Vijf tips van een personal trainer voor de zomer

vijf tips van een personal trainer in den haag

Vijf tips van een personal trainer voor de zomer is een artikel waarbij ik je mijn top vijf tips ga geven.

 

De zomer staat erom bekend dat je wat vaker uiteten gaat, nog een extra wijntje neemt, lange zomeravonden en lekker genieten van de zon, zee en strand met je omgeving. En dat kan ook allemaal, alleen wil je niet al je nieuwe gewoontes in één keer laten vallen.

 

Je wilt juist in de zomer je nieuwe gewoontes grotendeels vasthouden. Natuurlijk is het écht niet erg als je wat vaker wat later gaat slapen dan normaal omdat je nog lekker op het strand ligt. Maar probeer dan bijvoorbeeld ook wat later op te staan de volgende dag.

 

Ik ga niet te veel verklappen! Ga comfortabel zitten en begin lekker met lezen. Veel lees plezier en hopelijk heb je wat aan mijn tips.

Tip één houdt je vaste ritme aan.

Buiten de zomer om heb jij een ritme voor jezelf gecreëerd die werkt voor jou zodat jij je fitter en energieker voelt. Denk hierbij aan om 22:00 uur naar bed, lezen voor het slapen gaan, vaste tijd opstaan, wandelen, drie keer per week krachttraining etc.

 

Het is helemaal logisch als je lekker op een Grieks eiland zit dat je niet om 22:00 uur naar bed toe gaat. Ookal slaap je twee uur later pas probeer wel alsnog die avondroutine te doen. Zo blijf je in je vaste ritme alleen dan net even op een ander tijdstip. Door dit aan te houden zal je ook veel makkelijker dit weer doorzetten als de zomer voorbij is.

 

Pak lekker je boek erbij op een warme zomer avond en lees een paar bladzijdes, al zijn het er maar twee!

 

Tip twee blijf trainen of bedenk alternatieven.

Ik snap dat het lastig is om je krachttraining te blijven doen als je in het buitenland zit, maar bedenk dan alternatieven of boek een hotel met een sportschool.

 

Heb je écht geen zin om op je vakantie te trainen? Ga dan opzoek naar alternatieven om toch lekker actief te blijven op je vakantie. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, zwemmen, skeeleren etc. Maakt niet uit wat zolang je het maar leuk vind en je de drempel voor jezelf niet te hoog legt.

 

Iedereen kan even een paar baantjes gaan zwemmen als je bij het zwembad ligt of even een wandeling maken naar de supermarkt bijvoorbeeld. Allemaal dat soort kleine dingen doen om toch lekker aan je beweging te komen.

 

Blijf je in Nederland of heb je een hotel met sportschool? Dan heb je niet écht een excuus om niet te gaan trainen. Of je moet een hekel hebben aan trainen maar laten we daar even niet vanuit gaan! Als je een gym tot je beschikking hebt kan je natuurlijk je normale trainingsschema doorzetten of aanpassen naar de apparatuur die je tot je beschikking hebt.

 

Je kan natuurlijk wel even kijken of je beter in de ochtend of eind van de dag kan gaan trainen als het lekker warm is. In de ochtend of avond zal het wat afkoelen en is trainen ook wat prettiger. Daarna kan je even kijken wat het beste voor jou werkt en als je gym een airco heeft is dat helemaal top. Hoef je ook geen rekening te houden de hitte.

 

Tip drie eet tot verzadiging

 Als je op vakantie bent ga je niet je eetschema meenemen en dit aanhouden. Dat gaan we natuurlijk vooral niet doen!

 

Maar hoe kan jij er dan voor zorgen dat je niet ineens vijf kilo zwaarder bent na twee weken zon? Eten tot verzadiging gaat je daarbij helpen. Eten tot verzadiging is de middenweg. Je hebt namelijk vol zitten, eten totdat jij je broek moet opritsen en moet wandelen om het eten te laten zakken. En dan heb je nog écht honger hebben. Oftewel je voelt je leeg en misschien zelfs een beetje dizzy zolang heb je al niks meer gegeten. Je wilt dus daar tussen zitten, je hebt geen hongergevoel meer maar je zit ook niet enorm vol.

 

Als je de hele vakantie gaat eten totdat je vol zit dan is het niet zo raar dat je wat gewicht aankomt. Je lichaam geeft letterlijk iedere keer aan dat het te veel is. Zorg ervoor dat je stopt met eten voordat je echt vol zit en je lichaam zal je ook dankbaar zijn.

 

Door te eten tot verzadiging heeft je lichaam genoeg voedsel om een paar uur op te teren maar zit je niet proppie vol. Op die manier kan je lekker uiteten en genieten van je vakantie zonder je zorgen te maken. Genieten van de vakantie!

 

Tip vier stop met je schuldig voelen.

Deze tip ziet er makkelijk uit, maar ik snap helemaal dat het soms helemaal niet zo voelt.

 

Je niet schuldig voelen is makkelijker gezegd dan gedaan aangezien het een gevoel is. Maar je moet je beseffen dat twee weken vakantie écht niet al je resultaat verpest. Hetzelfde geldt natuurlijk andersom, je hebt niet ineens een mega goede conditie na twee weken hardlopen.

 

Het is niet nodig om je na twee weken anders eten dan thuis hier slecht over te voelen of schuldig. Thuis weer je ritme oppakken en je zal zien dat je gewicht weer snel hetzelfde zal zijn als voor de vakantie. Als je gewicht helemaal hetzelfde is gebleven is dit natuurlijk top! Dan heb jij goed onder de knie wat eten tot verzadiging is. Is er drie kilo bij? Don’t worry! Weer je ritme oppakken en je gewicht zal snel weer dalen.

 

Zolang jij niet de gehele zomer bij de Macdonalds zit hoef jij je nergens schuldig over te voelen en hoef jij je niet druk te maken over je resultaat.

 

Tip vijf geniet!

Geniet! Het is zomer, je bent op vakantie op een mooi eiland of in eigen land en daarom is het heel belangrijk om te genieten.

 

Je gaat maar één keer op vakantie dus geniet van de mensen om je heen, de cultuur, het eten, de zon, het strand en maak mooie herinneringen.

 

In plaats van de focus te houden op resultaat behalen, leg de focus op mooie herinneringen maken. Streef er naar om je resultaat te behouden en na je vakantie weer te kijken of je verder wilt met resultaat behalen.

tips van een PT voor de zomer

Maar wat doe je nu anders in de zomer?

Eigenlijk doe je niet heel veel anders in de zomer. Je wilt zoveel mogelijk je nieuwe gewoontes en verbeterde leefstijl voortzetten. Je ritme kan wat anders zijn en voor trainen zal je wat alternatieven moeten bedenken, maar dat maakt niet zoveel uit. Je houdt nogsteeds vast aan je structuur waardoor je na de zomer verder kan met je verbeterde leefstijl alleen dan meer ingericht op het werk leven.

 

Ga vooral lekker genieten en gooi niet alle nieuwe gewoontes uit het raam. Je weet dat deze nieuwe gewoontes ervoor zorgen dat jij je fit en energiek voelt, daarom wil je dit ook doorzetten in de zomer.

 

Wil je meer weten over hoe jij je fitter en energieker kan voelen? Klik hier>>>

Enjoy your summer! Geniet, voel je niet schuldig, eet tot verzadiging, bedenk alternatieven voor je beweging en houdt zoveel mogelijk je ritme aan.

 

Voel je fit en energiek deze zomer en leer hiervan te genieten samen met mooie mensen om je heen.

Lees ook onze andere blogs

Hoe vind jij een goeie personal trainer in Den Haag?

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren