Voordelen van trainen in een PT studio.

PT studio in Den Haag Body Inverso

De voordelen van trainen in een PT studio gaan we bespreken in deze blog. Waarom zou je eigenlijk in een PT studio in Den Haag willen trainen? wat is er nou zo bijzonder en geweldig aan?

Dat gaan wij jou haarfijn uitleggen in deze blog. Na het lezen van deze blog verwacht ik natuurlijk een aanmelding voor een proefsessie!

 

De PT studio’s in Den Haag schieten uit de grond net als paddenstoelen, maar wat maakt een studio nou zo uniek en fijn?

 

Zit je goed? Daar gaan we!

Wat is een PT studio?

PT staat voor personal training, personal training studio. Een PT studio is een plek waar je personal training kan krijgen van een gecertificeerde trainer. Naast personal training wordt er bij ons ook duo training en small group training gegeven. De focus ligt wel op personal- en duo training in de studio.

 

In een studio kunnen mensen niet zelfstandig sporten (in de meesten studio’s) en ligt de focus op persoonlijke begeleiding. Daarnaast heb je meer privacy, focus en luxe bij een PT studio. Een PT studio is dus eigenlijk voor mensen die een openbare sportschool niet fijn vinden en/of die meer persoonlijk willen worden begeleid. Een belangrijk punt in deze tijd is ook nog eens dat er meer hygiëne is in een PT studio (ookal voor corona)

Voordeel 1 privacy

Nu zou je denken waarom is dit belangrijk? Ik vind het niet erg om in een volle basic fit te staan en niet optimaal te kunnen trainen!

 

Oké, laat ik je een verhaaltje vertellen zodat je gaat begrijpen waarom privacy zeker wel een voordeel is.

 

Story time:

Je hebt een 40 uur kantoorbaan en je werkt sinds een jaar thuis vanwege corona. Je zit niet achter een ideaal bureau en je stoel is ook niet al te best. Je hebt vaker hoofdpijn door de verkeerde houding, maar je doet het er maar mee. Daarnaast heb je 2 geweldige kinderen en een lieve man/vrouw. Naast dus die 40 uur werken ben je 4 keer per week heen en weer aan het crossen voor sport voor de kinderen, 5 keer per week je kinderen naar school toe brengen of tijdens je werk ook nog onderwijs geven aan je kinderen en de kinderen maken zeker ook nog minimaal 1 keer per dag ruzie om een speeltje. Dit gaat 7 dagen per week door, oké in het weekend is het rustig met werk. Toch ben je nogsteeds druk, druk en nog eens druk.

 

Je weet dat je wat aan je gezondheid moet doen, je groeit langzaam dicht en je voelt je niet tof. Je besluit om te gaan sporten in de sportschool. Zoals de meesten doen neem je een abonnement bij basic fit of een andere grote massa sportschool. Vol motivatie en enthousiasme loop je naar binnen om de eerste keer te gaan trainen. Jahoor, alles bezet, mensen die schreeuwen, luide muziek en mensen die niet altijd heel gezellig zijn. Het is eigenlijk hetzelfde als thuis, alleen dan op een andere locatie. En als kers op de taart moet je ook nog zelf een training gaan verzinnen, terwijl je geen ervaring of kennis hebt van krachttraining.

 

Je hebt een drukke baan en gezin dan wil je als je komt sporten niet nog een keer 100.000 prikkels en de focus hebben van een garnaal. Je wilt hard kunnen trainen, optimaal kunnen trainen en met rust in je hoofd. Trainen is niet alleen fysiek goed, ook om mentaal je hoofd even helder en leeg te maken.

 

Volgens mij heb ik wel duidelijk gemaakt waarom privacy een voordeel is.

Voordeel 2 betrokken en persoonlijk

Vanaf moment 1 heb je bij ons contact met jouw trainer. De trainer neemt contact met jou op voor een proefsessie en een kennismaking. Omdat je gelijk vanaf het begin contact hebt met jouw trainer heb je een meer diepgaande relatie. Daarnaast hebben onze trainers een commitment op het behalen van jouw doelen, ook verwachten we van cliënten dat ze een commitment hebben op de doelen die ze hebben gesteld. Samen 100% ervoor gaan zorgt voor een betrokken en persoonlijk traject.

 

Je hebt niet alleen goed contact met jouw trainer, bij ons in de studio staat iedereen open voor een praatje, een grapje en daarnaast wordt er keihard gewerkt. Alle voordelen bij elkaar zorgt ervoor dat het trainen in een PT studio veel voordelen heeft.

 

 

Voordeel 3 prettige sportsfeer

Doordat de studio in Den Haag kleinschalig is en geen massa sportschool is de sfeer een stuk beter en gezelliger. Een prettige sfeer wordt vooral gecreëerd door alle andere voordelen bij elkaar. Iedereen heeft een klik met zijn/haar trainer en kent elkaar beter dan alleen een ‘hoi’ en een ‘doei’ in een massa gym.

 

Daarnaast komt iedereen met een doel naar een PT studio. Dit kan afvallen, aankomen, blessure preventie of wat anders zijn, maar iedereen is bezig met zijn/haar gezondheid te verbeteren. Er is plek voor een praatje, maar dan is het weer focus op de training en doelen te behalen.

in onze PT studio in Den Haag zijn we betrokken en persoonlijk

Voordeel 4 Niet alleen trainen

Bij ons in de studio is het zeker niet alleen een uurtje sporten en weer wegwezen. Mensen willen resultaat en om resultaat te behalen is er meer voor nodig dan alleen trainen. Gezondheid is een compleet plaatje van voeding, training, stress, slaap en dagactiviteiten. Daarom heb je bij ons ook een coaching gedeelte wat naast het trainen heel belangrijk is. In een PT studio heb je dus intensievere begeleiding.

 

Stel je voor dat je 1 keer per week met je trainer traint en daarnaast heb je dus ongeveer 30 a 60 minuten coaching. Is dit genoeg voor resultaat? Natuurlijk is 3 keer trainen beter dan 2 keer en 2 keer is beter dan 1 keer en 1 keer is beter dan niet trainen. Wij adviseren altijd als je 1 keer met een trainer traint om daar zelf naast ook nog te trainen. Dit kan hardlopen, dansen of krachttraining zijn. Als je nog zelf sporten er naast doet geven wij advies mee of een trainingsschema hoe je zelf aan de slag kan gaan thuis.

 

Nu met de lockdown hebben wij onze facebook groep geopend voor iedereen! Hierin staat elke week een home workout met techniek beschrijving, informatie over voeding, training en mindset en een daily reminder. Super leuk om dus gratis bij ons in de facebook groep te zitten en meer kennis op te doen en actie te ondernemen voor je eigen gezondheid. Niet afwachten maar wordt lid en begin gelijk met de eerste home workout. Klik hier om gratis deel te nemen aan de groep.

 

Wat doe je bij coaching gesprekken?

Je hebt elke maand 3 keer een check up in de studio of een belafspraak met jouw trainer. In dit gesprek bespreken we hoe je slaap, stress, vermoeidheid, voeding en trainen ging en wat er beter kan gaan. Naast dat je bespreekt wat er beter kan gaan, kijken we ook naar wat er wel goed ging. Aan het einde van dit gesprek maak je concrete afspraken met je trainer waar je de komende week aan gaat werken en/of op moet letten.

 

Hierdoor heb je echt een specifiek moment naast je training dat je goed samen met je trainer kan gaan zitten en kijken waar moet worden bijgestuurd. Dit is de sleutel naar resultaat.

 

Naast 3 keer een check up, hebben we eind van de maand nog 1 keer een maandelijkse check up. Dit is een wat uitgebreide versie van de check up. Hier gaan we kijken wat er afgelopen maand is gebeurd, behaalde resultaat en waarom bepaalde dingen niet of wel zijn gelukt. Dit is ook een goed moment om eventueel nieuwe doelen te stellen, als dit nodig is natuurlijk.

 

Dit is wat je eigenlijk doet bij een coaching gesprek. Jouw trainer kan je beter monitoren en sneller ingrijpen als het wat minder gaat. Dit allemaal zodat jij optimaal resultaat behaalt.

coaching gesprek in PT studio Den Haag met een personal trainer

Voordeel 5 Focus op jouw doelen

Het meest belangrijke is focus op jouw doelen. Als wij, personal trainers, niet de focus en kennis hebben om jouw doel te behalen ben je doelloos aan het trainen. Ja, je wordt sterker maar behaal je ook echt je doel?

 

In een PT studio is de focus wat meer aanwezig dan in een openbare gym. Ten eerste kan je altijd trainen zoals je dat gepland heb, want je hoeft niet te wachten totdat iemand na 20 minuten rust eindelijk van de leg press afkomt. Bij een studio kan je trainen in een rustige zaal waar je alle apparaten tot je beschikking hebt om steeds wat zwaarder te kunnen trainen en ook je programma uit te voeren zoals gepland.

 

Doordat het ook geen massa sportschool is heb je weinig prikkels. Veel mensen ervaren in een PT studio hoe je je echt kan focussen op je training zonder prikkels van buitenaf. Focus tijdens je training en focus op het behalen van je doelen.

 

Bij de studio heb je ook een uitgebreid kennismakinggesprek. Hier worden verschillenden onderwerpen aangehaald zodat we vanaf dag 1 jou gelijk goed kunnen helpen.

 

Wat bespreken we in de kennismaking:

• Sociale informatie
• Voeding
• Sport verleden en blessures
• Stress- en slaapmanagement
• Doelstellingen van de klant
• Bewegingsassessment

 

Hoe meer kennis en informatie een trainer heeft van alle bovenstaande onderwerpen, hoe beter een trainer jou kan helpen.

Waarom kiezen voor een PT studio in Den Haag?

Omdat wij veel leuker en gezelliger zijn, duh!

 

Even serieus, ik zou vooral voor beginnende sporters aanbevelen om te starten met een personal trainer bij een PT studio. Vooral omdat je als beginner echt de focus wilt op goeie techniek en je niet onzeker wilt voelen.

 

Veel mensen voelen zich onzeker in een massa spotschool en gaan gelijk op een loopband en lopen een uurtje en gaan weer naar huis. Zonder resultaat. Naast dat je bij een studio veel meer kennis krijgt, technieken goed leert uitvoeren en progressie boekt is het ook goed voor je zelfvertrouwen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat mensen je raar aankijken als je een dumbell pakt. Je leert in een vertrouwde omgeving wat krachttraining inhoudt en hoe je moet trainen.

 

Als je naar school mag begin je toch ook niet in groep 8? Je begint in groep 1 en leert zo stap voor stap wat je moet leren. Het is hetzelfde met fitness, stap voor stap leren en toepassen. Daarom is een PT studio zo fijn, het is net als groep 1. Hier leer je alles over fitness, voeding en mindset. Daarna kan je de wijde wereld ingaan en weten wat bullshit is en wat klopt.

 

En natuurlijk kan je onze trainers altijd benaderen om even te komen kijken in de studio om een ‘feeling’ erbij te krijgen en te kijken of het klikt met de trainer.

Vond je het interessant? Deel het!

 

Lees ook onze andere blogs

Hoe effectief is personal training in Den Haag

Personal training is zeker wel effectief, maar hoe komt dat? Daarnaast bespreken we ook een stappenplan die jij kan volgen om je eigen doel zelfstandig effectief kan behalen.

Invloed van stress op afvallen in Den Haag

Stress heeft ook invloed op jouw gewicht verlies, daarom is het belangrijk om niet alleen te kijken naar je voeding en training als je gewicht wilt verliezen. Leer in deze blog alles over de effecten van stress en hoe jij je stress kan verlagen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren