Waarom krachttraining voor vrouwen

krachttraining voor vrouwen in den haag

Waarom krachttraining voor vrouwen juist heel belangrijk is en het niet alleen met het uiterlijk heeft te maken. Met trainen kan je jouw fysiek veranderen maar ook mentaal heeft het veel impact op je. Er wordt nogsteeds een beetje gek gekeken als je als vrouw zwaar aan krachttraining doet. Vaak worden er opmerkingen gemaakt als: ‘’Pas je op dat je niet te gespierd wordt?!’’

 

Dat zijn van die opmerkingen die helemaal nergens over gaan en onnodig vrouwen onzeker maken over krachttraining. Hopelijk weet jij na het lezen van deze blog waarom krachttraining voor vrouwen juist heel goed is en voel jij je niet meer onzeker over krachttraining en doe je met zelfvertrouwen aan krachttraining.

 

Het is zoveel meer dan een training

Jij kent vast wel dat gevoel dat je vroeger goed was in bijvoorbeeld turnen en dat dat ook je grootste passie was en je uitlaatklep. Met krachttraining is dit niet anders! Uiteindelijk wordt het zoveel meer dan maar een uurtje trainen, het wordt een uitlaatklep.

 

Als je aan vrouwen vraagt om krachttraining te omschrijven krijg je twee situaties; in situatie train je alleen met elastieken en/of eigen lichaamsgewicht. En de volgende situatie is dat er mannen zwaar trainen en lopen te schreeuwen in de sportschool. Klinkt niet heel uitnodigend om te gaan trainen he? Maar beide situaties hebben niks te maken met krachttraining maar met hoe mensen zelf omgaan ermee. Maar wat is krachttraining dan wel?

Wat is krachttraining

Krachttraining is trainen met gewichten zodat jij sterker en fitter wordt. Om spieren op te bouwen moet je elke week met meer gewicht trainen of meer herhalingen doen, mits de techniek goed blijft. Alleen op deze manier krijg je meer spiermassa en zal jij sterker worden. Trainen met elastieken kan ik het begin leuk zijn maar uiteindelijk ga je er tegenaan lopen dat je niet zwaarder kan trainen en eindeloos herhalingen blijven doen is ook niet leuk en zinvol!

 

Krachttraining is veel te leuk en te goed voor je om het niet te doen. Grote kans dat jij het nu niet doet doordat je vooroordelen hebt maar laat mij je meenemen in een paar voordelen van krachttraining voor vrouwen. Daarnaast zitten er eigenlijk alleen maar voordelen aan en geen nadelen.

 

Voordelen van krachttraining voor vrouwen

In plaats van te kijken naar waarom je geen krachttraining zou doen, ga eens kijken naar alle voordelen. Ik kan je nu al beloven dat er meer voordelen zijn dan nadelen. Zit je goed? Want ik ga je omverblazen met alle voordelen van krachttraining voor vrouwen!

 

Voordeel een; je lichaam vormen

‘’ja, ik wil afvallen dus ik doe alleen maar cardio.’’

 

De grootste fout is om alleen maar cardio te doen als jij wat kilo’s kwijt wilt. Vrouwen denken dat dit de oplossing is alleen vaak geeft dit helemaal niet het resultaat wat ze willen. We willen vaak wat kilo’s kwijt maar wel dat alles ‘strak’ blijft. Als je alleen cardio doet train jij je spieren niet om sterk te zijn en dan zal je merken dat je wel de kilo’s kwijtraakt maar niet ‘strak’ bent.

 

Door krachttraining te doen kan je gewicht verliezen en je lichaam vormen zoals jij wilt. Focus jij je met het trainen meer op je benen dan zal daar ook meer spieren komen of focus jij je op alle spiergroepen dan krijg je een overal gespierde look. Je kan zelf een training maken met de focus op bepaalde spiergroepen wat jij belangrijk vindt. Op de lange termijn is krachttraining ook veel voordeliger dan cardio. Als je aankomt in spiermassa verbrand je meer in rust, oftewel je kan later meer eten en toch afvallen! Dat is toch veel beter dan cardio? En laten we niet vergeten dat doelloos op zo’n loopband staan ook allesbehalve leuk is! Klik hier als je meer wilt weten over afvallen en aankomen in spiermassa>>>

 

Voordeel twee; zelfvertrouwen

Naast dat je met krachttraining je lichaam kan vormen heeft het ook mentaal veel impact op je. Doordat jij je lichaam ziet veranderen, je meer energie krijgt en steeds wat sterker wordt voel je je gewoon heel goed. En wat gebeurt er als jij je steeds beter voelt? Dan krijg je meer zelfvertrouwen.

 

Doe een leuke sport outfit aan en dan krijg je al wat meer zelfvertrouwen en als je dan ook nog eens je training mega lekker gaat en je resultaat ziet dan krijg je helemaal een boost! Ga genieten van het trainen, koop een leuke outfit en behaal resultaat. Ik weet zeker dat jij dan meer zelfvertrouwen krijgt.

 

Voordeel drie; sterk lijf

Het voelt toch mega tof dat je lijf elke keer wat sterker wordt? Besef even dat jouw lichaam dat gewoon doet! Jouw lichaam kan zoveel meer aan dan dat je denkt. Dat geeft vooral een kick als je denkt dat het te zwaar is en er dan achter komt dat je het makkelijk aan kan. Mega cool toch!

 

Voordeel vier; immuunsysteem

Wie wil er nou geen goed immuunsysteem! Dat zorgt ervoor dat je lichaam zichzelf kan beschermen tegen infecties. Naast dat je door trainen je immuunsysteem boost kan je ook door gezonde voeding en genoeg slaap je immuunsysteem boosten. Ik heb een tijd geleden een blog geschreven over hoe jij je immuunsysteem kan verbeteren. Hier staan zes tips in met wat jij zelf kan doen om je lichaam een boost te geven. Lees hier de blog over het immuunsysteem>>>

 

Voordeel vijf; uitlaatklep

Voor mij is sporten echt een hele goeie uitlaatklep geworden. Muziek in mijn oren en lekker een uur knallen en mijn frustratie eruit gooien. Even een moment voor mezelf. Ik snap dat je dit gevoel niet gelijk vanaf je eerste training hebt, want je bent nog aan het ontdekken wat je wel en niet leuk vindt aan trainen en hoe alles werkt. Blijf daarom vooral door trainen en focus je op techniek en progressie. Zodra je meer plezier erin gaat beleven kan je ook je frustraties erin kwijt. Fysiek jezelf uitputten waardoor je mentaal ook weer rustiger bent. Heerlijk toch!

voordelen van krachttraining voor vrouwen

Krachttraining met een personal trainer

Als je twijfelt over je techniek of als je eerst wat meer zelfvertrouwen wilt krijgen op het gebied van training kan je ook eerst gaan trainen onder begeleiding. Op deze manier leer jij door een personal trainer alles over krachttraining. Je leert wat voor jou fijne oefeningen zijn en waar je op moet letten qua techniek. Zodra je wat meer ervaring hebt met krachttraining en het voelt wat vertrouwder kan je alleen verder in de sportschool.

 

Door in het begin een goede basis te creëren kan je daarna met zelfvertrouwen de sportschool in gaan. Je weet dan dat je de oefeningen met de juiste techniek doet en dat jij je daar geen zorgen om hoeft te maken. Daarnaast is trainen met een personal trainer zeker een aanrader als je net begint met krachttraining. Zo leer je alles wat je moet weten over fitness en heb jij aan het einde genoeg informatie en kennis om jezelf te trainen en corrigeren.

 

Voorbeeld: Als je een nieuwe cursus gaat doen begin je toch met de lesdagen volgen en kennis opdoen over het vak voordat je begint met een examen? Dat is ook zo met personal training. Trainen met een personal trainer moet je zien als het nemen van een cursus. Zodra je alle kennis hebt opgedaan is het tijd voor je examen en vergeet je die informatie nooit meer. Een investering waar je de rest van je leven plezier van hebt!

 

Go, go, go!

Na 5vijf voordelen van krachttraining voor vrouwen te hebben opgenoemd is het nu toch echt tijd om dat kracht gedeelte in te lopen in de gym. Waarom? Omdat jij een geweldige en sterke vrouw bent en krachttraining niet iets is om bang voor te zijn. Ook al twijfel je of het wel wat voor jou is, ga het gewoon doen en ervaar het. Natuurlijk niet gelijk opgeven, maar geef het een kans, want krachttraining kan voor jou echt zo’n voordeel zijn zowel mentaal als fysiek.

 

Natuurlijk kan je ook samen met iemand trainen zodat je een sportbuddy hebt. Dan kan je elkaar motiveren tijdens de training. Vooral in het begin kan het ervoor zorgen dat als je samen gaat sporten je het minder eng vindt. Duik samen dat kracht gedeelte in en steun elkaar!

 

Stappenplan beginnen met krachttraining:

  • Plan in je agenda een dag en tijdstip dat je gaat trainen.
  • Doe een leuke outfit aan.
  • Doe motiverende/leuke muziek aan.
  • Neem een sportbuddy mee voor support (hoeft niet per se).
  • Ga trainen en geniet ervan!
  • REPEAT!

 

Succes en geniet ervan. En mocht je hulp nodig hebben dan weet je ons te vinden! We helpen je graag.

Lees ook onze andere blogs

Hoe vind jij een goeie personal trainer in Den Haag?

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren

Contactformulier

    Geef een reactie