Voordelen van personal training in Den Haag

voordelen van personal training in den haag

De voordelen van personal training in Den Haag is een blog waarbij we gaan kijken waarom personal training waardevol kan zijn voor jou. Samen gaan we kijken naar alle voordelen die personal training heeft en hopelijk geeft dat voor jou een duidelijk beeld waarom je wel of niet personal training zou gaan volgen. Sinds Covid-19 is de gezondheid voor mensen veel belangrijker geworden. Natuurlijk was een fitte en gezonde leefstijl altijd al belangrijk maar het lijkt of mensen het nu pas écht beseffen. Zorg er altijd voor dat jouw eigen gezondheid prioriteit is!

 

Wat is personal training?

Iedereen heeft er wel eens over gehoord en grotenkans dat jij ook wel eens personal training hebt gevolgd. Maar wat houdt personal training nou in en wat kan je ervan verwachten?

 

Personal training is dat je zestig minuten persoonlijke begeleiding krijgt van een gecertificeerde trainer. De personal trainer bereidt de les van te voren voor zodat jij eigenlijk alleen maar hoeft op te komen dagen. Naast de training kan personal training ook bestaan uit een stukje extra begeleiding. Dit zit niet altijd stadaard erbij bij elke trainer. Daarnaast vult elke trainer ook het stukje coaching weer anders in. Bij Body Inverso doen we wel een stukje coaching erbij en bij ons zit dit er standaard bij. Zodat je niet alleen resultaat behaalt maar ook leert om je resultaat te behouden.

 

Personal training is persoonlijke begeleiding krijgen van een gecertificeerde personal trainer op het gebied van fitness. Er zit ook een stukje extra begeleiding bij waarbij je samen gaat kijken naar voeding, training en gedrag.

Wat is small group training?

Een bekende term in de fitness wereld, maar soms nog een hele onbekende term voor mensen die niet in het fitness wereldje zitten. Eigenlijk is small group training een groepsles alleen dan in een klein groepje. Per fitness locatie kan het aantal deelnemers ook weer veranderen. Bij Body Inverso doen we small group training met maximaal vier personen. We werken alleen met kleine groepen zodat we goed de techniek kunnen controleren tijdens de lessen en we je ook persoonlijk kennen.

 

Ook met de small group training heb je een training van zestig minuten en de les is voorbereidt door een gecertificeerde personal trainer. Je traint gezellig in een kleine exclusieve groep waardoor je de gezelligheid hebt van een groep maar de persoonlijke aandacht van personal training. Bij deze les zit er geen coaching bij op gebied van voeding, training en gedrag.

voordelen van personal training en small group training in Den Haag.

Wij hebben voor jullie vijf voordelen van personal training en small group training op een rijtje gezet. Na het lezen van deze voordelen kan je bijna niet anders dan een trainer in de arm te nemen!

Aanleren van de juiste technieken

Het is heel belangrijk om te trainen met de juisten technieken want hierdoor  heb je minder kans op pijntjes/blessures. Niemand wilt onnodig een blessure krijgen toch?

 

Bij personal training focussen we eerst op de juiste technieken aanleren van verschillende oefeningen voordat we met meer gewicht gaan trainen. Zodra de techniek goed is gaan we zwaarder trainen. Natuurlijk wel zo zwaar dat je het aan kan! We gaan niet onnodig  zwaar trainen met gewicht wat je nog niet aankan. Ook dit wordt weer opgebouwd. Juist door privé les kan een trainer goed je techniek in de gaten houden en je helpen.

 

Bij small group training is dit natuurlijk net zo belangrijk als bij personal training. Door de kleine groepjes van de small group training is het makkelijker voor de trainer om scherp te zijn op de technieken. Hoe groter de groep hoe moeilijker het wordt om van iedereen de techniek aan te passen, mocht dit fout gaan. Bij de small group wordt ook goed gecoacht op de juiste technieken en dan pas zwaarder trainen. Bij deze les is het ook fijn dat je op je eigen niveau mee kan trainen. Je kan zelf bepalen hoe zwaar je traint.

 

Eerst de juiste techniek aanleren en dan pas zwaarder trainen!

 

Sportbuddy die nooit afzegt

Een sportbuddy die nooit afzegt! Hoe fijn is dat? Nooit meer een excuus om niet te sporten.

 

bij personal training is dit natuurlijk de personal trainer die dan je sportbuddy is. Veel mensen hebben een stok achter de deur nodig om echt regelmatig te blijven sporten. Dus een trainer hebben die nooit afzegt is dan echt geweldig! Af en toe wil je waarschijnlijk je trainer uitschelden als ze weer zegt dat je gewoon komt trainen. Maar geloof me, het is het allemaal waard!

 

Wij zeggen niet af omdat we honderd procent commitment hebben om te zorgen dat jij resultaat behaalt en behoudt.

 

Bij de small group training  heb je eigenlijk vier sportbuddy’s! Je hebt dan de personal trainer en drie andere deelnemers die je helpen om door te gaan. Ik vind zelf daarom de small group ook een leuke les. De mensen moedigen elkaar aan en helpen elkaar. Samen trainen en samen resultaat behalen. Natuurlijk heb je echt wel een keertje geen zin, maar als je weet dat vier mensen met enthousiasme op je wachten dan kom je wel trainen!

 

Zeker een groot voordeel van personal training en small group training is dat je altijd een buddy hebt die je motiveert en zorgt dat je doorzet.

 

Juiste begeleiding met voeding

Ik denk dat dit nog moeilijker is dan het trainen zelf. Voeding is een onderwerp waarbij mensen denken dat het gigantische ingewikkeld is, terwijl het ook heel simpel kan.

 

Naast het trainen is dit ook een belangrijk onderdeel bij personal training. Nogmaals wil ik zeggen dat het per gym verschilt of dit standaard in het pakket zit of dat je voor voeding nog extra moet betalen. Bij ons zit dit er standaard bij!

 

Bij Body Inverso begeleiden we ook zeker met voeding. Bij personal training is dit een onderwerp wat wekelijks terug komt in de gesprekken. Begeleiding in voeding hoort er gewoon bij vinden wij of iemand moet zijn voeding al goed op orde hebben dan valt er weinig over te praten. Een goed advies geven over voeding en hoe je het kan aanpakken zodat je het langer dan vier weken volhoud.

 

Wij geloven in balans en dat voeding niet in een week helemaal perfect is. Gaat ook nooit gebeuren trouwens, maar dat is weer een ander verhaal.  Een trainer kan je goed begeleiden met voeding zodat je niet te snel gaat of minder optimale keuzes maakt. Zoals bijvoorbeeld koolhydraten afzweren terwijl je gewoon je boterhammetje kan eten!

 

Bij de small group training heb je niet extra begeleiding op gebied van voeding. Maar je kan natuurlijk wel je vragen stellen aan de trainer. We willen niet dat je onnodig te weinig eet, voedingsstoffen mist of juist te veel eet zonder dat je het doorhebt. Altijd vragen aan je trainer! Beter te veel vragen en zeker weten dat je voeding goed gaat. Elke trainer kan jou helpen met je voeding. Kan je trainer dat niet? Dan weet hij/zij vast wel een voedingsdeskundige in de buurt.

 

Personal training en small group heeft veel voordelen, maar de juiste begeleiding in voeding is voor veel mensen de reden waarom ze les hebben van een personal trainer.

 

Sporten wanneer het jou goed uitkomt

Hoe fijn is het als je op woensdag middag wilt trainen dat dat gewoon kan?!

 

Dat is het fijne aan personal training. Je kan samen met je trainer sporten op tijden die jouw goed uitkomen. Hierdoor wordt de drempel al heel erg verlaagd voor de leden. Het kost dus geen moeite om te komen sporten aangezien je traint op tijden die voor jou het beste uitkomen. Dikke plus punt!

 

Bij de small group training is dit wel een beetje anders. Dit is standaard op vaste dagen en tijden. De meesten sportscholen hebben een groot aanbod voor de small group training. Dus eigenlijk zit er altijd wel minimaal één  les tussen die voor jou goed uitkomt.

 

Bij Body Inverso is de small group training ook enorm populair en zitten we al bijna een jaar continue vol! Op dit moment geven we op zes momenten in de week de groepsles, maar we zijn al bezig om een nieuwe dag te prikken voor nog een extra les! Hoe leuk is dat. Bij ons dus ook genoeg keus en er zit vast wel één  dag bij dat jij ook kan sporten.

 

Voor mensen met een wisselend rooster of dag en nacht diensten is de small group training wel lastiger om aan mee te doen. Bij de meesten sportscholen en studio’s zijn de groepslessen vroeg in de ochtend of later op de avond. Mocht je werk hebben met een wisselend rooster dan is meestal personal training de beste optie. Dan kan je elke week kijken naar je werk rooster en daar omheen de trainingen inplannen.

 

Sneller resultaat

Hoe komt het toch dat je met een personal trainer sneller resultaat behaald dan wanneer je alleen gaat trainen? Bij eigenlijk iedereen zit er altijd een stemmetje in je hoofd die tijdens je oefening al vertelt: ’Oké genoeg, je kan niet meer. Stoppen NU!’

 

ook wel bekend als je reptielenbrein.

 

Wat is het reptielenbrein?

Het reptielenbrein is iets wat iedereen heeft! News flash, je kan er ook niet vanaf komen. Het is echter wel belangrijk om je er bewust van te zijn.

 

Je reptielenbrein is dat stemmetje in je hoofd wat eigenlijk continue aanwezig is. Je luistert er onbewust ook nog eens de hele tijd naar. Dit stemmetje is maar goed voor 1 ding en dat is dat jij in je comfort zone blijft. Je reptielenbrein heeft eigenlijk een hekel aan verandering en spanning. Dat is ook waarom jij zo vaak in je hoofd hoort dat je dat niet moet doen.

 

Stel je nu eens voor dat je NIET luistert naar dat stemmetje? Dan gaan er veel nieuwe deuren voor je geopend worden. Nieuwe ideeën, avonturen en uitdagingen. Je gaat namelijk nooit wat bereiken als je maar in je comfort zone blijft. Oftewel niet altijd luisteren naar je reptielenbrein.

 

Kan je het stemmetje uitzetten? Nee, jammer genoeg niet. Wel kan je er bewust van worden dat het er is en ook bewust ervoor kiezen om er niet (altijd) naar te luisteren.

 

Nu je weet wat dat stemmetje doet in je hoofd snap je nu ook waarom je meer resultaat boekt met een trainer?

 

Om weer terug te komen op sneller resultaat behalen met een personal trainer. Wij als trainers weten dat dat stemmetje er is en weten dus ook dat jouw grens toch echt nog een stukje verder ligt dan dat je zelf denkt. Wij helpen je om die grens op te zoeken op een verantwoordelijke manier. Techniek staat natuurlijk nog steeds bovenaan. We zoeken alleen die grens op als je techniek goed genoeg is.

 

Bij personal training heb je wel net even wat sneller resultaat dan bij small group training. Al kan je ook echt heel veel resultaat boeken bij de small group training. Het verschil zit erin dat bij personal training de lessen worden afgestemd op jouw lange termijn doelstelling en subdoelstellingen. Hierdoor ga je veel gerichter te werk. Bij de small group heb je te maken met meerdere mensen en dus meerdere doelen. De groepsles is dus dan ook standaard een total body workout (bij ons dan tenminste). Bij de groepsles heb je ook snel resultaat, maar toch net ietsjes langzamer dan wanneer je personal training doet.

reptielebrein

Personal training of small group training?

Dit is een lastige vraag! Beide zijn super leuk en gezellig. Ook qua resultaat kan je bij beide gigantisch goed resultaat boeken. Het ligt er helemaal aan wat jouw trainingsniveau is, ervaring en blessures zijn bij welke les je meer resultaat zal behalen.

 

Personal training vind ik zelf heel leuk om te geven vanwege het persoonlijke contact en het doelgericht werken naar een bepaald doel. Het is niet meer een uurtje alleen trainen maar ook zorgen dat er een fijne balans is tussen werk en privé. Daarnaast helpen we je ook op gebied van voeding en gedrag. Daarbij maak je van heel dicht bij mee hoe mensen zich beter gaan voelen en energieker worden. Dat heb je toch maar even samen gedaan! Dat is echt mega leuk om te zien en geeft een goed gevoel.

 

Small group training is leuk om te geven omdat je vier vreemde mensen van elkaar steeds meer een groep ziet worden. De groep gaat steeds meer gezellig met elkaar kletsen, elkaar aanmoedigen en helpen tijdens de trainingen. Ook in de groep maken mensen grote stappen om gezonder te leven en hierdoor goeie resultaten behalen. Je ziet dan echt dat de groep het oprecht leuk vind voor elkaar als ze resultaat boeken. Je traint samen en behaalt samen doelen zonder dat het een strijd is.

 

Combineren?

Vaak wordt personal training gecombineerd met small group training. Dan heeft een lid bijvoorbeeld één keer personal training en één keer small group training. Dat is ook een hele goeie optie voor mensen die twee keer per week personal training te duur vinden. Zo kan jij makkelijk twee keer trainen en je doelen behalen. Je kan alleen personal training volgen, alleen small group training of je combineert het. Tijdens onze gratis proefsessie geven we een advies aan je mee wat het beste past bij jouw doelstelling en trainingsniveau.

Lees ook onze andere blogs

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Tips voor gezond koken met weinig tijd

Tips voor gezond koken met weinig tijd Tips voor gezond koken met weinig tijd is een blog die jou verder gaat helpen om toch voedzaam te eten met een volle agenda! In de hectiek van het dagelijks leven kan gezond koken er soms bij inschieten. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om [...]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren

Contactformulier