Het belang van gelijkgestemden in Den Haag

trainen in de small group training is waar jij gelijkgestemden mensen ontmoet in Den Haag

Het belang van gelijkgestemden in Den Haag is heel belangrijk als je een gezonde leefstijl wilt aanleren en wilt vasthouden. Als je geen mensen om je heen hebt die je steunen en begrijpen wordt het lastig. In dit artikel gaan we wat dieper in op waarom het hebben van gelijkgestemden belangrijk is voor je progressie en waar je zulke mensen kan vinden!

 

Sporten met een sportbuddy

 Als je net begint met trainen is het altijd fijn om samen met iemand te trainen. Dan kan je elkaar motiveren en ook klagen de volgende dag als je spierpijn hebt. Je hebt een sportbuddy.

 

Veel mensen vinden het leuk om samen te trainen, maar onbewust komt dit omdat je traint met iemand die weet wat je doormaakt. Diegene weet precies wat je voelt tijdens een training en wat je ervoor moet doen. Natuurlijk vertel je het wel aan mensen, maar als ze het zelf nog nooit hebben gedaan weten ze ook niet hoe het voelt.

Dat is ook de reden dat samen met iemand sporten zo populair is! Het is gezellig en je hebt iemand die precies weet wat je doormaakt. Vooral als je net begint met je fitness journey is een sportbuddy een goeie stok achter de deur. Je kan elkaar motiveren en helpen.

 

Small group training

Je kan ook onder begeleiding sporten met gelijkgestemden. Denk hierbij aan een small group training. Op deze manier kan je sporten onder begeleiding, maar train je ook met gelijkgestemden samen. Je traint effectief en in een gezellig groep!

 

Je traint in een groepje van 4 personen samen onder begeleiding van een personal trainer. Het fijne aan de small group training is dat je in een groep traint maar wel op je eigen niveau mee kan trainen. Wat ik hiermee bedoel is dat als iemand met 50 kg een squat doet, maar jij kan zwaarder dan kan dat gewoon in de groepsles. Het gewicht wordt aangepast en zo kan iedereen mee trainen op zijn/haar eigen niveau. Dat is wel zo fijn!

 

Daarnaast train je met mensen samen die ook werken aan hun gezondheid. Hierdoor kan je elkaar motiveren en ondersteunen tijdens de training. Het is prettig om met een groep gelijkgestemden te trainen. Hierdoor wordt trainer leuker en als je denkt dat je niet meer kan heb je een hele groep achter je staan die je er alsnog doorheen slepen. Tof toch!

 

Wat kan je verwachten van de small group training:

 • Elke week een full body workout
 • 3 maanden samen trainen met gelijkgestemden
 • Voel je fitter en energieker
 • Train onder begeleiding van een personal trainer

 

Small group training is een heerlijke training waarin je een uurtje aan het knallen bent met een groepje. Elkaar motiveren en samen genieten van het proces.

Is de small group training wat voor jou?

Niet voor iedereen is de groepsles een goeie optie, net als dat personal training ook niet voor iedereen is. Bij Body Inverso zit er een groot verschil tussen personal training en de small group training, het zijn echt twee totaal verschillende pakketten. De ene is niet beter dan de ander, het is gewoon anders.

 

Small group training is perfect voor mensen die niet gigantische willen afvallen, maar gewoon een uur willen knallen. Lekker een uur effectief trainen in een klein groepje en ook nog eens onder begeleiding. Met de groepsles wordt ook niet rekening gehouden met specifieke doelen, het is een algemene les. Oftewel elke week een uitdagende total body workout waarbij de focus ligt op kracht en uithoudingsvermogen.

 

Het is voor mensen een leuke les om mee te doen en iedereen kan ook nog eens meedoen! Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen met de les. Het is echt een leuke les om aan mee te doen, vooral als je zelf niet het doorzettingsvermogen hebt om zelf elke week te gaan trainen. Dan is dit de perfecte stok achter de deur.

 

De small group is wat voor jou als:

 • Je trainen in een kleine groep gezellig vind.
 • Je onder begeleiding wilt sporten, want alleen weet je niet wat je moet doen.
 • Je een stok achter de deur nodig hebt om ook echt elke week te gaan trainen.
 • Jij je fitter en energieker wilt voelen.
 • Je 4 sportbuddy’s wilt die elkaar elke training motiveren om alles uit je training te halen.

 

Als je dit rijtje leest en denkt: ‘’Ja, dit is iets voor mij!’’ Neem dan vooral even contact met ons op en wie weet hebben we nog een plekje vrij in onze populaire groepsles!

En nu?

En nu? Je wilt graag gaan beginnen met sporten en om dat ook nog een samen met gelijkgestemden te doen is natuurlijk alleen maar beter! Extra motivatie en gezelligheid als je samen met mensen traint die hetzelfde willen.

 

Ik snap best dat het spannend kan zijn om in een nieuwe groep in te stappen. Dan is het maar hopen dat iedereen aardig is! Maak je daar alsjeblieft geen zorgen om, want ik heb nog geen 1 keer meegemaakt dat mensen elkaar niet aardig vonden in de groepsles. Zolang je er positief instaat en samen met de groep het avontuur aangaat, dan komt het helemaal goed!

 

Natuurlijk kan je ook een keertje meedoen met een groepsles en kijken of je met de mensen uit de groep een klik hebt. Uiteindelijk is het van belang dat je traint met een groep gelijkgestemden. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en is het elke week een feestje om te gaan sporten.

 

Proefsessie aanvragen

Stap 1 is een proefsessie aanvragen. Dit is niet in een groepsles, maar 1 op 1 met een coach. Waarom niet gelijk meedoen met een groep?

 

We willen eerst goed met jou het gesprek aangaan en kijken wat je doelen zijn en waarom je wilt gaan sporten onder begeleiding. Zoals ik al eerder zei is niet voor iedereen de groepsles. Dit ligt aan iemand zijn/haar doelen. Nadat we goed in kaart hebben wat diegene wilt bereiken met sporten, gaan we 30 minuten trainen.

 

In deze korte workout gaan wij goed kijken naar hoe iemand beweegt en kijken we naar beperkingen in het bewegen. Zo kunnen we goed beoordelen of iemand zonder problemen mee kan draaien in de groepsles. Zodra we zien dat iemand goed beweegt en zijn/haar doelstelling aansluit bij de groepsles, kan diegene mee gaan draaien bij de small group.

 

Wat nou als je doelstelling niet match met de groepsles of wat anders waardoor we de groepsles afraden? Dan gaan we kijken of eventueel personal/duo training en coaching aansluit bij jouw doelstelling. Het komt eigenlijk nooit voor, maar wat nou als je ook daarin geen match vindt? Dat is natuurlijk heel vervelend, maar dan pas je niet goed bij onze visie. Dan gaan we samen kijken bij welke PT studio jij wel op je plek zit en waar jij je gelijkgestemden kan vinden en samen mee kan trainen.

 

Waarom is het belangrijk om met gelijkgestemden te trainen en jezelf mee te omringen?

 • Je hoeft niet alleen je pad te bewandelen.
 • Het is fijn dat gelijkgestemden je begrijpen.
 • Je behoort tot een community.
 • Je voelt je veilig bij gelijkgestemden.
 • Door jezelf te omringen met gelijkgestemden zal je mentaal groeien.

Het is voor iedereen fijn om te trainen in een groep met gelijkgestemden en dat kan je vinden in onze small group training. Voor iedereen is er een PT studio waar ze zich op hun gemak voelen en een klik hebben met de mensen uit de groepsles. Ga dus vooral op onderzoek! Vraag bij meerdere PT studio’s een proefsessie aan en  ervaar elke groepsles. Dan weet je vanzelf bij welke jij je het meeste op je gemak voelt.

 

Ga het vooral gewoon doen en zoek jouw gelijkgestemden, zo wordt sporten ineens zoveel leuker!

Trainen met gelijkgestemden?

Vraag een proefsessie aan bij onze coaches en ontdek ons unieke concept.

Vond je het interessant? Deel het!

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Lees ook onze andere blogs

Is coaching de sleutel naar duurzaam resultaat?

Coaching is vaak iets waarvan mensen niet weten wat ze kunnen verwachten. Lees in dit artikel wat jij kan verwachten en waarom coaching zorgt voor sneller en duurzamer resultaat.

Vacature: personal training Den Haag

Vacature: personal trainer Den Haag Ben jij degene die wij zoeken? Wil jij graag in een jong en gedreven team aan de slag gaan als personal trainer en heb jij een no-bullshit mentaliteit? Ga aan de slag met de leukste leden van Den Haag en behaal samen échte resultaten. Bezit jij de volgende kwaliteiten? Affiniteit [...]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren

Contactformulier