Is personal coaching je geld waard?

is personal coaching je geld waard

Is personal coaching je geld waard? Voordat ik volmondig ja roep, ga ik je uitleggen waarom en voor wie personal coaching  waardevol is.

 

Personal training, personal coaching en online coaching is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Dit komt voornamelijk doordat steeds meer mensen zich bewust ervan zijn hoe belangrijk een gezond en fit lichaam is. Je hebt maar één lichaam en het is belangrijk om zuinig om te gaan met je eigen lichaam.

 

Is personal coaching je geld waard? Blijf dan vooral lezen!

 

Wat is personal coaching?

Wat is personal coaching? Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar wat houdt het precies in? Dit kan nogal verschillen per PT studio en dat is ook de reden dat ik ga vertellen hoe wij personal coaching aanpakken bij Body Inverso.

 

Personal coaching is een combinatie van personal training en online coaching. Wij hebben deze twee werelden samen gebracht en gezorgd dat het beste van beide werelden in één dienst zit.

 

Je hebt elke week minimaal zestig minuten trainen onder begeleiding van jouw coach. De training wordt afgesteld op jouw doelen en tijdens de les wordt er gelet op je houding en uitvoering van de oefeningen. Het enige wat jij hoeft te doen is komen opdagen!

 

Voor of na je training bespreek je samen met jouw coach hoe je week is gegaan. Er wordt niet een beetje over koetjes en kalfjes gepraat, maar je gaat samen je dagboek bekijken. Hierin staat alles in over hoe de afgelopen week is gegaan op gebied van jouw slaap, vermoeidheid, stress, voeding etc.

 

Zodra we alles hebben besproken gaan we focuspunten afspreken voor komende week. Waar ga jij komende week aan werken? Dit kan van alles zijn, het kan wat te maken hebben met je werk of juist wat met trainen. Waarom maken we zulke concrete afspraken? Zodat jij ook écht stappen gaat ondernemen en elke week een stap dichter bent bij  een leven en lichaam waar je trots op bent.

 

Wat is personal training?

Bij ons is personal training maar vijftig procent van personal coaching.

 

Wat is personal training? Dat is trainen onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. Je gaat trainen bij een personal trainer omdat je bepaalde fysieke/mentale doelen wilt behalen maar dit niet alleen kan. Dit kan komen door een stuk kennis wat je mist en/of  doordat je niet genoeg doorzettingsvermogen hebt.

 

Personal training is een x aantal uur per week dat je gaat trainen onder begeleiding. Tijdens de training kan je vragen stellen over trainen of voeding. Personal training draait voornamelijk om het trainen elke week en wordt er (meestal) niet diep ingegaan op de algehele leefstijl.

 

Wat is online coaching?

We hebben personal coaching, personal training en online coaching. Online coaching is de andere vijftig procent van onze personal coaching.

 

Online coaching is dat je volledig online wordt begeleidt door een coach. Dit kan natuurlijk ook op verschillende manieren worden ingevuld maar de meest voorkomende manier is dat je één keer per week gaat videobellen met jou coach om je week te bespreken. In deze call wordt besproken hoe het gaat met voeding, training, slaap, stress etc.

 

 Je zal online in een coaching sheet je trainingen bijhouden en een dagboek. In dit dagboek houdt je bij hoe je stresslevel is, slaap, vermoeidheid en je lichaamsgewicht. Zo heeft je coach goed inzicht hoe het met je gaat. Elke week zal jouw coach je trainingsschema bijwerken zodat je precies weet wat je moet doen in de sportschool komende week.

Personal training + online coaching = super combinatie

Personal coaching is een combinatie van online coaching en personal training. Door deze combinatie heb je nog meer ondersteuning wat zorgt voor meer resultaat.

 

Je hebt namelijk het beste van beide werelden. Je hebt fysieke en persoonlijke begeleiding met trainen en je hebt de extra begeleiding op gebied van voeding, training en gedrag van online coaching elke week. Met personal coaching ga jij je levensstijl veranderen.

 

Voor wie is personal coaching?

Personal coaching is niet voor iedereen nodig. Werken aan je gezondheid is voor iedereen belangrijk, alleen niet iedereen heeft zulke intensieve begeleiding nodig.

 

Personal coaching is voor iedereen die kennis mist over voeding, training en gedrag. Kennis is niet alleen belangrijk voor een coach om te hebben, maar is ook voor jou belangrijk. Je wilt namelijk begrijpen waarom je op een bepaalde manier traint en/of bepaalde keuzes maakt met je voeding. Door te begrijpen hoe het werkt behaal je niet alleen resultaat maar behoudt je dit ook.

 

Daarnaast heb je niet heel veel ervaring met krachttraining of zelfs helemaal niet. Je gaat leren wat de juiste techniek is van elke oefening en zodra dit goed is kan je samen met jouw coach gaan opbouwen met meer gewicht of meer herhalingen (ligt aan het doel).

 

Je kan ook de voorkeur hebben voor een personal coach omdat je niet zelf wilt bedenken wat je gaat doen in de sportschool, je traint voor een specifiek doel of wilt werken aan je gezondheid voor een betere werk en privé balans. Zo heeft uiteindelijk iedereen een persoonlijke reden waarom ze kiezen voor personal coaching.

 

Voor wie is personal training of online coaching?

Personal training zou ik aanraden aan mensen die op gebied van voeding en gedrag alles op orde hebben en écht alleen moeite hebben met bewegen en trainen. Ik zou even een voorbeeld geven: Je begint met personal training en je doel is afvallen. Met personal training heb je niet extra begeleiding voor je voeding. Oftewel je kan trainen wat je wilt als het stuk voeding niet op orde is zal je niet je doel behalen. Dat is nogal zonde van je tijd en geld.

 

Online coaching is heel fijn voor mensen die trainen wel aardig goed hebben zitten. Denk hierbij aan dat je zelf het doorzettingsvermogen hebt om ook echt naar de sportschool toe te gaan en zelfstandig te gaan trainen. Eigen ervaring met krachttraining is wel belangrijk als je kiest voor online coaching. Je hebt namelijk niemand naast je staan die je kan corrigeren. Op gebied van gedrag en voeding zit je helemaal goed bij een online coach. Je kan veel leren van een coach over je gedrag en over je voeding.

Is het je geld waard?

Is personal coaching je geld waard? Dat is helemaal aan jou!

 

Het is wel goed om eerst te bedenken of je een personal coach, personal trainer of online coach nodig hebt voor wat jij wilt. Dan kan je namelijk wat gerichter zoeken naar jouw coach.

 

Natuurlijk kan niemand in jouw portemonnee kijken, maar als je kan investeren in een personal coach dan heb je wel een hele goede investering gedaan. Het is namelijk een investering die je eenmalig hoeft te doen, maar wel de rest van je leven plezier van hebt. Het klinkt heel cliché, maar het is echt zo.

 

Het zou raar zijn als ik zou zeggen dat het niet je geld waard is, maar misschien geloof jij wel onze leden. Wil je de mening van onze leden horen? Klik dan hier>>>

 

Of je nu investeert in een online coach, een personal coach of personal trainer dat maakt totaal niet uit! Wat wel uitmaakt is dat je wel de juiste investering doet, dat je van jouw coach kan leren, je op je gemak voelt en je naar een hoger level wordt getild op gebied van voeding, training en gedrag. Het moet een waardevol traject voor jou worden.

 

Conclusie: Is personal coaching je geld waard?

Is personal coaching je geld waard? Al de leden van Body Inverso zouden ja zeggen. Maar niemand kan in jouw portemonnee kijken en wat jij voor doel hebt.

 

Mocht je twijfelen over of jij het je geld waard vind, ga dan vooral het gesprek aan met je coach. Grote kans als je vertelt waar je over twijfelt dat je samen tot een oplossing komt. Ik durf te wedden dat zodra je bent begonnen ook jij het je geld waard vindt en ziet wat voor goede investering dit is in jezelf en je gezondheid.

 

Personal coaching is je geld waard, maar dan moet je het wel een kans geven.

Vond je het interessant? Deel het!

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Lees ook onze andere blogs

Voordelen van personal training in een PT studio

We bespreken vijf voordelen van trainen in een PT studio en waarom een PT studio prettiger is dan een openbare sportschool voor veel mensen.

Hoe jij fit kan blijven in Den Haag

Doormiddel van vijf tips kan jij je fitter en energieker voelen. Uiteindelijk moet je op meer letten dan alleen je voeding en training om je fit te blijven voelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren