Sporten in een sportschool in Den Haag of trainen met een personal trainer?

trainen met een personal trainer in den haag

Sporten in een sportschool in Den Haag of trainen met een personal trainer? Sportscholen poppen uit de grond en steeds meer mensen sporten in een sportschool in en rondom Den Haag. Alleen wat is nou de beste keuze voor jou? Zelf trainen in een sportschool of toch eerst aan de slag met een personal trainer? In dit artikel gaan we je meer vertellen over de voor- en nadelen van sporten in een sportschool en uitleggen over wanneer je het beste kan trainen met een personal trainer!

 

Sportschool in Den Haag VS trainen met een lokale  personal trainer

Een sportschool is een totaal ander ervaring dan trainen met een personal trainer in een PT studio. Een sportschool is veel massaler en iedereen traint voor zichzelf. Vaak zie je hier mensen van allemaal verschillende leeftijden aangezien je al vanaf zestien jaar je mag inschrijven bij een sportschool. Een PT (personal training) studio en trainen met een personal trainer is dat je onder begeleiding sport. Dit zorgt ervoor dat jij met de juiste techniek en oefeningen bezig bent voor jouw doelstelling. Niet iedereen traint met een personal trainer en je ziet hier dus ook een verschil in vergeleken met een openbare sportschool.

 

Voor wie is de sportschool?

Maar voor wie is de sportschool eigenlijk? De sportschool is voor iedereen vanaf zestien jaar die sterker, fitter, gezonder en lekker bezig wilt zijn. Het maakt niet uit of je accountant bent of fitness instructeur, ook jij bent welkom om aan je eigen gezondheid te werken in de sportschool. Het fijne aan fitness is dat iedereen het kan doen ongeacht je leeftijd, geslacht, lengte, haarkleur of wat anders. Iedereen kan werken aan zijn of haar gezondheid in de sportschool.

 

Alleen sporten, zelf onderzoek doen

In een openbare sportschool train je alleen en dit kan soms best uitdagend zijn! voordat jij begint met zelfstandig trainen moet je eerst wat onderzoek doen. Denk hierbij aan wat je doel is, welke oefeningen ga jij doen, hoeveel set en herhalingen, hoe vaak in de week wil jij trainen etc.

 

Nadat jij onderzoek hebt gedaan is hopelijk je motivatie lekker hoog om te gaan starten met je training. Maar wat is motivatie precies en is het de juiste manier om te blijven trainen? Motivatie is een opwelling van enthousiasme die maar van korte duur is. Motivatie kan komen door twee dingen. Door jezelf of door je externe omgeving, denk hierbij aan je ouders, vrienden, familie, collega’s etc.

 

Wat is motivatie?

Motivatie is gedrag van korte duur en je kan het vergelijken met je fietsband oppompen met een gaatje erin. De band blaas jij op, je kan vervolgens honderd meter fietsen, dan is de band leeg en je moet weer opnieuw je band oppompen. Je begrijpt vast wel dat jij uiteindelijk geen zin meer hebt om je fietsband op te pompen en je gaat stoppen met fietsen. Dat is zonde!

 

Je hebt vier levels van motivatie waar mensen in leven. In het ene level krijg je niks voor elkaar en in het andere level ben je aan het knallen. Je kan niet tussen twee levels in zitten dus wees kritisch naar jezelf toe en maak een keuze. Wil jij veranderen van level? Dan is dit een bewuste keuze en tijd voor actie!

 

Level één ‘’Driven’’; In dit level bevinden mensen zich de mensen die écht goed zijn in wat ze doen! Denk hierbij aan Michael Jordan die niet alleen goed was in basketbal maar het ook basketbal zelf naar een next level tilde. Hij was niet zomaar een goeie speler.  Je bent niet vies van veel en hard werken en daar volledige focus op te hebben. Er zijn maar weinig mensen die echt bij level één horen en next level hun leven leiden.

 

Level twee ‘’High commitment’’; Dit zijn mensen met een commitment. Een commitment is dat je niet handelt vanuit gevoel, maar vanuit wat nodig is. Jij hoeft je niet goed te voelen om te doen wat nodig is. Daarnaast zijn mensen met een commitment ook heel integer. Ze houden zich aan de afspraken en verzinnen geen smoesjes. Commitment veranderd je van binnen, niet van buiten. De kern wordt aangepakt.

 

Je beslist plus je doet het is resultaat en commitment.

 

Level drie ‘’high motivation’’; Deze mensen hebben externs iets nodig om aan de gang te gaan. Ze kunnen het niet uit zichzelf doen. Oftewel dit is het level van motivatie! Veel mensen doen iets uit een opwelling, vervolgens zakt de motivatie en dan moeten ze zichzelf weer bij elkaar rapen om meer motivatie te vinden. Dit is vermoeiend en niet resultaatgericht. In dit level krijg je eigenlijk niks echt goed gedaan. Je begint ergens aan, maar maakt het nooit honderd procent af.

 

Level vier ‘’basic’’; Mensen die smoesjes bedenken en van alles roepen maar niks doen. Dat is de laatste groep. Deze mensen krijgen niks gedaan en zien het leven als een groot obstakel.

 

Niemand wordt geboren in level één. Iedereen begint in level vier en iedereen maakt een eigen keuze om zichzelf zo te ontwikkelen om naar een hoger level toe te werken of niet. Wil jij groten doelen bereiken en de wereld veroveren? Dat kan alleen in level één! Jij bepaalt wat je kan bereiken in het leven. Dit kan al iets kleins zijn zoals gaan sporten, maar ook iets groots zijn zoals een bodybuilding wedstrijd meedoen. Om echt doelen te behalen, groot of klein, moet je minimaal in level twee zitten en een commitment hebben.

 

Samen sporten

Samen sporten kan een goede stok achter de deur zijn om ook écht te gaan trainen. Wat er vaak gebeurd is dat jij in je hoofd hebt zitten dat je wilt gaan trainen maar zodra je thuis bent je toch op de bank gaat zitten en er niet meer vanaf komt. Door samen te sporten heb je een accountability buddy en een sport buddy!

 

Jouw sportbuddy kan een vriend, vriendin of een familielid zijn met wie jij gezellig wilt trainen. Maar je kan natuurlijk ook samen met een personal trainer aan de slag gaan. Zo weet jij zeker dat je met de juiste techniek traint en kan je gezellig kletsen.

level van motivatie

Voordelen van de sportschool

Waarom zou je gaan trainen in een sportschool? Wat zijn de voordelen van een openbare sportschool?

 

Groot aanbod aan apparaten

Een voordeel is dat je in een sportschool vaak veel verschillende apparaten hebt. Oftewel je hebt heel veel keuze en je kan eigenlijk alle oefeningen doen die jij wilt. Wat je ook ziet is dat sommige apparaten er zelfs vaker staan! Je ziet vaak dat bijvoorbeeld een jungle station er twee keer staan.

Goede mix van cardio en krachttraining

Ik veel sportscholen zie je dat de helft bestaat uit cardio apparaten en de andere helft voornamelijk gewichten zijn en machines. Zo is er voor iedereen wat en kan jij ook ontdekken of cardio of krachttraining wat voor jou is. Niet bij elke sportschool is er een goede mix dus als je een proefsessie gaat doen kijk dan even goed rond of er naast cardio ook genoeg ruimte is om krachttraining te doen.

Sociale plek

Er komen elke dag een heleboel mensen sporten! Het leden aantal is ook groot waardoor jij sneller nieuwe mensen leert kennen of even een babbeltje maakt tussen de oefeningen door. Het is een sociale plek doordat er veel mensen rondlopen die allemaal met dezelfde intenties daar zijn. En dat is zich lekker fit en energiek voelen.

 

Ruime openingstijden

Ook een groot voordeel is dat sportscholen (bijna) allemaal zeven dagen per week geopend zijn. Daarnaast zijn ze vaak al vanaf vroeg in de ochtend tot laat in de avond open. Jij hebt dus genoeg mogelijkheden om te gaan trainen!

 

Trainen met een personal trainer

Trainen met een personal trainer in een PT studio zorgt is een veilige omgeving. Een omgeving waar jij meer kan leren over jezelf en fitness maar ook een plek waar jij met rust en focus je training kan doen.

 

Voor wie is personal training?

Personal training is voor iedereen die zijn of haar eigen gezondheid prioriteit wilt maken en ook zo wilt houden. Oftewel iedereen die voor duurzaam resultaat wilt gaan! Wij zien vaak dat mensen het heel graag willen, alleen dat ze nog niet goed weten hoe ze werk en privé zo kunnen indelen dat gezondheid een prioriteit kan worden. Ze hebben een drukke baan die veel van ze vraagt en/of een gezin wat ook aandacht en liefde nodig heeft. Klinkt bekent? Dan ben jij degene die veel kan hebben aan een personal training.

 

Voordelen van personal training

Trainen met een personal trainer heeft ook zeker zo zijn voordelen! Laten we daar even samen naar gaan kijken.

 

Persoonlijke aandacht

Bij ons is persoonlijk ook écht persoonlijk. En dat is daarom ook een groot voordeel van trainen met een personal trainer. Jij krijgt de aandacht en hulp die je verdient! Jouw personal trainer is er voor jou en is jouw sportbuddy.

 

Je traint effectiever

Je personal trainer weet hoe jij het beste kan trainen om jouw doelen sneller te behalen. Daarnaast wordt er een trainingsschema gemaakt die past in jouw leven en lichaam. Tijdens de trainingssessie wordt er ook scherp gelet op de techniek van elke oefening zodat jij met de juiste techniek steeds wat sterker wordt en geen last krijgt van pijntjes.

 

Je leert meer over sport, voeding en leefstijl

Naast dat je samen traint kan een personal trainer je ook meer leren over sport, voeding en een fitte en energieke leefstijl. Je trainer heeft al deze kennis en kan deze met jou delen zodat jij niet alleen resultaat behaalt maar ook leert te behouden. Om resultaat te behouden moet jij je kennis vergroten zodat je gaat begrijpen waarom bepaalde tools wel werken en andere niet. Oftewel je hoeft niet meer alles zelf uit te vogelen maar je hebt iemand die jou daarbij kan helpen.

 

Waar op letten tijdens het kiezen van een sportschool of personal trainer?

Er zijn zoveel sportscholen en personal trainer in Den Haag dat het lastig is om te weten bij wie jij aan het juiste adres bent. Hier wat tips om je te helpen zodat jij de juiste keuze maakt en jij helemaal op je plek zit bij de sportschool of personal trainer.

 

Sportschool kiezen

Om de drempel voor jezelf te verlagen zou ik een sportschool zoeken bij jouw huis in de buurt of bij je werk. Op deze twee plekken ben jij vaak en dat maakt het naar de sportschool toe gaan ook makkelijker. Kijk voor jezelf ook alvast op de foto’s of de uitstraling je aanspreekt en of je een mooie mix ziet tussen cardio en kracht apparatuur. Kies drie sportscholen die je het meeste aanspreken en maak bij alle drie een afspraak om een keertje te gaan sporten. ga erheen, train en luister naar je gevoel. Kies de sportschool waar jij je op je gemak voelde en je goed kan trainen.

 

Personal trainer

Dit is eigenlijk een beetje hetzelfde als het kiezen van een sportschool. Mocht je via social media of je omgeving een personal trainer kennen en jij je daar ook goed bij voelt. Dan kan je daar eerst een gratis proefsessie aanvragen en kijken hoe je het vindt!

 

Mocht je geen personal trainers kennen of wil je daar liever niet bij trainen dan kan je via google zoeken wie er allemaal bij jou in de buurt zit. Lees op de website het persoonlijke verhaal van elke trainer zodat je wat meer over ze weet of zoekt ze op via social media. Dan heb jij al wat meer een gevoel bij deze persoon! Kies drie personal trainers die jou het meeste aanspreekt en maak een afspraak voor een gratis proefsessie. Heb je een goed gevoel bij één van de drie? Dan kunnen jullie gaan samenwerken aan een fitte en energieke toekomst!

Conclusie: Sportschool of personal training?

En welke is nu beter? Is er wel eentje beter dan de ander?

 

Het is belangrijk dat jij duidelijk hebt voor jezelf in welk level van motivatie je zit. Als jij dat weet dan weet je ook of jij zelfstandig trainen consistent kan blijven volhouden of dat je eerst wat hulp nodig hebt van een personal trainer. Als jij vaak smoesjes bedenkt en je eigen gezondheid geen prioriteit maakt, is het niet verstandig om zelfstandig naar een sportschool te gaan. begin met een personal trainer zodat het trainen een nieuwe gewoonte wordt en ga dan pas naar een openbare sportschool toe.

 

Personal trainer in Den Haag nodig?

Weet jij van jezelf dat je vaak smoesjes bedenkt en totaal geen prioriteit maakt van je eigen gezondheid. Maar wil je dit wel veranderen? Wij kunnen je helpen om je leefstijl te veranderen zonder jezelf te verliezen. Iedereen is uniek en heeft een andere aanpak nodig en dat is precies wat wij doen. Wij zijn er voor jou en om samen met jou je doelen te behalen en behouden.

 

Vraag een gratis proefsessie aan en ervaar zelf hoe het is om met een personal trainer aan de slag te gaan. Wij zijn je sportbuddy die nooit afzegt, de cheerleader die je aanmoedigt en de coach langs de zijlijn.

Lees ook onze andere blogs

Hoe vind jij een goeie personal trainer in Den Haag?

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

voordelen van een ochtend workout in Den Haag

Er zitten veel voordelen aan de small group training en vooral als jij graag traint in een groep is dit de perfecte les voor jou.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren