Vijf tips voor een gezonde leefstijl van een personal trainer

leren afvallen zonder dieet in den haag

Vijf tips voor een gezonde leefstijl van een personal trainer is een blog waarin ik jou wat tips ga geven hoe jij je fit en energiek kan voelen. En niet voor maar één dag maar voor een langere periode! Want hoe fijn zou het zijn als jij lekker in je vel zit en hierdoor beter kan trainen, slapen en mooie herinneringen kan maken met je gezin. Uiteindelijk heeft alles impact op elkaar en daarom is het van belang om je op elk vlak fit en energiek te voelen.

 

Is gezond wel de juiste term?

Wat is gezond en bestaat gezond wel? Iedereen heeft een andere betekenis voor gezond maar wat iedereen wel doet is producten labelen als gezond of ongezond. Door producten te labelen leg jij jezelf indirect restricties op want de producten die jij als ongezond hebt gelabeld ga jij nu niet meer zo snel kopen, toch? Zelf vind ik het woord ”gezond” niet het juiste woord om te gebruiken. Je wilt je fit en energiek voelen en daarbij je doelen kunnen behalen zonder in  de stress te raken omdat jij bepaalde producten als gezond of ongezond in je hoofd hebt gelabeld. Voor mij betekend ‘’gezond’’ dat je lekker krachttraining doet, beweging, je genoeg slaapt, je stresslevel laag is en je voedzame maaltijden eet met af en toe een wijntje en een reep chocola. Juist een fijne balans hebben waardoor jij je fit en energiek voelt dat is voor mij een leefstijl waarmee je oud kan worden en kan genieten van het leven.

Vijf tips voor een fitte en energieke leefstijl

Vandaag ga ik je vijf tips meegeven om je fit en energiek te voelen. Let er wel op dat dit tijd kost! Deze tips zijn niet tips waarbij je binnen vierentwintig uur resultaat hebt. Je moet ze consistent doen en dan ga jij je fitter en energieker voelen. Geen snelle oplossingen, maar gedragsverandering voor duurzaam resultaat.

 

Tip één: wees je bewust van dat stemmetje in je hoofd.

Iedereen heeft dat ene stemmetje in zijn/haar hoofd die ervoor zorgt dat je in je comfort zone blijft. Oftewel het reptielenbrein! Het reptielenbrein is het oudste gedeelte van de menselijke hersens en is grotendeels verantwoordelijk voor je onderbewuste systeem. Je brein is iets heel complexs maar wetenschappers maken onderscheid tussen drie hersendelen.

 

De drie hersendelen:

 • Reptielenbrein; reguleert primaire instincten zoals voortplanting overleven, stress, angst etc.
 • Limbisch systeem; zorgt voor de verwerking van gevoelens en emoties.
 • Neocortex; verantwoordelijk voor de intelligente functies zoals logica, ratio en creativiteit.

 

Het reptielenbrein en het Limbische systeem is je onderbewuste systeem en de Neocortex is je bewuste systeem. Je onderbewuste systeem werkt veel sneller dan je bewuste systeem. Maar je onderbewuste systeem is niet het meest intelligente deel van je hersenen en dat is ook de reden dat je niet de beste keuzes maakt als je luistert naar je onderbewuste systeem. Wees je ervan bewust dat deze stem er is en ook niet weggaat.

 

Tip twee: maak die wandeling!

Dagelijks bewegen heeft niet alleen fysieke voordelen maar ook mentale voordelen. Ik adviseer ook bijna al mijn leden om dagelijks even te wandelen en dit niet zodat ze afvallen, maar juist voor het mentale aspect. Onder dagelijkse beweging valt wandelen, naar je werk toe fietsen etc. Dagelijkse beweging is niet zo intensief als trainen. De norm voor dagelijkse beweging ligt op tienduizend stappen per dag. Dit is ongeveer zestig minuten bewegen elke dag. Redt jij dat?

 

Voordelen dagelijkse beweging:

 • Frisse lucht.
 • Uitlaatklep bij spanning en stress
 • Is goed voor je hart en bloedvaten.
 • Helpt om meer calorieën te verbranden.
 • Werken aan basis conditie.
 • Goed humeur.
 • Kan je nachtrust verbeteren.

 

De meeste mensen beginnen met wandelen zodat ze in een negatieve energiebalans zitten, maar uiteindelijk blijf je doorgaan met wandelen vanwege alle mentale voordelen. Dat is het mooie aan bewegen.

 

Tip drie: doe aan krachttraining en je lijf zal je dankbaar zijn.

Hoe vaak ik wel al niet heb geroepen dat krachttraining van belang is voor iedereen? Hierbij de link naar de blog waarin uitgebreid elk voordeel staat beschreven van krachttraining>>> Maar nogmaals ga krachttraining doen ongeacht je leeftijd want sterke spieren zijn zo belangrijk en het kan voor jou mentaal ook veel doen.

 

Voordelen van krachttraining:

 • Vergoot onafhankelijkheid van ouderen.
 • Verlaagt lage rugklachten (mits goed toegepast)
 • Beschermt spiermassa bij gewichtsverlies.
 • Meer zelfvertrouwen.
 • Betere lichaamscontrole.
 • Betere lichaamsbewustzijn.
 • Goede uitlaatklep.

Tip vier: eet die pizza!

Het hoeft natuurlijk niet perse een pizza te zijn, eet vooral jouw andere favo gerecht! Maar wat ik hiermee bedoel is dat je alle voedingsstoffen nodig hebt. Je hebt koolhydraten, eiwitten, vetten, groente en fruit nodig voor een gebalanceerde leefstijl. Ja, jij hebt ook écht je koolhydraten nodig en iedereen die zegt dat je dat niet nodig hebt moet je hard voor wegrennen! Je lijf heeft alle voedingsstoffen nodig om optimaal te kunnen presteren en alle processen gaande te houden in je lichaam. Koolhydraten zorgen ervoor dat je lichaam energie krijgt, eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam kan herstellen en afweren en vetten zijn je bouwstoffen. Oftewel ze hebben allemaal een functie om je lichaam optimaal te laten functioneren en dat is ook de reden dat je bij elke maaltijd alle voedingsstoffen wilt hebben.

 

Tip vijf: zorg voor een productieve week en niet voor een drukke week.

Er zit zeker een verschil tussen een productieve week en een drukke week. Bij een drukke week ren je van hot naar her maar krijg je eigenlijk weinig maar écht gedaan. Bij een productieve week kan jij je taken snel en effectief afstrepen waardoor jij juist meer tijd overhebt voor je gezin of andere leuke dingen. Hoe kan jij zorgen voor een productieve week? Hier wat tips van mij waar jij mee aan de slag kan en let erop dat ook deze tips weer tools zijn die je consistent moet doen om ze te laten werken.

 

Tips voor een productieve week:

 • Slaap acht tot negen uur per nacht; als je niet genoeg slaapt zal je overdag minder productief zijn vanwege een slaaptekort. Je wilt genoeg slaap pakken om zo overdag productief te zijn.
 • Houdt je stress level laag; door veel stress ga je in je hoofd zitten en krijg je weinig gedaan en dit zal ook weer impact hebben op je slaapkwaliteit. Pak je stress aan en zorg ervoor dat die zo laag mogelijk is.
 • Nee is nee; geef je grens aan en werk jezelf niet in onmogelijke tijdschema’s of situaties.
 • Zorg voor de juiste mensen om je heen; omring jezelf met mensen die willen dat je groeit.
 • Pauze is heilig; neem pauze want dit is je moment om rustig je voedzame maaltijd te nemen en op te kunnen laden voor de rest van de dag.
 • Doe niet aan multitasking; het is onmogelijk om twee dingen met volle focus te doen. Oftewel je gaat Halfwerk leveren. Doe eerst taak één en dan taak twee.
 • Streef niet naar perfectie; door perfectie na te streven blijven je andere taken liggen. Jij wilt waarschijnlijk een level van perfectie die andere niet zien dus stap over je perfectie heen en ga door met de volgende taak.
 • Niet gelijk antwoorden; je hoeft écht niet gelijk je mail of appjes te beantwoorden. Maak eerst af waar je mee bezig was en plan een vast moment in om je berichten te beantwoorden. Zo wordt je niet afgeleid en kan je genieten van wat je op dat moment aan het doen bent.
 • Maak to do lijstjes; maak een lijst waarop je al je dag en week taken zet en bovenaan zet je de taken die de meeste prioriteit hebben. Werk stap voor stap je lijstje af. Zo creëer jij meer rust en ruimte in je hoofd want je weet wat je moet doen.

Succes!

En nu is het tijd om deze tips toe te gaan passen. Zorg ervoor dat je niet alle tips in één keer gaat doen. Kies iedere keer één tip uit waarvan je eerst een nieuwe gewoonte gaat maken en voeg dan een nieuwe gewoonte toe. Zo maak jij stap voor stap een blijvende gedragsverandering. Heb jij je slaap en stress niet op orde? Ga hier dan eerst mee aan de slag aangezien dit veel impact heeft op je keuzes gedurende dag en ook je resultaat tegenhoudt in de sportschool. Pak vanuit daar de andere tips op. Succes en onthoudt: blijf dit consistent doen en dan ben jij een fittere en energiekere versie van jezelf!

Lees ook onze andere blogs

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Tips voor gezond koken met weinig tijd

Tips voor gezond koken met weinig tijd Tips voor gezond koken met weinig tijd is een blog die jou verder gaat helpen om toch voedzaam te eten met een volle agenda! In de hectiek van het dagelijks leven kan gezond koken er soms bij inschieten. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om [...]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren