Voordelen van een ochtend workout in Den Haag

ochtend workout in den haag

Voordelen van een ochtend workout in Den Haag is een blog waarin we je gaan meenemen in de voordelen van ochtend trainingen! Het is vroeg in de ochtend. De zon komt op en de wereld ontwaakt langzaam uit zijn slaap. Voor sommigen is dit het perfecte moment om de dag te beginnen met een heerlijke training. We nemen je mee in de voordelen en waarom small group training in de vroege uurtjes de ideale optie kan zijn voor jouw fitnessdoelen.

 

Een vliegende start van de dag

Trainen in de ochtend is niet zo’n slecht idee als dat je denkt! Door in de ochtend gelijk actief te zijn geef jij jezelf een energieboost! En deze boost kan jij zelfs de gehele dag vasthouden en dat zorgt weer voor meer productiviteit gedurende de werkdag. Het is ook bewezen dat het de mentale alertheid en focus verbeterd en dat is weer handig voor je werk of andere taken.

 

Betere consistentie en discipline

Juist door in de ochtend te trainen vermijd jij uitstel gedrag! Vaak heb je geen energie of zin meer om na je werk te gaan trainen en als jij in de ochtend traint kan je na je werk gewoon lekker op de bank neerploffen. Doordat je geen uitstelgedrag vertoont zal je consistenter zijn met je trainingen wat weer goed is aangezien je hierdoor echt een ritme creëert. Zo kom jij iedere training weer een stukje dichter bij jouw doel!

 

Stimulatie van het Metabolisme

Sporten, op welk tijdstip dan ook, is goed voor je metabolisme. Maar door de dag gelijk te beginnen met een workout breng jij jezelf wel in de juiste mindset om de rest van de dag bewuste voedingskeuzes te maken.

 

Verbeterde Slaapkwaliteit

Regelmatige ochtendtraining kan de kwaliteit van je slaap verbeteren, waardoor je uitgerust en verfrist wakker wordt. Voor sommige mensen is in de avond trainen juist vervelend omdat ze dan vervolgens vol zitten met energie door de trainingen en dus niet kunnen slapen. Met een ochtend workut heb je dit probleem niet meer en kan jij heerlijk slapen.

 

Sociale ondersteuning en motivatie

Small group training in de ochtend biedt de mogelijkheid om te trainen met gelijkgestemde individuen, wat sociale steun en motivatie kan bieden. Het creëert een gevoel van verbondenheid, waardoor je meer gemotiveerd bent om je fitnessdoelen te bereiken. En dit zorgt er ook voor dat je minder snel afzegt in de ochtend aangezien jouw sportbuddy’s op je aan het wachten zijn!

Voordelen van small group training

Maar wat zijn de voordelen van onze small group training en voor wie is de small group training een leuke les om te doen? Voor jou hebben we alle voordelen op een rijtje gezet en zo kan jij al een beetje kan inschatten of de small group training wat voor jou is!

 

Voordeel één: elke week een full body workout

Alle spiergroepen komen elke training weer voor zodat jij je gehele lichaam sterk maakt. Naast dat we krachttraining doen zullen we ook je conditie wat gaan verbeteren. Dit doen we door bijvoorbeeld te werken met cirquits, op tijd werken of wat meer cardio gerichte oefeningen te doen. Je kracht is toegenomen en je uithoudingsvermogen is verbeterd. Tijdens de training zal de coach ervoor zorgen dat jij alles uit je training haalt. Of je nou even die schop onder je kont nodig hebt, een stevige peptalk of een luisterend oor.

 

Voordeel twee: drie maanden lang samen trainen

Je traint drie maanden lang met dezelfde groep en coach. Het fijne hieraan is dat je een vast contactpersoon hebt en je de groep leert kennen. Zo train je niet alleen samen maar wordt je ook een community. Daarnaast weet jouw coach ook hoe zwaar jij kan trainen en met welke bewegingen jij moeite hebt. Dit werkt veel fijner dan elke keer weer een andere trainer. Gezelligheid gecombineerd met hard trainen!

 

Voordeel drie: voel je fitter en energieker

Het is een leuke en pittige les waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau kan meedoen. Hierdoor voel jij je in een korte periode fitter en energieker. Lekker één of twee uur per week trainen onder geleiding in een groep! Doordat jij je fitter en energieker gaat voelen kan jij ook met meer plezier met bijvoorbeeld je kinderen buiten gaat spelen. Niet alleen voor jezelf fitter zijn maar ook voor je gezin.

 

Voordeel vier: trainen in een exclusieve groep

We werken met maximaal vijf personen per groep. Dit doen we zodat de coach goed de techniek kan controleren en corrigeren. Daarnaast is iedereen uniek, daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons écht persoonlijke begeleiding krijgt zelfs als je in een groep traint. Je wilt niet onnodige blessures oplopen of andere pijntjes. Daarom is een kleine groep ook fijn naast de gezelligheid.

 

Voordeel vijf: vaste dag en tijdstip trainen

Sommige mensen vinden flexibiliteit fijn maar andere mensen vinden het juist prettig als je op een vaste dag traint. Dan weet je altijd waar je aan toe bent. Bij de small group training sport jij altijd op een vaste dag en tijdstip en ook nog eens met dezelfde groep. Meer vastigheid en zekerheid kan je bijna niet krijgen!

small group in den haag

Voor wie is de small group training?

Niet voor iedereen is de small group training een goede optie, net als dat personal training ook niet voor iedereen is. Small group training is perfect voor mensen die niet een enorm afval doel hebben, maar gewoon lekker een uurtje willen trainen.  Lekker een uur effectief trainen in een kleine groep en ook nog eens onder begeleiding. Daarnaast pakken we altijd alle spiergroepen tijdens de training. Wil jij wel specifiek op voor een bepaald doel trainen of alleen bepaalde spiergroepen? Dan kan jij beter kijken of personal training wat voor jou is. Het is voor mensen een leuke les om mee te doen en iedereen kan ook nog eens meedoen! Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen met de les. Vooral als je wel wilt trainen maar het niet zit zitten om alleen te trainen in een massa sportschool is dit de perfecte oplossing.

 

De small group training is wat voor jou als:

  • Je trainen in een kleine groep gezellig vind.
  • Je onder begeleiding wilt sporten, want alleen weet je niet wat je moet doen.
  • Je een stok achter de deur nodig hebt om ook echt elke week te gaan trainen.
  • Jij je fitter en energieker wilt voelen.
  • Je vijf sportbuddy’s wilt die elkaar elke training motiveren om alles uit je training te halen.

 

Testimonial small group training:

‘’Ik kan je zeggen dat de slogan “wij zijn je sportbuddy die nooit afzegt’ helemaal klopt. Zelf op 1 januari hebben we getraind! Dat heb ik in mijn hele leven nog nooit gedaan. Maar laat ik nu gewoon merken dat ik het echt leuk begin te vinden om te gaan trainen! Ik verbaas mij er zelf echt over. Alle credit aan mijn coach die met zijn kennis en kunde voor een gezellige maar zeker ook hardwerkende sfeer zorgt. Ik vind het zelfs zo leuk dat ik nu twee keer in de week train. Ik merk dat ik sterker en fitter ben geworden de afgelopen maanden en dat is én blijft het doel. Kortom: Body Inverso is voor mij de sportschool waarbij het allemaal klopt en waar ik mij prettig voel en ook nog mijn doelen behaal.’’

 

Klik dan hier bij interesse voor de small group training>>>

Conclusie

Ochtendtraining biedt talloze voordelen voor zowel lichaam als geest. Door deel te nemen aan small group trainingssessies in de ochtend kun je deze voordelen maximaliseren en op weg gaan naar een gezonder en gelukkiger leven. Doe mee op de woensdagochtend 10:00 uur aan onze small group training en ontdek zelf de kracht van ochtendbeweging!

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

Contactformulier