Personal training effectief genoeg voor afvallen?

coaching gesprek met client na een personal training sessie

Personal training effectief genoeg voor afvallen gaan we uitgebreid in deze blog bespreken. Het klopt namelijk dat alleen een uurtje trainen met een trainer niet genoeg is om die corona kilo’s eraf te krijgen! Hoe zorg je er dan voor dat je wel kan afvallen? Met een coach! De naam coach of coaching wordt bijna altijd verkeerd begrepen. Mensen denken bij het woord coach aan diëten, gemeen en 30 uur per week sporten. Een coach is juist iemand die jou sturend helpt, geen diëten oplegt en je ook geen restricties oplegt.

Bij Body Inverso hebben we klanten die elke dag voedsel eten wat ze lekker vinden en ook gewoon afvallen. Dus als jij wilt afvallen maar nog wel een wijntje wilt drinken, een reep chocola wilt eten of een donut, lees dan vooral deze blog! Het kan namelijk echt, eten wat je lekker vindt en afvallen.

Zit je goed? Daar gaan we dan!

Wat is coaching?

Coaching is een verkeerd begrepen concept. Coaching is voor iedereen! Waarom is coaching voor iedereen? Iedereen kan nog groeien in zijn of haar leven, dit hoeft niet perse alleen als je een eigen bedrijf hebt. Een coach kan je helpen met groeien zowel privé als zakelijk, hierdoor creëer je een sterke mindset. Coaching is ook belangrijk als je gewicht wilt verliezen. Je wilt tenslotte wel dat die kilo’s eraf blijven en niet na 8 weken er weer aanzitten. Dan is coaching de sleutel naar resultaat. Bij coaching gaan we kijken naar je mindset en je gedrag. Maar wat is mindset eigenlijk, wat houdt het in?

 

Wat is mindset?

Mindset zijn je overtuigingen. Het zijn sterke overtuigingen, maar het blijft een manier van denken en je denken kun je veranderen. Oftewel je kan veranderen en andere overtuigingen creëren.

Laten we even een simpel voorbeeld nemen. Je bent 40 jaar en je werkt fulltime op een kantoor en je hebt 2 kinderen. Je bent eigenlijk niet tevreden met je lichaam, je wilt een paar kilootjes kwijt. Je gaat opzoek naar een personal trainer, neemt een proefsessie en gaat het gesprek aan over de prijs. De eerste gedachten die je hebt is: ‘shit dat is veel te duur, dat ga ik echt niet doen! Mijn lichaam is al oud dus het valt toch niet meer te redden. Laat maar zitten en ik zeg wel dat het te duur is.’

Dit is het reptielenbrein wat volop zijn werk doet! Je reptielenbrein zorgt ervoor dat je in je comfort zone blijft en dat je een zwakke mindset hebt. In plaats van gelijk jezelf wegcijferen en te roepen dat het te duur is, ga eens kijken of je ergens op kan besparen. Het is niet duur, dat is een gevoel. Voor de ene persoon is het duur voor een ander is het een prikkie. Te duur is niet een feit, maar een gevoel. Je brein is mega sterk en het kan je zwak maken, maar het kan je ook heel sterk maken.

Je mindset kan je dus veranderen zodat je mentaal sterk bent. Hier kan een coach bij helpen. Dit niet doormiddel van restricties opleggen, maar juist door sturing en laten zien hoe je leven ook kan zijn. Als je mindset goed is ga je merken dat het leven niet tegen je is, maar juist voor je. Een beetje net als een cheerleader met pompons die je vanaf de zijkant aanmoedigt. Het leven is leuk als je met de juiste mindset en gedrag het leven leeft.

Wat is personal training?

Personal training is wel een heel bekend iets in Nederland. Je gaat sporten onder begeleiding van een fitness trainer. Je wordt dan een uur(afhankelijk bij wie je training volgt) persoonlijk getraind. Deze trainingen worden op maat gemaakt voor jouw doelen. Op maat maken van training is dan echt de oefeningen, herhalingen en aantal sets. Als je bijvoorbeeld meer focus wilt op benen of je hebt lage rug klachten dan zijn dat al 2 verschillende trainingen.

 

Personal training train je 1, 2 of 3 uur per week met een trainer. De grote vraag is of dat genoeg is voor langdurig resultaat? Nee, jammer genoeg is het niet genoeg. Als het wel genoeg was geweest waren er veel minder mensen met overgewicht in Nederland. Lees snel verder want nu ga ik je vertellen waarom coaching en personal training een gouden combinatie is en de sleutel naar transformatie.

Personal training en coaching.

Personal training en coaching is een gouden combinatie. Waarom is het een gouden combinatie? Naast dat je elke week training hebt onder begeleiding. Oftewel je hoeft niks te verzinnen qua indeling van je training en je kan 100% vertrouwen op de trainer zijn kennis en kunde. Makkelijk he? Je hebt ook elke week een coaching moment met je coach. Daarin bespreek je uitgebreid hoe de week is gegaan qua voeding, slaap, stress, vermoeidheid, mindset en gedrag. Je kijkt samen met je coach wat er goed ging, wat er minder goed ging en je maakt concrete afspraken voor de komende week. Op deze manier kan naast de standaard trainingen en coach ook ondersteunen in de uren dat je niet aan het trainen bent. Consequent trainen en check ups. Zo blijf je als cliënt ook scherp.

 

Het resultaat wordt niet behaald in dat uurtje sporten, maar juist in de overige uren. De uren dat je thuis of op je werk bent. Hoe je gedrag daar is, is bepalend voor resultaat. In een dag zit 24 uur waarvan je 8 uur slaapt. Dan houdt je dus 16 uur over, waarvan je 1 uurtje personal training hebt. Er blijft 15 uur op een dag over waarin je slechte keuzes kan maken. Deze 15 uur zijn cruciaal om resultaat te behalen. Als je niet een sterke mindset hebt en je bijvoorbeeld in die 15 uur meer calorieën eet dan afgesproken, je avondroutine niet meer doet, je stress level te hoog wordt en als gevolg daarvan behaal je geen resultaat. Uiteindelijk is wat jij in die 15 uur doet het resultaat wat je ziet in de spiegel.

 

Personal training en coaching is de manier voor een echte transformatie. Niet meer terugvallen na een periode van gewichtsverlies in je oude gewoontes. Dit keer echt resultaat behalen en in plaats van een ‘before and after’ foto, een ‘before and forever’ foto. Een coach zorgt ervoor dat jij je forever foto krijgt.

Afvallen en coaching

Afvallen is al een paar keer besproken in andere blogs. We hebben een stappenplan gemaakt voor afvallen en tips gegeven om gewicht te verliezen. Hoe vaak je ook deze blogs zal lezen, er gaat niks veranderen als jij je mindset niet veranderd. Waarom is het nooit eerder gelukt om af te vallen? Heb je wel eens een dieet geprobeerd? Allemaal vragen die van belang zijn, maar toch komt op elke vraag hetzelfde antwoord neer. Je mindset is nog niet sterk genoeg.

 

Iedereen heeft wel eens een dieet geprobeerd of een ander crash dieet. Je verliest veel gewicht in een korte periode. Vervolgens zit het gewicht er dubbel weer aan. Hoe dit komt? Het is niet een levensstijl! Waarom beginnen aan een dieet als je al weet dat je dit niet 1 jaar kan volhouden? Als je het 1 jaar niet kan volhouden, dan lukt het al helemaal niet om het je hele leven vol te houden.

 

Mensen willen een snelle oplossing voor het ‘probleem’, maar vervolgens gaan ze er helemaal verkeerd mee om. Iedereen kan op google lezen hoe je moet afvallen. Het probleem is ook niet dat mensen het niet weten. Het probleem is dat mensen stront eigenwijs zijn. Altijd opzoek naar een short cut of een wonderpil. Sorry, maar dat bestaat niet! Afvallen verijst geduld en een calorieën tekort.

 

Afvallen is niet cool, fancy of snel. Afvallen verijst geduld, een calorieën tekort en sporten. That’s it! waarom proberen mensen dan nogsteeds al die sapkuren of pillen? Ze vertonen nog niet het juiste gedrag om te veranderen. Mensen zullen eerst moeten stoppen met liegen tegen zichzelf voordat ze gaan afvallen. Daar is een coach voor.

 

Een coach legt jou geen restricties op, laat je geen dieet volgen en laat jou sturend een andere manier zien. Een coach confronteert je eigenlijk, laat je precies zien dat je altijd handelt vanuit je comfort zone. De kilo’s gaan er niet afvliegen in je comfort zone. Coaching draait dus niet om jou te vertellen wat je wel niet allemaal verkeerd doet en dat je dingen moet doen. Als je echt wilt afvallen en wilt dat de kilo’s niet meer terug komen moet dat met een coach. Als je al de juiste mindset had gehad waren die kilo’s er nooit aangekomen. Moet je je schamen om een coach te hebben? Nee, je investeert in je eigen gezondheid. Je investeert in een gezonde toekomst en een sterke mindset op zakelijk en privé gebied. Hulp vragen is krachtiger dan blijven rondlopen met een sapkuur in je hand.

 

Als jij klaar bent voor een transformaties ben je welkom bij onze coaches van Body Inverso. Samen gaan we voor resultaat.

Ben jij klaar voor transformatie?

Vraag een gratis proefsessie aan en samen gaan we kijken naar next level resultaat.

Vond je het interessant? Deel het!

 

Lees ook onze andere blogs

Fit blijven tijdens de zomer in Den Haag

Een blog over hoe je fit blijft tijdens de zomer. Tips om fit te blijven tijdens de zomer en hoe een coach jou daarbij kan helpen.

Stress verminderen door 5 tips van een personal trainer

In deze blog bespreken we wat stress is en de negatieve gevolgen van stress. Ook krijg je 5 tips mee om je stress te verminderen en hoe een coach je kan helpen om je stresslevel aan te pakken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren

Contactformulier

    Heb je een voorkeur voor een trainer?