Waarom krachttraining je een betere ondernemer maakt

door krachttraining zal je meer focus hebben als ondernemer in Den Haag

Waarom krachttraining je een betere ondernemer maakt? Blijf dan vooral doorlezen, want in dit artikel ga ik je vertellen waarom krachttraining doen voor ondernemers zo belangrijk is.

 

Ik heb al vaker benoemt dat trainen en een gezonde leefstijl belangrijk is voor ondernemers aangezien ondernemen topsport is. Ondernemen topsport? Ja, als ondernemer vraag je veel van jezelf. Zowel mentaal als fysiek en dat is ook de reden dat een gebalanceerde leefstijl belangrijk is.

 

Waarom krachttraining?

Hoeveel blogs heb ik wel al niet geschreven met alle voordelen van krachttraining? Héél veel!

 

Maar ik blijf het herhalen totdat iedereen inziet dat krachttraining zoveel meer is dan met gewichten gooien of alleen maar naar jezelf kijken in de spiegel.

 

Eerst ga ik de voordelen van krachttraining vertellen en daarna de extra voordelen voor ondernemers.

 

Voordelen van krachttraining:

  • Vergroot onafhankelijkheid van ouderen.
  • Verlaagt lage rug klachten (mits goed toegepast).
  • Beschermt spiermassa tijdens een periode van gewichtsverlies.
  • Vergroot je zelfvertrouwen.
  • Betere lichaamscontrole en lichaamsbewustzijn.

Extra voordelen van krachttraining als je ondernemer bent:

  • Uitlaatklep.
  • Sterk lijf, sterk brein.
  • Door afstand te nemen op nieuwe ideeën te komen.

Ik duik gelijk in de extra voordelen voor ondernemers om krachttraining te doen! Als je meer wilt weten over de andere voordelen van krachttraining klik dan hier>>>

 

Als ondernemer ben je continue bezig met presteren en zorgen dat je bedrijf blijft groeien en ontwikkelen. Dit kan de nodige stress en irritatie veroorzaken soms en hoe fijn is het dan als je een uur bezig kan zijn met je lichaam in plaats van met je hoofd?!

 

Krachttraining is een goeie uitlaatklep aangezien je tijdens je training jezelf fysiek uitdaagt en vermoeid wordt, maar hierdoor ervaar je mentaal meer rust.

 

Sterk lijf, sterk brein! Dit klinkt misschien raar, maar het is echt zo. Met krachttraining verleg jij je grenzen om elke training weer wat meer herhalingen te kunnen doen of wat extra gewicht toe te voegen (overload). Door elke training net weer even een grens op te zoeken creëer je ook een sterkere mindset.

 

Als ondernemer moet je mentaal ook sterk zijn. Je zal een keer minder leuke besluiten moeten nemen of een risicovolle investeren. Ondernemen gaat niet altijd over veel geld en dat alles van een leiendakje gaat. Je moet voorbereidt zijn en als er een dal aankomt jezelf hier weer uitvechten en hiervoor zal je een sterke mindset nodig hebben. Doordat je dit al doet met krachttraining, je grens opzoeken, zal dit ook makkelijker gaan in het zakelijke leven.

 

De laatste is ook een hele belangrijke vind ik. Door afstand te nemen dat je nieuwe ideeën krijgt. Iedere ondernemer is continue bezig in zijn/haar bedrijf en houdt alles goed in de gaten. Juist doordat je er zo dicht opzit kan je niet meer alles goed zien en dan is het belangrijk om even uit te zoomen. Door uit te zoomen zie je weer andere dingen of krijg je zelfs hele andere ideeën.

 

Uitzoomen kan je op verschillende manieren doen en een hele bekende is vakantie nemen! Door vakantie te nemen heb je niet alleen even rust, maar ook de ruimte in je hoofd om op nieuwe ideeën te komen. Alleen je gaat niet elke week op vakantie om even uit te zoomen en dan kan krachttraining een hele goeie optie zijn.

 

Door de tijd te nemen om voor je lichaam te zorgen doormiddel van krachttraining heb je ook gelijk een klein moment om uit te zoomen. Even niet bezig zijn met je bedrijf, maar met je lichaam. Je bent weg van je laptop, je kantoor en je hebt geen mogelijkheid om je mail of mobiel te checken voor een uur. Daarnaast kan je samen met jouw coach sparren over je zorgen of wat jouw gedachtes zijn. Door met iemand te sparren die geen belangen heeft kan er ineens ook weer een goed idee uitkomen. Dat is toch super fijn dat je dat kan bereiken met krachttraining?!

door rkachttraining te doen kan je als ondernemer weer op nieuwe ideeën komen

Wat is een goede ondernemer?

Wat is eigenlijk een goede ondernemer? Dit is een lastige vraag en zelf denk ik persoonlijk dat voor veel mensen dit antwoord anders is. Dat is ook de reden dat ik alleen mijn eigen mening kan geven over wat ik zelf een goede ondernemer vind.

 

In mijn ogen is een goede ondernemer iemand die creatief, ambitieus, streberig, energiek, nuchter, positief en een no nonsens mentaliteit heeft.

 

Je kan op  verschillende manieren creatief zijn. Creatief zijn heeft niet altijd met kunst te maken, je kan ook creatief zijn zoals heel veel ondernemers nu zijn in de lockdown. We mogen niet meer binnen sporten dus hoe gaan we buiten sporten zo effectief mogelijk doen? Dat is een vraag die ik mijzelf heb gesteld en het antwoord was om in een loods te gaan trainen. Zo train je toch buiten, rolluik is helemaal omhoog, maar zonder dat je last hebt van regen, wind en sneeuw. Dit is ook een vorm van creatief zijn. Dit is zeker een belangrijke eigenschap die een ondernemer moet hebben, want ookal gaat nu alles heel soepel het kan zomaar zo zijn dat er mindere tijden komen en je creatief moet zijn.

 

Ambitieus lijkt mij wel logisch! Als je niet ambitieus bent dan, lijkt mij, dat je niet een eigen bedrijf begint. Doordat je ambitieus bent zal je altijd kijken hoe jij je bedrijf kan verbeteren of groter kan maken. Ook belangrijk als je mee wilt gaan met een markt die steeds blijft veranderen.

 

Ik ben zelf altijd al heel streberig geweest en vroeger vonden mensen dat een beetje apart. ‘Waarom doe je zo erg je best voor die rekentoets?’ Heel simpel! Als ik iets doe dan wil ik het goed doen en als ik er slecht in ben wil ik er goed in worden. Door streberig te zijn ben ik op negentien jarige leeftijd al voor mezelf gaan werken en opende ik op eenentwintig jarige leeftijd de studio in Den Haag. Door streberig te zijn in combinatie met ambitieus heb ik altijd mijn doelen weten te behalen en nieuwe doelen te stellen. Zo groeit niet alleen je bedrijf, maar groei je zelf ook.

 

Energiek in de vorm van veel uren draaien per week (meer dan 40 uur) en energiek in de vorm van enthousiast zijn om nieuwe doelen te stellen en uit te voeren.

 

Als ondernemer wil je ook nuchter zijn. Bijvoorbeeld als je een nieuw doel stelt en dit doel heeft een risicovolle investering nodig dan kan je gelijk je doel aanpassen of het de hemel in prijzen dat het toch niet verkeerd gaat. Je moet hierin een middenweg vinden, juist gaan kijken hoe het kan uitpakken in het beste geval en in het slechtste geval. Zo kan jij jezelf voorbereiden op beide situaties en kan je nogsteeds de investering doen alleen nu heb je alle scenario’s goed in kaart gebracht en kan je rustig en nuchter reageren op de uitkomst.

 

De laatste twee zijn positief en een no nonsens mentaliteit. Als je alleen maar denkt dat iets niet lukt dan ga je het niet redden als ondernemer. Juist doordat je positief bent (niet naïef) kom je op goede en leuke nieuwe ideeën voor je bedrijf. Door de no nonsens mentaliteit zal een ondernemer niet zo snel smoesjes bedenken, maar altijd alles geven om vooruit te gaan.

 

Klikt best wel heel erg als een topsport, toch?

 

Trainen onder begeleiding van een coach.

Hoe leuk ik trainen ook vind, ook ik heb soms wel eens wat moeite om aan mijn eigen gezondheid te denken als ondernemer. Uiteindelijk is je eerste ingeving dat je bedrijf voorkomt. Toch is dit niet waar, want als het niet goed gaat met mijn eigen gezondheid zal hier uiteindelijk ook mijn bedrijf onder lijden. Je eigen gezondheid komt eerst en dan je bedrijf.

 

Daarom is voor een ondernemer het helemaal niet gek om te trainen onder begeleiding van een coach. Je hoeft dan zelf niet na te denken over wat voor oefeningen je gaat doen, je hoeft alleen maar op te komen dagen. Daarnaast houden ondernemers ervan om productief en effectief te werken dus een beetje zelf aanmodderen zit er niet in voor een ondernemer. Met een coach werken aan je gezondheid is een stuk effectiever!

 

Naast dat je met een coach effectief kan trainen is het ook fijn dat je een coach hebt die je helpt met de balans tussen werk en privé. Naast je bedrijf ook je gezin en je eigen gezondheid prioriteit maken is iets waar een coach je mee kan helpen. Work hard, play hard!

Conclusie: Maakt krachttraining je een betere ondernemer?

Door mijn eigen ervaring en de ervaring als coach durf ik zeker te zeggen dat (kracht)training je een betere ondernemer maakt. Niet perse dat je beter wordt in onderhandelen/deals maken, maar wel op gebied van jezelf niet voorbij lopen, even uitzoomen, uitlaatklep, beter immuunsysteem, vergroot zelfvertrouwen, beter lichaamscontrole en lichaamsbewustzijn etc.

 

Uiteindelijk als jij je eigen gezondheid verwaarloost zal je dit ook gaan merken in je bedrijf. Je zal minder focus hebben, slechter slapen en vaker bezig zijn met brandjes blussen dan echt effectief te ondernemen.

 

Misschien nog wel ook een hele belangrijke reden om te werken aan je eigen gezondheid: Je wilt toch ook dat je gezonde werknemers hebt?

 

Practice what you preach!

Vond je het interessant? Deel het!

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Lees ook onze andere blogs

Voordelen van personal training in een PT studio

We bespreken vijf voordelen van trainen in een PT studio en waarom een PT studio prettiger is dan een openbare sportschool voor veel mensen.

Hoe jij fit kan blijven in Den Haag

Doormiddel van vijf tips kan jij je fitter en energieker voelen. Uiteindelijk moet je op meer letten dan alleen je voeding en training om je fit te blijven voelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren

Contactformulier