Voordelen van personal training in een PT studio

voordelen van personal training in den haag

Voordelen van personal training in een PT studio is onder andere dat je meer privacy en focus hebt. In deze blog gaan we kijken naar de voordelen van personal training in een PT studio.

 

Wat is een PT studio?

PT is een afkorting voor personal training. Oftewel een personal training studio!

 

Een PT studio is een plek waar je alleen onder begeleiding kan trainen. Denk hierbij aan personal training, duo training of small group training. In een PT studio train je alleen onder begeleiding van een gecertificeerde coach zodat je sneller resultaat behaalt en daarbij kan een coach ook goed je techniek in de gaten houden zodat je niet onnodig blessures oploopt.

 

Het is eigenlijk een plek waar je gaat trainen maar alles is veel persoonlijker en doelgerichter dan een openbare sportschool.

 

Voor wie is een PT studio fijn?

Voor veel mensen is het prettig om te trainen in een PT studio. Ik heb nog nooit meegemaakt dat mensen het niet fijn vonden om te trainen in een kleinschalige gym.

 

Doordat een PT studio meer privacy heeft en het veel persoonlijker is hebben veel mensen hiervoor de voorkeur. Vooral mensen met een drukke baan en/of gezinsleven vinden het heel fijn. Doordat ze al zoveel prikkels hebben de hele dag is het alles behalve leuk om ook nog te gaan trainen in een overvolle sportschool. Je wilt juist gaan trainen omdat dit goed is voor je en om even tijd voor jezelf te hebben.

 

Even mentaal rust pakken en jezelf fysiek uitdagen is wat je wilt doen met je training. In een overvolle sportschool waar jij overprikkelt van raakt gaat dit niet werken. Dat is ook de reden dat eigenlijk iedereen het fijn vind om te trainen in de PT studio. Geen extra prikkels, maar lekker focussen op jezelf en je training.

Personal training

Personal training is bij de meeste mensen heel erg bekend en kennen genoeg mensen in hun omgeving die een personal trainer hebben.

 

Toch wil ik vandaag jou wat voordelen vertellen van personal training!

 

Voordeel één persoonlijke aandacht

Het voordeel van personal training in een PT studio is dat persoonlijk ook écht persoonlijk is.

 

Je hebt natuurlijk een vaste personal trainer waarmee je wekelijks gaat trainen hierdoor leren jullie elkaar beter kennen en kan je trainer jou nog beter helpen met het behalen van je doelen.

 

Daarnaast is een PT studio kleinschalig en hierdoor zal je ook de andere trainers kennen die in de studio werken. Je zal niet zo snel een onbekend gezicht tegenkomen en dat zorgt voor een persoonlijk gevoel.

 

Voordeel twee veilige sfeer

Voordeel twee is mooi om op in te haken na voordeel één. Als je namelijk écht persoonlijke aandacht krijgt en jij je op je gemak voelt bij de trainers en de studio, dan voel jij je ook veilig.

 

Door de kleinschaligheid en de persoonlijke aanpak van een PT studio zal jij ervaren dat jij je veilig en op je gemak voelt.

 

Voordeel drie kennisoverdracht

Voordeel drie heeft voornamelijk te maken met ons coaching gedeelte!

 

Naast de training die je wekelijks hebt, heb je ook wekelijks een check up met jouw trainer in de PT studio. Een check up houdt in dat je samen met jouw trainer afgelopen week gaat bespreken en komende week. Wat ging er goed? Wat ging er minder goed? Hoe is je slaap en stress niveau en hoe heeft dit je resultaat beïnvloedt? Waar wil je komende week aan werken?

 

Allemaal vragen die we gaan bespreken in dat gesprek. Zo zorgen we er samen voor dat jij zo effectief mogelijk je doel kan behalen en een fijne balans behoudt tussen werk en privé.

 

Om jouw doel te kunnen behalen heb je kennis nodig, want zonder kennis kan je ook geen actie ondernemen. Daarom zorgen wij ervoor tijdens de coaching gesprekken dat je niet alleen je taken doet voor komende week maar dat je ook begrijpt waarom je dat gaat doen. Zo kan je niet alleen nu resultaat behalen maar ook later dit weer toepassen aangezien jij de juiste kennis nu hebt!

 

Voordeel vier doelgericht werken aan je doelstellingen

Door samen te werken met een personal trainer kan jij heel doelgericht werken.

 

Je kan doelgericht werken aangezien je trainer de juiste kennis heeft om zo gelijk goed van start te gaan. Als je eerst zelf van alles nog moet uitzoeken ben je langer bezig en vooral niet effectief bezig. Als je gelijk goed start kan je trainer je uitleggen waarom je bepaalde dingen wel of niet doet. Zo krijg je meer kennis, maar ben je vooral vanaf moment één effectief en doelgericht aan het trainen.

 

Voordeel vijf sportbuddy die nooit afzegt

Misschien vindt jij dit minder prettig, maar ik vind het zelf een groot voordeel. Een sportbuddy die nooit afzegt, wie wil dat nou niet!

 

Jouw personal trainer is je sportbuddy die nooit afzegt. Niet meer een buddy die afzegt maar iemand die een commitment heeft op jouw resultaat en gezondheid. Door iemand te hebben die nooit afzegt zal jij ook minder snel afzeggen omdat je lekker op de bank wilt hangen. Nee, geen smoesjes meer maar actie in de tent.

voordelen van Pt in den haag

Help! Keuze stress.

Zodra je opzoek gaat naar een personal trainer zal je er wel achter komen dat er een hoop PT studio’s zijn en ook heleboel personal trainers. En nu?

 

Mijn advies is om bij je werk of huis een PT studio te zoeken zodat je weinig reistijd hebt. Dit zorgt er al voor dat jij de drempel voor jezelf verlaagt. Bekijk van een paar studio’s de website en vraag een proefsessie of kennismakinggesprek aan bij drie plekken die jou het meeste aanspreekt.

 

Bijna alle PT studio’s bieden wel een gratis proefsessie of gesprek aan, op die manier kan jij makkelijke even komen kijken of je het wat vind. Uiteindelijk wil je niet alleen resultaat behalen maar je ook op je gemak voelen in de studio en bij de trainer. Als jij bij één trainer je helemaal op je gemak voelt en je het idee hebt dat hij/zij je verder kan helpen dan kunnen jullie samen aan de slag gaan!

 

Voel je niet overweldigend door al die verschillende soorten trainers en studio’s. Maak het jezelf makkelijk en zoek bij jou in de buurt, maak een top drie, doe bij alle drie een proefsessie en start waar jij je het meest op je gemak voelt en je weet dat ze je verder kunnen helpen.

Wil jij een sportbuddy die nooit afzegt?

vraag een gratis proefsessie aan en dan zien wij je gezellig in de studio.

Lees ook onze andere blogs

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Tips voor gezond koken met weinig tijd

Tips voor gezond koken met weinig tijd Tips voor gezond koken met weinig tijd is een blog die jou verder gaat helpen om toch voedzaam te eten met een volle agenda! In de hectiek van het dagelijks leven kan gezond koken er soms bij inschieten. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om [...]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren

Contactformulier