Hoe vaak personal training voor resultaat in Den Haag

personal training in Den Haag

Hoe vaak personal training voor resultaat in Den Haag is een vraag die ik vaak krijg! Er wordt namelijk verwacht dat je minimaal 3 keer per week personal training nodig hebt voor resultaat, maar is dit ook zo?  Lees snel verder en dan kom je er vanzelf achter hoe vaak je personal training nodig hebt voor resultaat.

 

Wat is personal training?

Personal training is dat je onder begeleiding van een trainer gaat sporten in een PT studio. Naast dat je 1 op 1 begeleiding kan krijgen kan je ook duo training doen. Dit is dat je samen met een vriend, collega of familielid samen gaat sporten. Bij duo training kan je wel weer meer het gevoel hebben dat je samen traint met iemand die weet wat je voelt en doormaakt. Samen trainen met gelijkgestemden is altijd goed!

 

Personal training is dat je les krijgt van een trainer. Samen doorloop je de training en motiveert je trainer je om door te gaan en let ook op je techniek.

 

Voordelen van personal training

  • Persoonlijk trainingsschema gemaakt op jouw doelstelling
  • Sneller resultaat
  • Je weet waarom je bepaalde oefeningen doet
  • Effectieve training

 

Waarom personal training gaan doen

Personal training is eigenlijk voor iedereen. Je kan personal training doen als je effectiever wilt leren trainen en daardoor dus meer resultaat behaalt. Je kan personal training gaan doen omdat je fitness stom vindt, maar je wel wat wilt doen aan je lichaam. Dan zijn er ook nog mensen die blessures hebben en hierdoor onder begeleiding sporten fijner vinden zodat de blessures niet erger worden en zelfs in het beste geval weg gaan of minder wordt.

 

Iedereen kan een eigen reden hebben om personal training te volgen en de ene reden is niet beter dan de andere reden. De reden die ik zelf vaak voorbij hoor is vanwege een stukje kennis wat ze missen, stok achter de deur en vanwege blessures. Het gaat bij personal training er vooral om dat jouw trainer je verder kan brengen dan op het punt waar je zelf nu staat.

personal training in PT studio in Den Haag

Personal training VS personal coach

Je weet nu wat personal training is, maar wat is het verschil met een personal coach dan?

 

Een personal coach is iemand die jou ook begeleidt met je training, maar daar blijft het niet bij. Je hebt dan ook extra begeleiding op gebied van voeding, training en gedrag. Het is een totaal pakket!

 

Bij personal training heb je 1, 2 of 3 uur per week les, maar hier ben je alleen fysiek bezig. Vervolgens ga je na je training naar huis en weet je trainer helemaal niet wat je eet, je gewoontes, vlakuilen etc. Dit vindt ik persoonlijk een groot nadeel, want de keuzes die jij maakt buiten je training om hebben heel veel effect op je training en je resultaat.

 

Dan gaan we nu kijken naar personal coaching, het totaal pakket. Is te verwachten, maar personal coaching is mijn favoriet. Waarom? Omdat je wordt begeleidt wat je in de uren doet als je niet aan het trainen bent. Oftewel we focussen dan op gedragsverandering, want uiteindelijk is dat nodig om resultaat te creëren en ook vast te houden. Daarnaast is het ook fijn om met iemand te kunnen sparren over voeding, slaap en stress.

Personal coaching is niet alleen voor mensen die willen afvallen of aankomen, maar ook voor mensen die veel stress ervaren (ondernemers bijvoorbeeld). Uiteindelijk heeft stress en slaap ook veel effect op je prestaties in de sportschool. Het zou zonde zijn als je helemaal fanatiek aan het sporten bent, maar je weinig resultaat ziet doordat je hoge stress hebt of slecht slaapt.

 

Dat is het verschil tussen alleen een uur sporten en ook naast je training extra begeleiding krijgen op gebied van voeding, training en gedrag.

 

Hoe vaak trainen in de week

Hoe vaak je moet trainen licht ook aan je doelstelling. Wil je een bodybuildingswedstrijd doen dan moet je er op rekenen dat je 4-6 keer per week in de sportschool bent. Maar als je wat sterker wilt worden en wat fitter kan je al genoeg hebben aan 3 keer per week te trainen. Ga eerst voor jezelf verzinnen wat je wilt bereiken met naar de sportschool gaan.

 

Zeg niet alleen ik wil fit worden, maar ga eens diep graven bij jezelf en ga goed bedenken waarom je fit wilt worden? En als je weet waarom je dat wilt ga dan eens uitzoeken wat je ervoor moet doen, welke acties moet je uitvoeren om jouw doel te bereiken? Dan als laatste heb je natuurlijk de keuze om te bepalen of je de benodigde acties ervoor over hebt om te doen. Heb je dat niet? Ga dan eens goed je doelstelling evalueren en kijk hoe je je doel zo kan aanpassen dat je de benodigde acties er wel voor over hebt.

 

Laten we in dit artikel ervan uit gaan dat je sterker en fitter wilt worden en niet een bodybuildingswedstrijd als doel hebt. Als je gewoon sport om je fit te voelen is 3-4 keer per week sporten genoeg. Waarom? Je hebt dan ook genoeg rust tussendoor voor je herstel en daarbij wil je (als je krachttraining doet) minimaal 20 werksets per spiergroep doen per week om spiermassa aan te komen. Zo wordt je sterker maar heb je meer dan genoeg rust tussendoor. En daarbij vindt ik het zelf ook belangrijk dat het niet voelt alsof je moet sporten. Wat je vaak ziet gebeuren als iemand 5-6 keer per week traint is dat het meer een moeten wordt dan dat diegene het leuk vindt.

 

Natuurlijk wil jij je doel behalen, maar wel op een leuke manier en als dat al kan met 3 keer per week sporten is dat helemaal perfect toch?!

Meer resultaat met personal training

Het is volgens mij allang bekent dat je met personal training meer resultaat behaalt dan wanneer je alleen traint. Dit komt doordat er een schema op maat wordt gemaakt, er wordt gelet op technische uitvoering en je trainer zoekt meer je grens op dan wanneer je alleen traint. Logisch toch?

 

Dan nog iets wat logisch klinkt: Met 1 keer trainen behaal je al mee resultaat dan helemaal niet trainen. Met 2 keer trainen per week behaal je meer resultaat dan met 1 keer trainen. Met 3 keer trainen per week behaal je meer resultaat dan met 2 keer trainen per week. Klinkt logisch?

 

Maar hoe vaak moet je nou personal training krijgen voor resultaat? Dat is een hele goeie vraag en waarschijnlijk denk je nu gelijk dat dat 3 keer per week is minimaal, want dat heb je net hierboven gelezen toch? Niet helemaal!

 

Ik had het over trainen, maar nu hebben we het over personal training. Wat nou als ik zeg dat je met 1 keer per week personal training resultaat behaalt? Dat geloof je zeker niet. Laat ik je dan het tegendeel bewijzen.

 

Ja, want met 1 keer per week personal training kan je zeker wel al resultaat behalen. Wacht, ik bedoel niet personal training maar personal coaching. Met personal coaching heb naast je 1 uur training per week ook nog extra begeleiding op gebied van voeding, training en mindset. Dit is waardoor je resultaat creëert met 1 keer per week onder begeleiding trainen. Tijdens de coaching gaan we samen bespreken waar jij je komende week op gaat focussen. Tijdens dit gesprek gaan we ook afspreken hoe vaak jij zelf gaat trainen (thuis of in de sportschool). Natuurlijk wordt de week daarop tijdens je coaching sessie gecontroleerd of je ook echt hebt getraind.

 

Zie je al een beetje wat ik bedoel? Hoe vaak je personal training nodig hebt is wat anders dan hoe vaak je moet trainen voor resultaat. Met 1 keer training en coaching in de week kan al genoeg zijn om te zorgen dat je zelf nog 2 keer gaat trainen met een schema gemaakt door jouw coach. Door het stukje accountability wat je aflegt tijdens je coaching sessie is de kans veel groter dat je ook echt zelf gaat sporten thuis. Heel simpel, we zijn bezig met vanbinnen te veranderen voor de buitenkant.

 

Investeren in jouw gezondheid

Naast tijd zal je ook geld moeten investeren in je gezondheid. Als je echt wilt veranderen en gezonder wilt gaan leven zal er een gedragsverandering moeten plaatsvinden en dat gebeurd niet door alleen maar te dromen. Dat gebeurd alleen door actie te ondernemen en hulp te vragen.

 

‘’Ja, maar jij bent te duur!’’

 

Oké, dus een investering doen in je gezondheid waar je de rest van je leven plezier van hebt is te duur? Alleen door dit te zeggen bewijst dat je nog niet in de juiste mindset zit om je gezondheid op nummer 1 te zetten.

 

Het gaat er namelijk niet om dat ik te duur ben, het gaat erom dat jij het geen prioriteit vindt om er geld aan uit te geven. Dat zijn 2 heel verschillende dingen. Het is natuurlijk prima als jij het geen prioriteit vindt, maar zeg dan niet dat ik te duur ben. Je hebt het hier over een investering in je eigen lichaam en gezondheid. Een investering waar je de rest van je leven plezier van hebt.

 

Maak juist wel een prioriteit van je gezondheid, want je hebt maar 1 leven en 1 lichaam. Wees er zuinig op!

 

Succes en onthoudt… jij kan dit!

Vond je het interessant? Deel het!

 

Lees ook onze andere blogs

Is krachttraining noodzakelijk voor resultaat

In deze blog gaan we vertellen waarom krachttraining niet alleen leuk is, maar ook zorgt voor beter resultaat.

Waarom krachttraining voor vrouwen

Lees hier alles over de voordelen van krachttraining voor vrouwen. Veel vrouwen durven geen krachttraining te doen, laat mij je helpen om met zelfvertrouwen te beginnen in de sportschool.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren