Waarde van accountability

waarde van accountability

Waarde van accountability betekend dat je verantwoording aflegt aan je coach of sportbuddy’s. In deze blog bespreken we waarom dit belangrijk is en hoe een goede coach jou kan helpen. Verantwoording afdragen aan je coach is voor mensen een stok achter de deur. Lees in deze blog waarom coaching de sleutel is naar duurzaam resultaat.

 

Wat is coaching

Het is eerst goed om te begrijpen wat coaching precies inhoudt. Als je dit namelijk niet weet kan je ook niet goed begrijpen wat de waarde van verantwoording afdragen is. De meesten mensen hebben eigenlijk geen idee wat een coach hebben inhoudt, het is een beetje een grijs gebied. Bij ons betekend coaching vier dingen:

  • Geen dieet
  • Geen restricties
  • Sturend coachen
  • Wekelijks trainen en coaching sessie waarin we oprecht willen weten hoe het met jou gaat en waar wij kunnen helpen.

Geen dieet? Hoe behaal je dan resultaat? Duurzaam resultaat is wanneer je tien kilo afvalt en dat gewicht er ook niet meer aankomt. Resultaat wat blijft en niet maar werkt voor twee maanden. Resultaat waar je de rest van je leven plezier van hebt omdat jij meer kennis hebt en er gedragsverandering heeft plaats gevonden. Om weer terug te komen op geen dieet bij onze coaching. Het klopt, wij maken (bijna) nooit een voedingsschema voor een client. Toch hebben we wel bepaalde gegevens nodig om iemand te kunnen helpen met afvallen, aankomen of op gewicht te blijven. Denk hierbij aan hoeveel ze bewegen en sporten per week en hoeveel calorieën ze eten elke dag. We gaan kijken naar hoe je levensstijl nu is en hoe we die samen kunnen verbeteren.

 

Dan komen we ook gelijk bij punt twee, geen restricties. Voor iedereen voelt een restrictie anders. De ene persoon vindt calorieën tellen al voelen als een restrictie en de ander vind dit juist prettig. Het is van belang dat je eerlijk bent naar je coach toe bent wat je wel en niet prettig vind. Samen kijken wat het beste werkt voor jou zodat het niet voelt als een restrictie maar je wel duurzaam resultaat behaalt.

 

En dan zijn we alweer bij punt drie, het sturend coachen. Ook weer zo’n vage term waar iedereen een eigen idee bij heeft! Sturend coachen houdt bij ons in dat de client zelf afspraken maakt voor zichzelf. De coach dwingt niet, maar stelt vragen waardoor er meer bewustzijn wordt gecreëerd. Stel je voor dat een client zegt dat die drie keer per week dertig minuten gaat fietsen als extra cardio, dan houdt je coach jou daaraan. Geen smoesjes dat het te warm is of dat je moe bent! Je doet dit voor jezelf en je eigen gezondheid. Sturend coachen is de client afspraken laten maken met zichzelf, maar wel ondersteunen om ook die afspraak na te komen.

 

Wekelijks sporten en ook een coaching sessie zorgt voor commitment. Niet één keer per maand even een keertje kijken hoe het gaat maar consistent elke week trainen en coaching. Op die manier kan je coach je beter sturen en is je progressie ook beter dan wanneer je maar één keer per maand een check up hebt of maar om de week traint. Jouw coach staat naast je het gehele traject en is oprecht geïnteresseerd in hoe het met jou gaat. Samen gaan voor écht resultaat.

 

Blinde vlek

Iedereen heeft een blinde vlek, hoe goed je ook alles doet je mist altijd wel iets. Het hoeft niet perse een groot iets te zijn wat je mist, maar het kan wel net zorgen voor het behalen van je doel. Een coach zorgt er ook voor dat je je blinde vlek ziet, om een beter beeld te geven van de blinde vlek hier een paar voorbeelden:

  • Doet alles goed met voeding en training, maar drinkt veel te weinig.
  • Denkt dat die niet veel calorieën eet, maar eet veel producten die hoog in calorieën zijn waardoor die elke dag te veel eet.
  • Sport drie keer per week, wandelt elke dag en houdt zich netjes aan een X aantal calorieën, maar slaap elke dag onder de zeven uur per nacht.
  • Emoties beïnvloeden zijn/haar gedrag naar voeding toe.

Een coach ziet jouw blinden vlekken aangezien die van een afstand meekijkt, oftewel je gaat met een coach ook de dingen aanpakken waar je zelf nog niet aan hebt gedacht. Niemand is perfect, iedereen heeft een blinde vlek. Samen gaan we kijken naar de fijnste manier om deze blinde vlek aan te pakken en ervoor te zorgen dat je er bewust van bent.

personal training in den haag zorgt voor accountability

Waarom zorgt accountability voor resultaat?

Accountability zorgt voor resultaat omdat je elke week een check up hebt met je coach. Geen zorgen, je coach dwingt je niet om dingen te doen waar jij je niet prettig bij voelt. Maar je coach gaat je wel pushen om je grenzen te verleggen aangezien jij veel meer kan dan dat je denkt. Juist omdat we sturend coachen en jij zelf de afspraken hebt verzonnen voor de komende week heb je eigenlijk een accountability naar jezelf toe. Jouw coach herinnert je er alleen aan waarom je die afspraak hebt gemaakt en wat je moet doen om je doelen te behalen. Het is zonde om bijvoorbeeld niet te gaan fietsen dertig minuten omdat je moe bent en hierdoor resultaat laat liggen. Niemand vindt het leuk om elke week te zeggen dat je niet je afspraken bent nagekomen!

 

Personal training en coaching

Met personal training en coaching heb je alle voordelen van trainen onder begeleiding waarbij een coach let op je techniek, je progressie bijhoudt van de oefeningen en trainingen voorbereid die voor jouw trainingsniveau zijn. Dan heb je ook nog alle voordelen van de coaching waarbij alle lifestyle aspecten worden besproken zodat je effectief en duurzaam resultaat kan behalen.  Dat is ook de reden dat we bij Body Inverso een combinatie hebben van personal training en coaching.  Doordat mensen verantwoording afleggen aan de coach wordt er sneller en duurzaam resultaat behaald en daarbij heeft de coach ook een veel beter zicht op wat er optimaal en minder optimaal gaat met voeding, training, slaap, stress, vermoeidheid etc.

 

Veel mensen denken dat ze geen coaching nodig hebben en alleen een personal trainer, ze weten niet dat zij ook een blinde vlek hebben. Iedereen heeft een coach nodig als je ergens beter in wilt worden, niemand is perfect geboren. Je kan altijd een gesprek aan gaan met een coach die training en coaching geeft, dat is een goede manier om te kijken wat een coach voor jou kan betekenen. Daarnaast wil je ook dat je een klik hebt met je coach, anders wordt het een lang traject met veel ergernissen en dat wil je niet! Zoek naar een coach waar je het gezellig mee hebt, maar die jou ook de waarheid vertelt als je de kantjes eraf loopt. Een combinatie van training en coaching zorgt voor het resultaat wat je wilt. Resultaat waar je de rest van je leven plezier van hebt, dat is geen verkoop praatje maar de waarheid.

 

Small group training

Maar wat nou als personal training niet in je budget valt of je het niet leuk vindt om alleen te trainen? Dan kan je ook small group training doen! Dit is ook een vorm van accountability maar dan vooral op het gebied van training.

 

Met small group training heb je niet alleen je coach maar ook vier andere sportbuddy’s! Genoeg accountability als er vier sportbuddy’s op je staan te wachten elke training. En voor een hoop mensen is de small group al meer dan genoeg accountability. Vooral voor de mensen die al de slaapuren op orde heeft, stresslevel laag is en die gewoon lekker willen sporten en niet een specifiek doel hebben. Maar wel die stok achter de deur nodig hebben om te gaan trainen en dan is de small group training super om te doen!

 

Je traint in een groep van maximaal vijf personen samen onder begeleiding van een personal trainer. Hierdoor wordt er nogsteeds tijdens de les scherp op techniek gelet maar heb  je wel de gezelligheid van een groep. Het training is altijd een training waarbij we alle spieren trainen. De basis oefeningen van kracht komen erin voor en ook wat conditie oefeningen. Zo heb je een totaal plaatje van kracht en cardio. Daarnaast kan iedereen op zijn/haar eigen niveau meetrainen. Je kan zelf bepalen hoe zwaar je bepaalde oefeningen doet en dat maakt de small group een fijne les.

Wil jij ook die stok achter de deur?

Accountability zorgt ervoor dat je toch net even wat bewuster bezig bent. Dit kan op verschillende vlakken zijn, zo kan het ervoor zorgen dat jij je slaap verbetert, voedzamere maaltijden eet of dat jij consistent gaat trainen elke week. of je nu small group training doet of personal training je hebt die stok achter de deur en dat is heel fijn als jij je leefstijl wilt verbeteren.

 

Lees ook onze andere blogs

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Tips voor gezond koken met weinig tijd

Tips voor gezond koken met weinig tijd Tips voor gezond koken met weinig tijd is een blog die jou verder gaat helpen om toch voedzaam te eten met een volle agenda! In de hectiek van het dagelijks leven kan gezond koken er soms bij inschieten. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om [...]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren

Contactformulier