Voor wie is personal training in Den Haag?

personal training in den haag

Voor wie is personal training in den haag, wat houdt personal training in, past het bij jouw doelstelling en wat kan jij verwachten van personal training?

 

Lees het allemaal in deze blog voor wie personal training is.

 

Wat is personal training?

Wat houdt personal training in? Iedereen heeft tegenwoordig een personal trainer, maar wat betekent dat?

 

Zodra jij opzoek gaat naar een trainer zal je merken dat iedereen wat anders aanbiedt of een andere werkwijze heeft. Dat is helemaal niet erg, zo kan jij juist goed kijken wat er past bij jou als persoon.

 

Bij ons is personal training een combinatie van training en coaching. Oftewel het beste van fysieke training en online coaching gecombineerd. Wie wil dat nou niet!

 

Uiteindelijk wil jij niet alleen een beetje trainen om wat sterker te worden, maar wil je keihard resultaat behalen en het liefst ook behouden. Om resultaat zo optimaal mogelijk te behalen zal je met meer rekening moeten houden dan dat je denkt.

 

Als je resultaat wilt behalen zal je niet alleen een goed trainingsschema moeten hebben. Je zal ook je voeding, stress en slaap onder de loep moeten nemen. Slaap, stress en voeding kan je ook wel de herstelfactoren noemen. Dit houdt in dat alle drie de factoren impact hebben op het herstel van je training en je zal moeten herstellen wil je progressie boeken.

 

Voeding, training, slaap en stress zijn onderwerpen die we bespreken tijdens de coaching om vervolgens samen concrete afspraken te maken voor de komende week waar je aan gaat werken. Dit kan zijn een avondroutine, meer wandelen, meer groente eten, meer relax tijd inplannen etc.

 

Naast de coaching heb je natuurlijk ook gewoon je training. Dit is een uur dat jij onder begeleiding gaat trainen. De training is afgestemd op jouw doelstelling. Wil je meer benen trainen? Wil je meer conditie? Meer kracht?  Samen gaan we jouw doelen bespreken en zorgen dat de training hierop is afgestemd.

 

Door een combinatie van training en coaching aan te bieden ga je optimaal resultaat behalen en leer jij ook je eigen lijf zo goed kennen dat je ook weet hoe je resultaat kan behouden. Je bent bezig met  je kennis vergroten en je gedrag aan te passen zodat jij een verbeterde versie wordt van jezelf.

 

Past personal training bij jouw doelstelling?

Maar de vraag is natuurlijk past deze manier van personal training wel bij wat jij nodig hebt? Deze manier van personal training is zeker niet voor iedereen nodig!

 

Voor wie is personal training:

  • Als je al vaker (bijvoorbeeld) diëten hebt geprobeerd maar nooit het resultaat kan vasthouden.
  • Je nog geen idee hebt hoe en wat je kan trainen.
  • Je een stressvolle baan hebt.
  • Je minder dan 8 uur slaapt per nacht.
  • Als je vaak ziek bent (slecht immuunsysteem)
  • Als je alleen tijdelijk nieuwe gewoontes kan vasthouden maar binnen twee maanden weer terug valt in je oude gewoontes.

 

Als voor jij bovenstaande punten bekend voor komt is het verstandig om zeker personal training te doen met de extra begeleiding op gebied van voeding, training en gedrag. Zolang je niet die extra begeleiding doet zal je merken dat je resultaat weg blijft of minimaal is.

Help! Personal training is niet mijn ding wat nu?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat personal training niet goed bij je doelstelling past. Wat dan?

 

Geen zorgen, ook daar zijn oplossingen voor! Als jij je slaap, stress en voeding op orde hebt hoef je hier geen extra begeleiding voor te hebben.

 

Je kan natuurlijk opzoek gaan naar een personal trainer die alleen het stukje trainen doet of je de small group training doen. Ook een erg leuke les en alleen het stukje trainen heb je dan!

 

Small group training

Als personal training niet jouw ding is of omdat je het juist leuk vind om in een groep te trainen kan je ook overwegen om small group training te gaan doen.

 

Small group training is dat je onder begeleiding traint in een groep van maximaal vier personen (aantal personen verschilt per gym). Oftewel de persoonlijke begeleiding van personal training maar dan met de gezelligheid van een groep!

 

Met de small group training ligt de focus op een totalbody workout met de ene keer meer focus op kracht en de andere keer op cardio. Zo heb je een les waarin je al je spiergroepen traint en je conditie trigger. Je voelt je fitter en sterker en daarbij heb je een leuke groep die elkaar motiveert om elke les weer alles te geven. Oftewel een perfecte les voor als jij alleen lekker wilt trainen.

Wat kan ik verwachten als ik mij aanmeld voor PT?

Ik snap dat het heel spannend voor jou kan zijn om je aan te melden voor een kennismakingsgesprek/proefsessie. Het is ook een hele grote stap om hulp te vragen aan een ander. Daarom wil ik je in dit hoofdstuk meenemen in wat je kan verwachten zodra jij je aanvraag doet voor een gratis proefsessie. Zo weet jij al wat je een beetje kan verwachten en hopelijk neemt de spanning dan wat af voor je.

 

Gratis en vrijblijvende proefsessie

Zodra jij je aanmeld via de website voor een proefsessie zal Joshua of Lisanne binnen vierentwintig uur contact met je opnemen. Samen gaan we een afspraak inplannen wanneer het voor jou goed uitkomt om de proefsessie te doen.

 

De proefsessie duurt maximaal zestig minuten. Het zal bestaan uit een stuk trainen/bewegen en elkaar beter leren kennen. We zullen beginnen met wat oefeningen doen zodat we kunnen doen hoe je beweegt en wat je trainingsniveau is. Op basis daarvan kunnen we al goed zien of jij meer hebt aan personal training of dat een small group training ook een optie is.

 

Na het trainen willen we natuurlijk jou beter leren kennen! Wie ben je? Wat is je ervaring met voeding? wat voor soort training vind je leuk? Ervaar je veel stress? Allemaal soorten vragen waar we het over gaan hebben zodat we jou wat beter leren kennen. Natuurlijk gaan we ook je doelstelling bespreken en samen kijken wat realistische is. Uiteindelijk willen we je geen valse hoop geven maar een goed beeld wat je kan verwachten als jij je doel wilt behalen.

 

Moet ik gelijk een keuze maken?!

Na de proefsessie mag je zelf kiezen of jij je gelijk wilt inschrijven of dat je er nog even over na wilt denken. Misschien heb je nog wel bij een andere sportschool in Den Haag een proefsessie ingepland. Dat mag allemaal!

 

Maak je geen zorgen je hoeft niet gelijk een keus te maken of gelijk in te schrijven. Samen spreken we af wanneer je ons laat weten of je wel of niet door wilt gaan. Uiteindelijk vinden wij het allerbelangrijkste dat jij op een plek gaan trainen waar jij je op je gemak voelt en weet dat ze je daar goed kunnen helpen.

 

We gaan van start!

Zodra jij ervoor kiest om met ons aan de slag te gaan dan gaan we er ook echt voor! Samen plannen we jou training en coaching gesprek in. Tijdens de eerste training komen alle basis oefeningen naar voren en draait het niet om het gewicht maar om de techniek van de oefening. Eerst zorgen dat de basis sterk staat om vervolgens meer gewicht toe te voegen en variaties.

 

Tijdens de eerste coaching sessie bespreken we samen het intakeformulier en nemen we de eerste kleine stapjes. Stap voor stap gaan we er samen voor zorgen dat je nieuwe gewoontes aanleert en je niet alleen resultaat behaalt maar ook kan behouden.

 

Het is niet zo eng als dat je denkt!

Misschien voelt het voor jou wel als een enorme berg om hulp te vragen van een personal trainer. Maar ik beloof je dat elke trainer/coach jou wilt helpen met je vragen en doelen. Je hoeft niet al helemaal gespierd te zijn of verstand te hebben van fitness, samen zorgen we ervoor dat je stap voor stap vooruit gaat.

 

Hopelijk heeft dit artikel wat meer duidelijkheid gegeven wat jij kan verwachten van personal training en small group training. Heb je gelijk al een idee welke van de twee diensten het beste bij je doelstelling past en als je twijfelt mag je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. Dan overleggen we samen even!

 

Daarnaast wil ik ook met deze blog je wat meer duidelijkheid geven over wat je kan verwachten als je een proefsessie aanvraagt. Het is echt vrijblijvend om zo van beide kanten te kunnen kijken of het goed voelt en we je kunnen helpen.

 

Ben je nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen betekenen? Klik hier om contact met ons op te nemen en dan zien we jou gezellig binnenkort in de studio.

Lees ook onze andere blogs

personal training versus online coaching

In deze blog gaan we kijken naar de verschillen tussen personal training en online coaching. Ook gaan we vertellen wat beter past bij jou, online coaching of personal training?

Waarom personal training het waard is

wat zijn de voordelen van personal training en voor wie is personal training het waard? Dat zijn vragen waar je in deze blog antwoord op krijgt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren