Waarom jij gezond personeel wilt in Den Haag

waarom gezond personeel van belang is in den haag

Waarom jij gezond personeel wilt in Den Haag is een blog voor de werkgevers onder ons. Sinds Corona investeren steeds minder bedrijven in de werknemers. Wellicht deden ze dat eerst wel maar door hogere kosten gaan de meeste bedrijven als eerste hierop bezuinigen en dat is juist niet goed. Gezond en doelgericht personeel is fijn voor de ondernemer, maar ook zeker voor de werknemer zelf.

 

Waarom blijven investeren in jouw werknemers?

Waarom zou je, als bedrijf, fitness aanbieden aan je werknemers? Waarom zou jij ondanks stijgende kosten nogsteeds blijven investeren in jouw werknemers? De meest bekende reden is vanwege het verzuim. Door te sporten boost jij je immuunsysteem en ben je minder vatbaar voor ziektes. Jouw personeel meldt zich minder vaak ziek en kan gewoon door werken. Win win situatie voor de werkgever toch? Sommige bedrijven laten de werknemers vrij in waar ze sporten en wat voor sport, deze keuze snap ik ergens ook wel. Wat het alleen vaak is, is dat er niet wordt gesport of niet effectief genoeg. Toch zonde als jij denkt dat je personeel gezond leeft maar dit eigenlijk vies tegenvalt. Jij kan ook zonder je personeel te dwingen, zorgen dat ze toch weten wat hun opties zijn. Denk hierbij aan om sportscholen en PT studio’s uit te nodigen voor bijvoorbeeld een presentatie aan je team. Zo weet jouw team ook waar ze in de buurt kunnen sporten en kunnen ze kijken wat ze leuk vinden. Doe onderzoek, nodig PT studio’s uit, presentatie voor je team en je team kan zelf kiezen of ze daar wel of niet willen sporten. Je dwingt ze niet maar geeft ze wel verschillende opties om te bekijken.

 

Via Bedrijfsfitness Nederland kan jij je bedrijf (gratis) aanmelden. Op deze site staan veel sportscholen en PT studio’s aangemeld. Op deze manier kan je personeel goedkoop sporten en geef je ze nogsteeds de ruimte om zelf te kiezen welke sport ze gaan doen. Je laat als werkgever zien dat gezondheid belangrijk is  voor het werk maar ook voor privé. Daarnaast kan je natuurlijk ook met een bedrijf zelf een deal maken. Zo heeft je personeel een vaste plek waar ze kunnen sporten en waarvan je werkgever weet dat het een goede en fijne sportschool of PT studio is.

Ziekteverzuim wordt minder

Een grote reden waarom bedrijven zoveel met gezondheid tegenwoordig doen is vanwege het ziekteverzuim. Door krachttraining te doen en lekker te sporten wordt je immuunsysteem verbetert. Als je immuunsysteem beter is wordt je minder snel ziek aangezien je lichaam minder vatbaar is voor bacteriën en virussen. Door te sporten en gezond te eten verbeter je je immuunsysteem. Gezond leven is zeker niet alleen zodat je er goed uit ziet, maar is ook echt belangrijk om een gezond lichaam te hebben. Vergeet niet dat je maar één lichaam hebt, dus wees er zuinig op!

 

Gezond en fitter personeel

Gezond en fit zijn en voelen is voor veel mensen belangrijk. Gewoon net even wat lekkerder in je vel zitten en meer energie hebben. Je fitter voelen is meer een gevoel, voor iedereen is het weer anders. De ene persoon voelt zich fit bij drie keer hardlopen in de week en de ander voelt zich fit door drie keer krachttraining te doen in de week. Mijn advies? Doe krachttraining, maar ook cardio. Onder cardio valt ook dagelijkse beweging of zwemmen. Het hoeft zeker niet een halfuur saai op een loopband te zijn. Zo wordt je lichaam sterk, maar heb je ook een goeie basis conditie.

 

Naast dat mensen zich gezond voelen door sporten, speelt voeding een belangrijke rol. Door gezonde voeding te eten voel je je niet alleen beter, maar is je lichaam je ook dankbaarder. Je lichaam wordt echt niet blij van een BigMac menu waarvan je na een uur alweer honger hebt. Met gezonde voeding bedoel ik ook niet een kip en rijst dieet. Ik bedoel dat je dan gebalanceerd en gevarieerd eet elke dag. Door gezond te eten en lekker te bewegen en te sporten ga jij je zeker fitter en gezonder voelen. Daarnaast kan het zelfs zo zijn dat je van die vervelende pijntjes afkomt, zoals rug pijn van het zittende werk. Goeie reden om bedrijfsfitness aan te bieden, dat scheelt voor je personeel onnodige pijntjes.

 

Doelgerichter personeel

Wat bedoel je met doelgerichter? Mensen stellen tegenwoordig vaak uit en wachten tot het aller laatste moment voordat ze echt actie gaan ondernemen. Daarnaast komen mensen ook vaak de afspraken niet na. Bijvoorbeeld je zegt dat je woensdag een klant gaat mailen, maar doet het pas vrijdag. Het is misschien iets kleins, maar alsnog kom je je afspraken niet na. Dit is  niet alleen vervelend voor de werkgever, maar ook voor klanten. Mensen vertrouwen je en verwachten ook dat als je iets zegt dat je dat ook doet. Uitstelgedrag gebeurt in elk bedrijf en kan heel vervelend zijn. Wat kan je eraan doen? Coaching is het juiste antwoord. Zonder coaching zal het gedrag nooit gaan veranderen. Naast een uur sporten onder begeleiding, heb je ook elke week een check up moment waarbij we gaan bespreken hoe afgelopen week is gegaan. Nu denk je misschien dat dat echt niet gaat helpen om doelgerichter te werken, maar het tegendeel is allang bewezen.

 

Door de combinatie van personal training en coaching wordt je niet alleen lichamelijk sterk maar ook mentaal sterker. Iedereen kan nog meer zichzelf ontwikkelen, je bent namelijk nooit uit geleerd. Door coaching zal je afspraken gaan maken met jezelf die jouw coach gaat checken of je jouw eigen afspraken nakomt. Door dit stukje accountability wordt je weer scherper en ga je ook echt actie ondernemen. Uitstelgedrag is verleden tijd en je onderneemt de acties die nodig zijn voor resultaat zowel op het werk als in je privé leven. Welke werkgever wilt dat nou niet voor zijn/haar werknemers?

Waarom bedrijfsfitness bij Body Inverso?

Heel simpel: alle drie de punten waarom je bedrijfsfitness wilt hebben, hebben wij verwerkt in onze diensten. Bij de small group training voelen mensen zich na drie maanden fitter, energieker en zijn ze sterker. Een geweldige les als je heerlijk een uur of twee uur per week wilt knallen in een kleine setting. Dit is een les waarbij je de basis van krachttraining leert en gaat werken aan je conditie, een leuke combinatie training van kracht en cardio. Bij de small group zit er geen coaching bij dus bij deze les kan je verwachten dat je je fysiek beter voelt, maar niet perse dat je veel gewicht verliest als je hier zelf niet iets aan doet.

 

Bij personal/duo training en coaching pak je je training, voeding en gedrag aan. Door gezonde voeding en te trainen boost je je immuunsysteem waardoor het ziekteverzuim minder wordt. Door actief bezig te zijn zal jij je fitter en energieker voelen. Door krachttraining te doen zal jij je ook sterker voelen. Door de coaching op gedrag zal je veel doelgerichter door het leven gaan. Je komt je afspraken na en doet wat nodig is voor het gewenste resultaat. Als je zegt tegen je baas dat je vrijdag een presentatie af hebt dan heb je het vrijdag af en goed voorbereidt zodat de presentatie soepel verloopt. Geen smoesjes, geen bullshit.

 

Door bedrijfsfitness te doen bij Body Inverso weet je zeker dat je personeel goed bezig is. Zowel voor de werknemers als de werkgevers is Body Inverso de plek waar je moet zijn. Een rustige studio waar gezondheid voorop staat. Een plek waar je personeel zijn/haar hoofd kan leegmaken en werken aan zijn/haar lichaam onder de juiste begeleiding. Heb jij interesse in bedrijfsfitness en wil je samen even een kof koffie drinken om elkaar te leren kennen? Stuur gerust een mail en dan maken we een afspraak! Samen zorgen we ervoor dat je bedrijf gezond wordt.

 

Een gezond lijf is een gezond bedrijf.

Ben jij bereidt om te investeren in jouw werknemers?

Wil jij gezond en doelgericht personeel? Stuur ons een mail en dan drinken wij binnenkort samen een kop koffie

Lees ook onze andere blogs

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Tips voor gezond koken met weinig tijd

Tips voor gezond koken met weinig tijd Tips voor gezond koken met weinig tijd is een blog die jou verder gaat helpen om toch voedzaam te eten met een volle agenda! In de hectiek van het dagelijks leven kan gezond koken er soms bij inschieten. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om [...]

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

Contactformulier