Stappenplan voorbereiden op je training in Den Haag

Training voorbereiden in Den Haag

Stappenplan voorbereiden op je training in Den Haag is een blog die gaat over hoe jij je zo goed mogelijk kan voorbereiden op je training. Het is meer dan alleen jezelf naar de sportschool toe slepen op het laatste moment. Hoe beter je voorbereiding is, hoe beter je training zal gaan. Geloof je me niet? Probeer deze stappen eens en je zal merken dat je een goede voorbereiding het halve werk is!

Waarom voorbereiden op je training?

Je goed voorbereiden is het halve werk! Dat is echt zo, ook al zou je denken dat het niet uitmaakt. Juist door je goed voor te breiden is de kans 99% dat je ook echt gaat trainen en dat je je niet laat verleiden om lekker op de bank neer te ploffen met een dekentje. Want het is heel verleidelijk in de winterperiode om vooral niks te doen maar als jij je winterdip wilt verslaan zal je toch van die bank af moeten komen en gaan bewegen.

 

Door je goed voor te bereiden ben je er mentaal al mee bezig vooraf waardoor je er meer klaar voor bent dan wanneer je zonder voorbereiding besluit om te gaan trainen. Als je spontaan wilt gaan heb jij bijvoorbeeld je sportkleding niet bij de hand of heb je niet een voedzame maaltijd gegeten waardoor je makkelijk de training wilt uitstellen. Als jij vol energie je training wilt doen is een voorbereiding van belang en daar ga ik je bij helpen met een stappenplan!

 

Stap één plan je training in

 Je training inplannen van te voren zorgt ervoor dat je niet stiekem andere afspraken inplant op het tijdstip van je training. Door het van te voren in te plannen weet je waar je aan toe bent en kan je makkelijker andere afspraken er omheen plannen. Zet het in je agenda en blok ook écht een uur of anderhalf uur voor je training. Oftewel maak de afspraak met jezelf duidelijk (bijvoorbeeld op maandag om 20:00 uur ga ik sporten tot uiterlijk 21:00 uur).

 

Als je gelijk voor een week je trainingen al inplant zorgt dit voor rust in je hoofd en bereidt je jezelf mentaal al de hele week erop voor dat je dan gaat trainen. Als je traint met een personal trainer plan je natuurlijk samen met hem/haar je trainingen in. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld gelijk voor een hele maand je trainingen al kan plannen of dat je een vast moment hebt om te trainen. Nog meer rust in je hoofd! Daarnaast verzet je minder snel een training als je weet dat je trainer op je staat te wachten. Geen uitstelgedrag meer!

 

Stap twee zorg voor een voedzame maaltijd voor je training

Als je met volle energie wilt gaan trainen moet je dat niet doen op een lege maag. Zorg ervoor dat je ongeveer een uurtje voor je training een kleine maaltijd eet. Eet voor je training niet een mega grote maaltijd of eentje die heel erg vult. Dit kan namelijk niet lekker voelen tijdens het trainen. Hoeveel je precies moet eten voor de training ligt er helemaal aan per persoon. De ene persoon kan wat meer hebben dan de andere persoon. Dit is ook in het begin testen wat voor jou een fijne hoeveelheid is voor de training.

 

Eet een kleine maaltijd die rijk is aan eiwitten of je deze maaltijd voor of na je training eet maakt niet heel veel uit. Het gaat uiteindelijk om de totale hoeveelheid eiwitten je eet per dag.

 

Waarom jij genoeg eiwitten wilt eten:

  • Zorgt voor een verzadigd gevoel.
  • Zorgt voor herstel.
  • Zorgt voor spieropbouw.

Ook als je nog niet sport of net bent begonnen met trainen heb je eiwitten nodig. De dagelijkse inname voor eiwitten is 0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht. Als je niet alles steeds wilt bijhouden hou er dan rekening mee dat je bij elke maaltijd een eiwitbron eet. Zo kom jij goed in de buurt van de dagelijkse inname.  Neem een maaltijd voor je training waar een eiwitbron en koolhydraatbron in zit en zorg ervoor dat de portie niet te groot is. Je wil verzadigd zijn tijdens de training en niet de hele training met een volle buik zitten.

 

Stap drie doe kleding aan waar jij je goed in voelt

Doe een sportoutfit aan waar jij je goed in voelt. Dit kan echt een verschil maken! Als jij een outfit aandoet waar je niet helemaal lekker in voelt zal je merken dat je motivatie snel afneemt om te gaan trainen. oftewel doe iets aan waar jij je op dat moment top in voelt! Is dit een kleurrijke legging, trainen in sportbh of in een wijde trui? Dat maakt niet uit zolang jij je er maar goed in voelt.

 

Zodra jij je lekker voelt en je zelfverzekerd voelt ga je ook met dit gevoel je training in. Hierdoor heb je meer focus tijdens je training en zit je niet steeds in de spiegel te kijken of je er wel goed uitziet in die outfit. Als jij je zelfverzekerd en sterk voelt zal dit zich ook uiten in je training. Je ziet dan een sterk en zelfverzekerd persoon in de spiegel staan en diegene ben jij!

 

Stap vier zet je favoriete muziek op

Deze stap is heel persoonlijk aangezien de ene persoon graag luistert naar klassieke muziek en de ander naar hardcore tijdens de training. De bedoeling van muziek is om je in de sfeer te krijgen en te houden tijdens de training. Het kan net even dat extra zetje geven zodat je alles geeft tijdens de training en helemaal in de sfeer bent ervoor. Zelf geef ik de voorkeur aan hardcore tijdens mijn training. Als ik mij ga voorbereiden om mijn training te doen doe ik alvast muziek op zodat ik in de stemming kom en mezelf mentaal ga voorbereiden op de training.

 

Welke muziek het beste bij jou past zal je moeten uitproberen. Zet vooral de muziek lekker hard en zorg ervoor dat je in je eigen bubbel zit!

 

Stap vijf ga op de fiets naar de sportschool

Muziekoortjes in je oren, fiets pakken, tas op je rug en een leuke sportoutfit aan en dan ben je helemaal klaar om naar de sportschool toe te gaan. Door te gaan fietsen of te wandelen naar je sportschool toe is je lichaam al warm en kan jij je honderd procent focussen op het kracht gedeelte van je training. Naast dat je warm wordt van fietsen of wandelen zal je merken dat je makkelijker gaat trainen omdat je al wat aan beweging hebt gedaan. De stap is minder groot als je van de bank afkomt om eerst te wandelen en dan te trainen dan dat je van de bank afkomt en direct het krachthonk in moet.

 

Stap zes je oefeningen visualiseren

Je bent aangekomen bij je sportschool met je favoriete muziek in je oren en je loopt in je leukste outfit de gym in. Dan is het tijd voor de laatste stap je oefening visualiseren.

 

Als je zelf traint in de sportschool ga ik er even vanuit dat je van te voren als weet wat je gaat trainen en hoe zwaar je alles gaat doen. Voordat je gaat beginnen met je oefeningen wil je even in je gedachten doornemen hoe de techniek is van de oefening, waar je op moet letten, wat voor beweging het is en hoe het voelt. Op deze manier heb jij jezelf helemaal voorbereidt op de oefeningen. Je hebt niet alleen de juiste mindset en zin in om te trainen, maar je hebt ook even de focus gelegd op hoe een oefening moet voelen en de bijbehorende techniek.

 

Als je een coach hebt doe je dit proces samen met je coach. Je zal wel denken hoe dat dan precies werkt! Een coach maakt jouw trainingsschema dus misschien weet je van te voren niet precies welke oefeningen je gaat doen of met welk gewicht. Je coach vertelt tijdens de training de oefening en doet deze ook voor en vanaf dit moment kan jij je al gaan focussen op het visualiseren van de oefening. Aangezien je coach de oefening voordoet heb je gelijk een goed plaatje in je hoofd en je coach geeft ook de juiste cues waar je op moet letten met de oefening. Zodra jij de oefening gaat uitvoeren zal je coach de cues herhalen en aanwezigen geven.

voobereiden en visualiseren van je oefening in Den Haag

Tijd om lekker te gaan trainen

Het is nu dan toch echt tijd om te gaan trainen! Tijd om je mooie outfit te laten zien, tijd om voor jezelf te kiezen en tijd om te werken aan een sterk en fit lijf en koppie.

 

Heb je nog nooit krachttraining gedaan dan is het verstandig om eerst wat ervaring op te doen bij een personal trainer. Zo leer jij gelijk de juiste techniek en trainingsmanier aan voordat jij zelf aan de slag gaat in de sportschool. De deur staat altijd bij ons voor je open als je vragen hebt over krachttraining, voeding of gedrag. We helpen je graag! Klik hier als je een gratis proefsessie wilt aanvragen om te ervaren hoe het is om bij ons te trainen >>>

Lees ook onze andere blogs

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Tips voor gezond koken met weinig tijd

Tips voor gezond koken met weinig tijd Tips voor gezond koken met weinig tijd is een blog die jou verder gaat helpen om toch voedzaam te eten met een volle agenda! In de hectiek van het dagelijks leven kan gezond koken er soms bij inschieten. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om [...]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren