Voordelen van trainen in een PT studio Den Haag

PT studio in Den Haag Body Inverso

Voordelen van trainen in een PT studio Den Haag is een blog waarin we gaan kijken wat er nu zo prettig is om te trainen in een PT studio. Past het bij jou om te trainen in een studio?

Wat is een PT studio

PT staat voor personal training dus een PT studio is een personal training studio. Een PT studio is een plek waar je personal training kan krijgen van een gecertificeerde trainer. Naast personal training wordt er bij ons ook duo training en small group training gegeven. Het is een plek waar iedereen onder begeleiding traint en niet zelfstandig. Daarnaast heb je meer privacy, focus en luxe bij een PT studio. Een PT studio is dus eigenlijk voor mensen die een openbare sportschool niet fijn vinden en/of die meer persoonlijk willen worden begeleid.

Voordelen van een PT studio

Trainen onder begeleiding in een PT studio heeft zeker wel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een ruime studio met weinig mensen, veilige sfeer, meer persoonlijke aandacht etc.

 

Lees lekker verder en kom erachter wat allemaal voordelen zijn van trainen in een PT studio!

 

Voordeel één kleine groepen en een ruime studio

Wij hebben ervoor gekozen om een ruime studio te creëren en te trainen met kleine groepen binnen zodat je meer privacy en rust ervaart. Misschien is dit niet in eerste instantie waar je aan denkt als je opzoek gaat naar een plek waar je kan trainen, maar laat ik je meenemen in onze denkwijze.

 

Tijd voor een verhaal:

Je hebt een veertig uur kantoorbaan en je werkt deels thuis en deels op kantoor. Je zit niet achter een ideaal bureau en je stoel is ook niet al te best. Je hebt vaker hoofdpijn door de verkeerde houding, maar je doet het er maar mee. Daarnaast heb je twee geweldige kinderen en een lieve man/vrouw. Naast dus die veertig uur werken ben je vier keer per week heen en weer aan het crossen voor sport voor de kinderen, vijf keer per week je kinderen naar school brengen en de kinderen maken ook nog minimaal één keer per dag ruzie. Dit gaat zeven dagen per week door. Oftewel je hebt een druk leven en je zit weinig stil.

 

Je weet dat je wat aan je gezondheid moet doen want je krijgt steeds meer pijntjes en je voelt je niet meer zo fit en energiek als vroeger. Je besluit om te gaan sporten in de sportschool. Zoals de meesten doen neem je een abonnement bij basic fit of een andere grote massa sportschool. Vol motivatie en enthousiasme loop je naar binnen om de eerste keer te gaan trainen. Ja hoor, alles bezet, mensen die schreeuwen, luide muziek en mensen die niet altijd heel gezellig zijn. Het is eigenlijk hetzelfde als thuis, alleen dan op een andere locatie. En als kers op de taart moet je ook nog zelf een training gaan verzinnen, terwijl je geen ervaring of kennis hebt van krachttraining.

 

Je hebt een drukke baan en gezin  en als je dan op een plek gaat trainen waar je ook heel veel prikkels krijgt werkt dat niet. Je wilt je kunnen focussen op je trainingen en niet allemaal afleiding hebben. Trainen is niet alleen fysiek goed maar ook om mentaal je hoofd even helder en leeg te maken. Volgens mij heb ik wel duidelijk gemaakt waarom kleine groepen en een ruime studio een voordeel is.

 

Voordeel twee persoonlijke aandacht

We willen jou écht leren kennen en zijn er voor jou. Vanaf moment één heb je bij ons contact met jouw trainer. De trainer neemt contact met jou op voor een gratis proefsessie om met elkaar kennis te maken. Omdat je gelijk vanaf het begin contact hebt met jouw trainer heb je een meer diepgaande relatie. Daarnaast hebben onze trainers een commitment op het behalen van jouw doelen, ook verwachten we van cliënten dat ze een commitment hebben op de doelen die ze hebben gesteld. Samen honderd procent ervoor gaan en als je even wat minder zin hebt motiveren we jou om het op te pakken. Want ook dat is heel normaal dat je soms even geen zin hebt. Dit zorgt ervoor dat we werken met een mensgerichte aanpak en dat we er echt voor jou zijn.

 

Je hebt niet alleen goed contact met jouw trainer, bij ons in de studio staat iedereen open voor een praatje, een grapje en daarnaast wordt er keihard gewerkt.

 

Voordeel drie veilige sfeer

Doordat de studio kleinschalig is en geen massa sportschool is de sfeer een stuk beter en gezelliger. Een prettige sfeer wordt vooral gecreëerd door alle andere voordelen bij elkaar. Iedereen heeft een klik met zijn/haar trainer en kent elkaar beter dan alleen een ‘hoi’ en een ‘doei’ in een massa gym.

 

Daarnaast komt iedereen met een doel naar een PT studio. Dit kan afvallen, aankomen, blessure preventie of wat anders zijn. Maar iedereen is bezig met zijn/haar gezondheid te verbeteren. Er is plek voor een praatje, een traan en dan weer focus op de training en doelen behalen.

 

Voordeel vier kennisoverdracht

Bij ons in de studio is het zeker niet alleen een uurtje sporten en weer wegwezen. Mensen willen resultaat en om resultaat te behalen en te behouden is er meer voor nodig dan alleen trainen. Gezondheid is een compleet plaatje van voeding, training, stress, slaap en beweging. Daarom heb je bij ons ook een coaching gedeelte waar de focus ligt op kennisoverdracht wat naast het trainen heel belangrijk is. Personal training in een PT studio is wat intensiever dan alleen trainen.

 

Stel je voor dat je één keer per week met je trainer traint en daarnaast heb je ongeveer dertig minuten coaching. Is dit genoeg voor resultaat? Natuurlijk is drie keer trainen beter dan twee keer en twee keer is beter dan één keer en één keer is beter dan niet trainen. Wij adviseren altijd als je één keer met een trainer traint om daar zelf naast ook nog te trainen en dit kan je bijvoorbeeld doen in een andere gym of thuis. Wij maken dan een trainingsschema die je thuis of in de andere gym kan doen zodat alles zo optimaal mogelijk op elkaar is afgestemd en je op je huidige trainingsniveau traint.

 

Wat doe je bij coaching gesprekken?

Je hebt elke maand vier keer een coaching gesprek in de studio voor of na je training met jouw personal trainer. In dit gesprek bespreken we hoe je slaap, stress, vermoeidheid, voeding en trainen ging en wat er beter kan gaan. Naast dat je bespreekt wat er beter kan gaan, kijken we ook naar wat er wel goed ging. Aan het einde van dit gesprek maak je concrete afspraken met je trainer waar je de komende week aan gaat werken en/of op moet letten.

 

Je trainer wilt graag weten hoe het met je gaat zodat we hier de trainingen op kunnen aanpassen en daarnaast willen we je een luistert oor aanbieden of gedegen advies geven. Dit gesprek draait om jou en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat jij op een fijne manier een fittere en energieker levensstijl creëert en ook begrijpt waarom bepaalde dingen wel werken en andere dingen weer niet.

 

Voordeel vijf gecertificeerde trainers

Bij ons in de studio vinden we het belangrijk dat jij training en coaching krijgt van trainers met de juiste papiertjes zodat ze jou de juiste kennis kunnen meegeven en helpen. We willen dat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen met je vragen en doelen. Tijdens de gratis proefsessie kan je kennismaken met onze trainers en kan je ervaren hoe het is om bij ons in de studio te trainen.

 

Naast dat we gecertificeerde trainers hebben wil je natuurlijk ook een klik hebben met je trainer en er vertrouwen in hebben dat deze persoon je kan helpen. Dan is een proefsessie een mooi moment om kennis te maken en te kijken of jij je prettig voelt in de PT studio.

 

Wat gaan we doen tijdens de proefsessie:

  • Dertig minuten bewegen zodat de trainer kan zien hoe je beweegt en of er beperkingen zijn.
  • Kennismaken met elkaar en kan je ervaren of je de studio prettig vindt.
  • Doelen bespreken en hoe je trainer kan helpen.
  • Onze werkwijze en waarom we op deze manier werken.
  • Jouw trainer geeft een advies of je doelen realistische zijn en wat je kan verwachten.
coaching gesprek in PT studio Den Haag met een personal trainer

Waarom kiezen voor een PT studio?

Omdat wij heel gezellig zijn!

 

Ik zou vooral voor beginnende sporters aanbevelen om te starten met een personal trainer bij een PT studio. Vooral omdat je als beginner echt de focus wilt op goeie techniek en meer kennis wilt opdoen zodat je daarna zelfstandig verder kan zonder terug te vallen.

 

Daarnaast voelen mensen die net beginnen met trainen zich vaak niet helemaal op hun gemak in een massa sportschool. Omdat ze niet weten wat ze moeten doen belanden ze op de loopband een uur en behalen vervolgens niet her resultaat wat ze willen en dat is zonde! Naast dat je bij een studio veel meer kennis krijgt, technieken goed leert uitvoeren en progressie boekt is het ook goed voor je zelfvertrouwen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat mensen je raar aankijken als je een dumbell pakt. Je leert in een vertrouwde omgeving wat krachttraining inhoudt en hoe je moet trainen.

 

Als je naar school gaat begin je toch ook niet in gelijk in groep acht? Je begint in groep één en leert zo stap voor stap wat je moet leren. Het is hetzelfde met fitness! Stap voor stap leren en toepassen. Daarom is een PT studio zo fijn want je kan net zoals in groep één eerst leren wat je moet weten voordat je verder gaat.

 

En natuurlijk kan je onze trainers altijd benaderen om even te komen kijken in de studio om een ‘feeling’ erbij te krijgen en te kijken of het klikt met de trainer.

Lees ook onze andere blogs

Hoe vind jij een goeie personal trainer in Den Haag?

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren