Waarom je meer resultaat behaalt met een coach

met een coach behaal je meer resultaat

  Waarom je meer resultaat behaalt met een coach heeft puur te maken met het feit dat er iemand is die je dat extra zetje geeft. In dit artikel gaan we bespreken hoe het komt dat je met een coach meer resultaat behaalt dan wanneer je alleen traint. Veel lees plezier!

Wat is een coach?

Ik zal vertellen wat bij Body Inverso een coach inhoudt, aangezien voor veel mensen dit een andere betekenis heeft. Bij ons betekent een coach iemand die jouw verder kan brengen dan waar je op dat moment bent.

 

Een coach helpt jou om je verder te ontwikkelen op het gebied van training, voeding en gedrag. Eigenlijk is een coach goed voor iedereen aangezien je dan met iemand kan sparren die verder is op gebied van fitness dan dat jij dat op dat moment bent. Bij Body Inverso heb je ook elke week een coaching gesprek waarin je de volgende punten bespreekt:

 

 • Stresslevel
 • Vermoeidheid en slaap
 • Hoe gingen je trainingen
 • Wat ging er goed/succes momenten
 • Wat ging er minder goed
 • Concrete afspraken voor komende week

 

Zoals je al ziet gaat coaching wel wat verder dan vragen hoe het met je gaat of om je helemaal kapot te trainen. Om optimaal te presteren in de sportschool is er meer nodig dan alleen een goed trainingsschema en voedingsschema. We gaan elke punt even bespreken waarom dit belangrijk is om mee te nemen in je coaching.

 

Stresslevel

We leven in een maatschappij waarbij we het altijd druk hebben en 24/7 heen en weer rennen en alles moet zo snel mogelijk geregeld zijn. Voor veel mensen is een hoog stress level heel normaal en iets wat ze erbij vinden horen. Nou, laat ik je dit vertellen: ‘Het is niet normaal!’

 

Je kan ook een laag stress level hebben en elke dag effectief en productief werken. Je kan je beter focussen op de acties die impact maken dan elke dag druk zijn (oftewel niet effectief werken). Een hoog stress level heeft namelijk een negatief effect op je lichaamsgewicht en daarnaast is steeds veel stress hebben helemaal niet fijn. Stress heeft een negatief effect op je lichaamsgewicht en ook je prestatie in de sportschool. Het heeft effect op je gewicht omdat je met veel stress ook slechter slaapt. Hierdoor gaat je lichaam een seintje geven dat het lichaam suiker wilt. De meeste mensen pakken dan niet een stuk fruit, maar juist koek of snoep. Dit zijn producten die hoog zijn is calorieën, maar niet voedzaam zijn. Je eet dit extra bovenop je dagelijkse voeding. Je raadt het al, je eet meer calorieën dan normaal en dit kan ervoor zorgen dat je gewicht aankomt.

 

Dit gebeurt niet bij iedereen, het kan namelijk ook andersom zijn. Dat je door hoge stress vergeet om te eten en je eetlust verdwijnt. Dan zal je juist veel gewicht verliezen. Bij iedereen heeft het een ander effect. Ook heeft het effect op je training op de lange termijn. Door veel stress ga je veel meer in je hoofd zitten en heb je minder focus op je training. Ook speelt mee dat je minder voedzaam of juist te weinig eet en je hierdoor bijvoorbeeld minder kracht hebt.

 

Als je de lange en korte termijn effecten wilt weten van stress lees dan in dit artikel de effecten van stress op gewichtsverlies>>>

 

Vermoeidheid en slaap

Slaap wordt nog zo erg onderschat en dat terwijl het zo belangrijk is. Je wilt genoeg slapen voor optimaal resultaat in de gym en genoeg slaap is tussen de 7 en 9 uur ongeveer. 7 uur is minimaal aantal uren om te slapen, maar het kan wel verschillen of iemand zich uitgerust voelt bij 7 uur of bij 9 uur slaap. Dat verschilt per persoon en daar kom je vanzelf achter als je beter gaat letten op je slaap. Zelf heb ik minimaal 8 uur slaap nodig om de volgende dag effectief te kunnen werken.

 

Slaap en vermoeidheid hebben natuurlijk met elkaar te maken. Als je slecht slaapt dan zal je je ook vermoeider voelen en hierdoor minder productief zijn gedurende de dag. Het heeft dus effect op elkaar. Maar waarom nou ervoor zorgen dat je slaap goed is naast dat je productiever werkt? Ook dit heeft weer effect op je lichaamsgewicht. Het kan ervoor zorgen dat je minder snel gewicht aankomt of verliest (afhankelijk van je doelstelling). Hoe vermoeider je bent hoe minder goed je training ook zal gaan en dat zorgt weer voor minder resultaat. Als je slecht en weinig slaapt zal je dus veel moe zijn. Je lichaam is uitgeput en kan niet optimaal presteren in de sportschool.

 

Wil je zwaar trainen en optimaal resultaat hebben? Zorg dat je slaap ook op orde is.

 

Tips om je slaap te verbeteren:

 • Uur voor je gaat slapen geen beeldschermen.
 • Lees een boek voordat je gaat slapen.
 • Neem een warm douche
 • Ga op een vast tijdstip slapen
 • Slaap zonder shirt

Hoe gingen je trainingen?

Je trainingen evalueren gaat niet alleen over de trainingen die je in de PT studio doet, maar ook je eigen trainingen thuis, in de sportschool of buiten. Het gaat over je totale activiteiten van die week. we gaan dan bespreken hoe je trainingen voelde en of je er zin in had.

 

Voelde alle gewichten goed en hoe vond je de techniek van de oefeningen gaan? We willen dan ook nog weten of je in je hoofd ook zin had om te trainen en waarom dit wel of niet zo was? Je wilt dat je zin hebt in je training en je training goed voelt. Dit is ook het moment om te bespreken of de focus wordt gelegd op andere oefeningen of andere doelstellingen. Je doelstelling kan natuurlijk veranderen naarmate je bezig bent met trainen. Dit bespreken we dan ook gelijk, zo is jouw coach altijd up to date.

 

Succes momenten

 Vergeet jij ook altijd zo makkelijk je succes momenten zodra er maar 1 ding verkeerd gaat of minder soepel? Ik ook! Daarom is het goed om kritische te kijken naar je week en ook minimaal 1 ding te benoemen waar je trots op bent of wat goed ging. Vier ook de kleine overwinningen!

 

Wat ging er minder goed

Naast je succes momenten gaan we ook kritische kijken naar dingen die minder goed gingen. Waar denk jij van dat dat beter kan of net even anders? Dit hoeft niet eens sport gerelateerd te zijn, maar kan ook over werk gaan of de kinderen. Moet dit een hele waslijst zijn? Nee, als je een goeie week had heb je misschien maar 1 ding wat minder ging of zelfs helemaal niks. Dat is ook prima. Zolang je maar wel eerlijk bent naar jezelf en je coach toe.

 

Concrete afspraken

Mijn favoriete ding om te bespreken en daarnaast ook een hele belangrijke om te bespreken! Zonder concrete afspraken kan je elke week wel samen met je coach een gesprek hebben, maar weet je helemaal niet waar je komende week aan moet werken of waar je beter op gaat letten.

 

Juist door concrete afspraken  te maken weet jij waar je aan moet werken komende week en hierdoor creëer je een stukje accountability. Dit zorgt er weer voor dat de kans bijna 100% is dat je ook echt actie gaat ondernemen en geen smoesjes gaat bedenken. Je raadt het misschien al, maar dit zorgt ook voor meer resultaat. Zonder afspraken ga je uitstellen en heb je minder of geen resultaat. Afspraken maken is dus heel belangrijk bij coaching. Wil je meer weten over accountability en waarom dit ervoor zorgt dat je veel sneller resultaat behaalt? Lees hier het artikel over de waarde van accountability.

Coaching sleutel voor resultaat

Door alles hierboven te lezen hoef ik denk ik niet meer heel uitgebreid te vertellen waarom je meer resultaat behaalt met een coach. Door te werken met een coach ben je veel specifieker en effectiever aan het werk. Dit zorgt voor sneller resultaat en duurzamer resultaat.

 

Een coach is niet iemand die zegt wat jij moet doen of om jou restricties op te leggen. Een coach zorgt ervoor dat jij je houdt aan de afspraken die jij met jezelf hebt gemaakt. Jouw coach heeft een commitment op het behalen van jouw doelstelling en dit houdt in dat je geen smoesjes meer kan verzinnen. Dit keer ga je resultaat behalen en je lichaam leren kennen. Door je lichaam te leren kennen zorg je ervoor dat je resultaat behaalt maar ook behoudt. Dat is natuurlijk heel belangrijk! Je wilt niet maar resultaat behalen voor 2 a 3 maanden, maar voor de rest van je leven.

 

Samen met een coach ga jij aan de slag om niet alleen je eigen lichaam te leren kennen, maar ook om je gedrag te veranderen zodat je duurzaam resultaat behaalt. Met een coach behaal je meer resultaat omdat je accountability aflegt en je consistent een check up hebt met je coach. Elke week evalueren en elke week nieuwe afspraken maken voor een productieve en effectieve week.

 

Daarom behaal je meer resultaat met een coach.

Vond je het interessant? Deel het!

 

Lees ook onze andere blogs

Is krachttraining noodzakelijk voor resultaat

In deze blog gaan we vertellen waarom krachttraining niet alleen leuk is, maar ook zorgt voor beter resultaat.

Waarom krachttraining voor vrouwen

Lees hier alles over de voordelen van krachttraining voor vrouwen. Veel vrouwen durven geen krachttraining te doen, laat mij je helpen om met zelfvertrouwen te beginnen in de sportschool.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren