Personal training is zo populair omdat gezond leven steeds meer in de spotlight staat. Iedereen probeert lekker te sporten, bewegen, gebalanceerd te eten en te leven. Toch hebben mensen vaak moeite om te starten (door bijvoorbeeld het missen van kennis) of om consistent door te blijven gaan. Dan is personal training in hun ogen de oplossing. Personal training is trainen onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. Je hebt tegenwoordig op verschillende manieren van hoe personal training wordt gegeven. Het verschilt per PT studio/sportschool of de sessies dertig, vijfenveertig of zestig minuten duren. Daarnaast geeft de ene trainer wel extra begeleiding op gebied van voeding en de ander weer niet. Lees daarom jezelf goed in en bel desnoods de trainer waar jij training van wilt om meer informatie op te vragen. Bedenk ook goed voor jezelf waar jij behoefte aan heb.

 

Opzoek naar jouw sportbuddy

Je kan de eerste de beste trainer die je tegenkomt benaderen of je doet eerst onderzoek. En dan bedoel ik vooral onderzoek naar jouw behoefte. Bedenk voor jezelf waar je behoefte aan hebt. Wil je graag afvallen? Wil je alleen trainen? Wil je ook extra hulp met je voeding? Heb je moeite met je stress en slaap? Dit zijn allemaal vragen waar je alvast over na kan denken voordat je opzoek gaat. Waarom? Dan heb je al heel helder wat je behoefte is en kan je veel specifieker opzoek gaan naar een trainer die jou daar specifiek mee kan helpen.

 

Stappenplan beginnen met personal training

Hierbij wat stappen die jij kan doorlopen om zo goed voorbereidt te starten met personal training.

 

Stap één:

Bedenk voor jezelf wat je wilt bereiken. Heb je een afval doel of een doel om sterker te worden? Bedenk ook gelijk waarom je dit doel hebt? Waarom is het voor jou belangrijk om dit doel te behalen? Als je hier al een antwoord op hebt kan je gerichter zoeken naar wat voor trainer er bij jou past.

 

Stap twee:

Kijk kritische naar je eigen ervaring met training en voeding. Heb je zelf al ervaring met krachttraining? Hoe is je techniek? Heb je genoeg kennis over voeding? Wat is je valkuil met voeding? Allemaal vragen waar je over na kan gaan denken. Als je eenmaal weet hoe en wat kan je bepalen of je genoeg hebt aan een trainer die alleen training geeft of dat je ook opzoek moet gaan naar een personal trainer die je helpt met je voeding en je training.

 

Stap drie:

Laten we opzoek gaan naar een personal trainer die past bij wat jouw behoefte is. Je kan in je omgeving vragen of via Google zoeken naar een personal trainer. Lees de ervaringen van andere, lees de website door en je kan altijd ook nog even bellen om wat extra informatie te vragen. Je kan ook bij meerdere PT studio’s een proefsessie aanvragen en zelf kijken bij welke plek jij je het prettigste voelt. Daarna kan je een keuze maken of nog even doorzoeken als je twijfelt.

online coaching en personal training in Den Haag

Online coaching

Online coaching is naast personal training ook erg populair. Vooral bij mensen die al wat ervaring hebben met krachttraining zie je vaak dat ze opzoek gaan naar een online coach. Online coaching is dat je volledig online wordt geholpen met jouw doelen door een coach. Wat je veel ziet is dat je één keer per week gaat videobellen met je coach om je training, voeding, gedrag etc. te bespreken. Je coach zal ook één keer per week je trainingsschema bijwerken zodat je weet wat je moet doen in de sportschool. Online coaching is heel handig als je graag begeleiding wilt van een coach maar deze niet bij jou in de buurt woont/werkt. Op deze manier kan je toch zijn/haar begeleiding krijgen zonder de reistijd. Bij online coaching is het wel (heel) handig als je al ervaring hebt met krachttraining. Een online coach kan namelijk niet naast je staan tijdens je trainingen en je techniek corrigeren. Natuurlijk kan je wel je oefeningen filmen en vragen om feedback.

 

Opzoek naar jouw online coach

Net als bij een personal trainer zoeken wil je eerst weten wat je behoefte is. Heb je een hele specifieke hulpvraag of wil je gewoon lekker trainen zonder na te denken over de oefeningen? Als je opzoek gaat naar een online fitness coach kan je kijken naar de ervaring van andere en wat erop de website staat. Voor zover ik weet kan je ook een gratis gesprek inplannen bij een online coach om te kijken of hij/zij je kan helpen met jouw hulpvraag.

Personal training of online coaching?

Waar doe je goed aan? Online coaching of aan de slag gaan met een personal trainer? Het is belangrijk om voor jezelf eerst te kijken naar het stappenplan. Wat is je behoefte en ervaring? Als je weinig of geen ervaring hebt met krachttraining zou ik altijd aanraden om eerst te beginnen met personal training. Zo kan je goed de techniek leren en kan je altijd daarna nog overstappen op online coaching als dat je voorkeur is.

 

Doe wat goed voelt!

Naast kijken naar je behoefte wil jij je ook op je gemak voelen bij je trainer of coach. Je zou er misschien niet gelijk als eerste aan denken, maar op je gemak voelen bij je trainer of coach is zeker wel van belang. Je coach/trainer wilt jou zo goed mogelijk helpen en dat betekent dat je honderd procent eerlijk tegen elkaar moet zijn. Je moet wel open staan voor het advies en de hulp van je coach/trainer. Als je dat niet doet kan je beter kijken naar een andere trainer/coach of zelfstandig aan de slag gaan. Als jij vertrouwen in de trainer/coach hebt kan je samen aan de slag gaan om jouw doelen werkelijkheid te laten worden. Samen goed sparren om zo ervoor te zorgen dat jij een gezonde leefstijl kan hanteren zonder restricties. Kennis opdoen, toepassen, resultaat behalen en behouden.

 

Tips om te kiezen tussen personal training en online coaching.

Ik begrijp dat je misschien nog niet zo goed weet of je meer hebt aan personal training of online coaching. Ben je een ervaren sporter maar maak je niet meer bijzonder veel resultaat of gaat je training helemaal prima maar loop je vast op gebied van voeding en gedrag? Dan zou ik opzoek gaan naar een online coach! Door je ervaring met krachttraining zal je techniek goed zijn en je kan eventueel ook je training filmen en feedback vragen aan je coach. Doordat je elke week gaat videobellen met jouw coach kan je samen je voeding en gedrag bespreken. Je kan samen bespreken hoe de week is gegaan en waar je komende week weer op gaat focussen. En daarbij kan het zijn dat je enorm veel voorkeur hebt voor een coach, maar dat die niet in de buurt werkzaam is. Dan is online coaching ook een hele fijne uitvinding. Je kan alsnog samenwerken met de coach die jij wilt zonder te veel reistijd.

 

Ben je geen ervaren sporten of zelfs helemaal geen sporter? Ga je van dieet naar dieet maar behaal je tijdelijk resultaat? Dan is personal training wat voor jou! Doordat je weinig of geen ervaring hebt met krachttraining is het heel fijn dat je de juiste bewegingen en technieken leert van een personal training. Daarbij staat je trainer naast je de gehele training en kan die je corrigeren als dat nodig is. daarnaast heb je ook personal trainers die naast de training je nog extra begeleiden op gebied van je voeding en gedrag (online coaching). Oftewel je hebt een combinatie van training en coaching. Zo krijg je de benodigde begeleiding tijdens de training, maar ook de benodigde  gesprekken over je voeding om te zorgen voor duurzaam resultaat.

 

Conclusie: personal training of online coaching?

De conclusie is dat dit volledig afhankelijk is van je ervaring, kennis en jouw behoefte. Bedenk eerst goed voor jezelf waar je behoefte aan hebt en ga met meerdere partijen in gesprek om erachter te komen waar jij het beste op je plek zit. Zowel personal training als online coaching kan resultaat opleveren zolang je maar wel kritische kijkt naar waar jij het meeste aan hebt.

Wil jij erachter komen waar jij behoefte aan hebt?

Vraag een gratis en vrijblijvende proefsessie aan en ervaar of personal training wat voor jou is.

Lees ook onze andere blogs

Hét fitnessplan om vet te verliezen in Den Haag

Gewicht verliezen is in theorie makkelijk, echter is de praktijk een ander verhaal. Wij helpen je in dit artikel!

De impact van jouw gezondheid op je omgeving

Jouw gezondheid heeft niet alleen impact op jouw leven maar ook op jouw omgeving. In deze blog gaan we bespreken op wie het impact heeft en vooral waarom?

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

Contactformulier