Voordelen van PT voor ondernemers in Den Haag

voordelen van personal training voor ondernemers in den haag

Voordelen van PT voor ondernemers in Den Haag is een blog waarbij we samen gaan kijken naar waarom personal training (PT) zo fijn is voor ondernemers. Ondernemers zijn harde werkers en cijferen vaak zichzelf weg, maar ook ondernemers hebben maar één lichaam en er moet goed worden gezorgd voor dat lichaam. Niet alleen om zo fit oud te worden, maar ook om de dagelijkse taken met focus te kunnen doen.

 

Ondernemen is niet een baan maar topsport!

Ondernemen kan je in sommige gevallen goed vergelijken met topsport. Alleen ondernemers vergeten vaak dat wat ze doen niet de standaard is. Dit betekent dat ze zichzelf vaak wegcijferen om er maar voor te zorgen dat het bedrijf zich vol blijft ontwikkelen. Alleen je bedrijf zal nooit goed kunnen ontwikkelen als het niet goed gaat met jou. Jij bent de drijfveer van je bedrijf en als jij niet goed voor jezelf zorgt, wie gaat er dan goed voor je bedrijf zorgen?

 

De gezondheid van ondernemers is heel belangrijk. Ze werken veel en moeten elke dag effectief en goed kunnen werken om alles draaiende te houden. Ondernemen is topsport! Juist omdat ze aan topsport doen is een goed immuunsysteem extreem belangrijk, anders ga je het niet volhouden. Topsporters zijn naast de sport ook veel bezig met voeding, slaap, rust en zo min mogelijk stress. Dit komt omdat ze weten dat al deze factoren effect kan hebben op het resultaat wat ze behalen. Om zo goed te worden in je sport moet je ook alle andere factoren op orde hebben. Ondernemers zijn vaak niet bezig met slaap, maar juist zoveel mogelijk uren draaien. Dit is leuk voor in het begin maar uiteindelijk gaat dit je opbreken. Daarom is het voor ondernemers belangrijk om net als topsporters ook prioriteit te maken van hun voeding, training, slaap en stress. Als jij je goed voelt heb je ook meer energie en creativiteit om je bedrijf draaiende te houden.

Effecten van langdurig niet voor jezelf zorgen

Op korte termijn is het niet zo erg als je wat minder slaapt of je stress wat hoger is voor bijvoorbeeld een nieuw project wat je lanceert. Maar op de lange termijn wil jij wel de juiste gewoontes jezelf hebben aangeleerd om je elke week fit en scherp te voelen voor jezelf en voor je bedrijf.

 

Langdurige effecten van slaap tekort en een hoog stress level:

  • Hoofdpijn
  • Slechter geheugen
  • Slechtere concentratie
  • Prikkelbaar
  • Verslechtert immuunsysteem
  • Je eet te veel of te weinig
  • Onrustig slapen

 

En dit is nog maar een begin van de lijst met effecten van te weinig slapen en veel stress hebben! Als jij een eigen bedrijf hebt zal je met aandacht en focus je taken moeten afronden. Dan is hoofdpijn, slechte concentratie, prikkelbaar etc. niet effecten waar je heel blij van wordt. Als jij naast je slaap en stress ook je voeding en training niet op orde hebt zal je dit merken in bijvoorbeeld je energie en kracht. Uiteindelijk heeft alles met elkaar te maken. Daarom is het ook als ondernemer belangrijk om een gezonde leefstijl te hanteren.

personal training voor ondernemers

Voordelen van personal training voor ondernemers.

Voor ondernemers kan samenwerken met een personal trainer ideaal zijn. Zo heb jij gelijk een sportbuddy die nooit afzegt en iemand die je in de gaten houdt of jij wel voor jezelf zorgt.

 

Voordeel één: sportbuddy die nooit afzegt.

Een sportbuddy die nooit afzegt, wie wil dat nou niet! Met je personal trainer plan je jouw trainingen in en dat betekent dat je niet zo makkelijk gaat afzeggen. Je personal trainer heeft een commitment op jouw resultaat en gezondheid. Oftewel je komt gewoon trainen! trainen draait namelijk niet altijd maar om zwaarder trainen, maar draait ook om even je koppie leegmaken, je frustraties eruit gooien en even wat anders doen dan alleen maar werken. Jouw trainer is er niet alleen om te zorgen dat je kapot bent na je training, maar ook om te zorgen dat je een stapje terug doet als dat nodig is. Trainen is veel meer dan alleen je spieren sterker maken!

 

Daarnaast is trainen en bewegen goed voor je lichaam. Je lichaam wordt sterker, meer zelfvertrouwen, beter lichaamscontrole, betere lichaamsbewustzijn etc. Voor ondernemers is een uur sporten heerlijk om mentaal uit te schakelen en fysiek actief te zijn.

 

Voordeel twee: betere balans.

Een betere balans tussen werk en privé is ook iets waar jouw personal trainer je mee kan helpen. Je wilt ook een fijne balans tussen werk en privé zodat je beide vlakken genoeg aandacht geeft. Met jouw personal trainer kan je naast je training ook samen sparren over hoe jij meer rust kan pakken zonder je schuldig te voelen dat je geen werk doet op dat moment. Als je vrij neemt en tijd wilt maken voor je gezin en/of je partner wil je er ook van kunnen genieten. Ook daar kan jouw trainer je mee helpen. Denk hierbij aan notificaties uitzetten, in je agenda inplannen wanneer je tijd vrij neemt, ochtend en avond routine etc.

Je hoeft echt niet elke maand een week vrij te nemen, al begin je maar met bijvoorbeeld elke zaterdag middag en avond vrij te nemen. Plan een date avond met je partner of ga met je kinderen naar Monkey Town, maak er wat gezelligs van! Hier kan je samen met jouw trainer over hebben en samen bedenken welke stappen voor jou niet te groot zijn maar ook niet te klein. Nieuwe gewoontes aanleren om zo een mooie balans te hebben tussen werk en privé.

 

Voordeel drie: meer focus voor je bedrijf

Meer focus? Dat geloof jij vast niet als ik dat zeg. Toch is het echt zo! Je kan het een beetje vergelijken met een domino effect. Doordat je samen met je personal trainer na je training nog een extra sparring moment hebt zal je dieper ingaan op je slaap, stress, vermoeidheid en voeding. Jullie gaan het hebben over je gehele leefstijl en je werk is daar ook onderdeel van. Als jij bijvoorbeeld niet optimaal slaapt zal je dit ook merken in je werk. Daarom maak je elke week concrete afspraken met jouw trainer om je slaap te verbeteren. Doordat je elke week werkt met focus punten om je leefstijl te veranderen, zal je dit ook gaan merken in je bedrijf. Je hebt meer energie en focus om je werk goed te doen en sneller besluiten te maken.

 

Zoals ik al eerder zei: ‘’Het heeft allemaal met elkaar te maken!’’

Waarom PT essentieel is voor ondernemers

Je verwacht van jezelf dat je twaalf maanden per jaar scherp bent voor je bedrijf maar hoe ga je dat doen als je minimaal slaapt en elke dag junkfood eet? Je kan niet optimaal en met focus je bedrijf draaiende houden als je niet voor jezelf zorgt. Misschien denk je dat het allemaal prima gaat, maar een personal trainer/coach kan je laten inzien hoe het echt voelt om met energie en focus een bedrijf te draaien.

 

Samen met jouw trainer sparren en kritisch kijken naar wat er beter kan om nog gezonder en fitter door het leven te gaan. Uiteindelijk zal je ook moeten kijken naar je slaap, training, stress en voeding om niet alleen zelf fit en gezond te zijn maar om zo ook met focus aan je bedrijf te werken. Voor iedereen is het belangrijk om te werken aan een gezond lichaam, maar voor ondernemers is het eigenlijk nog net even wat belangrijker. Een ondernemer moet functioneren als een topsporter en als je de beste wilt zijn in je sport zal je ook alle leefstijl aspecten moeten optimaliseren. En ik beloof je dat het een investering is waar jij de rest van je leven plezier van hebt en je bedrijf ook!

Lees ook onze andere blogs

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Tips voor gezond koken met weinig tijd

Tips voor gezond koken met weinig tijd Tips voor gezond koken met weinig tijd is een blog die jou verder gaat helpen om toch voedzaam te eten met een volle agenda! In de hectiek van het dagelijks leven kan gezond koken er soms bij inschieten. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om [...]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren

Contactformulier