Hoe jij het meeste uit je coaching sessie haalt

Waardevolle coaching sessie in Den Haag

Hoe jij het meeste uit je coaching sessie haalt gaat over wat je kan verwachten van coaching. Maar aan de andere kant moet je ook weten hoe jij er zelf voor kan zorgen dat een coaching sessie een succes wordt. Je kan niet alleen maar leunen op jouw coach namelijk, als jij niet de nodige acties onderneemt zal je sessie niet waardevol zijn. Begin maar snel met lezen!

 

Wat is een coaching sessie?

Voordat je weet hoe jij het meesten uit je coaching kan halen, moet je eerst weten wat coaching bij ons inhoudt.

 

Bij ons heb je 1 keer in de week een sparring sessie met je coach. Dit duurt ongeveer tussen de 15-45 minuten en vindt plaats voor of na je training. In deze sessie gaan we bespreken hoe je week is gegaan en dan gaan we ook dieper in op voeding, training, gedrag, slaap, stress en doelstellingen. Je krijgt bij ons ook een coaching sheet die je zelf bijhoudt en je coach online mee kan kijken. Samen vullen jullie de weekevaluatie in en in de sheet staan ook de doelstellingen die jij wilt behalen met de progressie erbij. Alles staat in onze coaching sheet, zo is het overzichtelijk en kan je alles makkelijk invullen en terug vinden.

 

Wat we bespreken bij coaching:

  • Hoe was je slaap?
  • Hoe was je stresslevel?
  • Wat ging er goed (succes momenten)?
  • Wat ging er minder goed?
  • Hoe zijn je trainingen gegaan?
  • Doelen bespreken
  • Concrete afspraken maken voor komende week

 

 Zoals je ziet bespreken we echt alles met een coaching sessie. Waarom bespreken we zoveel en niet alleen de training en voeding? Dit doen we omdat slaap, stress en vermoeidheid ook een impact heeft op hoe je presteert in de sportschool en of je gewicht verliest of aankomt.

 

Als je dus optimaal en duurzaam resultaat wilt, zou je ook kritisch naar je slaap, stress en vermoeidheid moeten gaan kijken. Dat is ook de reden dat dit wordt meegepakt met een coaching sessie. Voor duurzaam resultaat wil je een levensstijl creëren en niet een ‘shortcut’.

Coaching is de sleutel naar succes

Coaching zorgt er echt voor dat je sneller en duurzamer resultaat behaalt. Dit komt omdat je alles bespreekt en concrete afspraken elke week maakt en hierdoor is er veel meer actie in de tent. Toch werkt coaching niet altijd. Voordat je gaat beginnen met een coach wil je zeker weten dat het een succes wordt. Lees vooral door, want ik heb voor jou 3 tips hoe jij alles haalt uit je coaching sessie en hierdoor dus sneller en duurzamer resultaat behaalt.

 

Kom opdagen

Toch wel belangrijk als je resultaat wilt is dat je komt opdagen. Niet zo moeilijk toch? Dat denk je, maar dat is niet altijd het geval!

 

Met komen opdagen bedoel ik dat je consequent elke week komt trainen en bij je coaching sessie bent. Daarnaast is het ook wel van belang dat je je coaching sheet netjes bijhoudt, anders hebben we weinig te bespreken. Toch is voor veel mensen sport geen prioriteit. Je meldt jezelf vaak af voor de training en coaching sessie. Vervolgens probeert jouw coach je nog zo ver te krijgen dat je wel komt. Je komt toch niet en je coach baalt want die heeft ook impact op je doelstelling. bedenk je ook goed dat je niet iemand kan dwingen die eigenlijk helemaal niet wilt, oftewel je kan niet 100% leunen op je coach en zelf niks doen. Uiteindelijk moet jij het commitment hebben om te komen opdagen, anders kan je coach weinig voor je doen.

 

Ja, het is de taak van een trainer om te zorgen dat je verantwoordt sport, je doelen behaalt en duurzaam resultaat behaalt. Maar het is niet haar/zijn taak om aan iemand te trekken die de kantjes eraf loopt en geen commitment heeft. Voordat je roept dat je een coach wilt moet je je goed beseffen dat je coach niet alles kan doen maar jij ook wat moet doen. Uiteindelijk doe je dit voor jezelf en je eigen gezondheid.

 

Doe het goed of doe het niet.

 

Communicatie

Nog iets wat zwaar wordt onderschat is communicatie. Als je wilt dat je coaching sessie een succes wordt moet je goed communiceren.

 

Jouw coach kan niet ruiken hoe jij je voelt of gedachten lezen. Ik weet dat dat heel jammer is, maar als je niks zegt weet je coach het ook niet. Communiceren met je coach is van belang, anders kan zij/hij je niet helpen. Dit geldt natuurlijk wel voor beide en niet alleen voor jou. Je coach moet ook goed met jou praten en door vragen naar jouw behoeftes en doelen. Zonder communicatie gaat de coaching sessie niet goed uitpakken.

 

Praten, praten en nog een praten. Vertel alles wat je dwarszit en waar je tegen aanloopt, alleen op die manier kan je goed met elkaar communiceren. Voel je je daar niet prettig bij? Misschien zit je dan niet bij de juiste coach, een coach moet iemand zijn die je alles kan vertellen. Van beide kant een klik en vertrouwen hebben.

 

Stop met uitstellen

Stop met uitstellen is mega belangrijk. Zoals je bovenaan al heb gelezen maak je elke week met jouw coach concrete afspraken voor de komende week. De bedoeling is dat je ook wat gaat doen met die afspraken en zorgt dat er actie in de tent is.

 

Door de afspraken niet na te komen of te laat betekent dat niet dat je coach boos wordt. Het betekent dat jij je resultaat uitstelt en je gezondheid niet op nummer 1 zet. Je coach zal vragen waarom je niet de afspraken bent nagekomen die je zelf hebt bedacht. Door uit te stellen ga je niks bereiken, juist door actie te ondernemen kom je een stap verder en een stap dichter bij je doel.

 

Het is belangrijk dat je stopt met uitstellen en de afspraken die je met jezelf maakt ook echt nakomt. Zo behaal je het snelste resultaat en wordt het een waardevol traject! Nog een mooie tekst die voor mij heel waardevol is: ‘’Onderneem alleen de acties die zorgen voor resultaat.’’ Oftewel stop met uitstellen en focus je op jouw doel en welke acties daarbij horen.

 

Wil jij een waardevolle coaching hebben? Kom de afspraken die je met jezelf maakt na. Onderneem actie en ga voor je doelen ookal is dat soms spannend!

onderneem actie om je coaching sessie waardevol te maken

Ben jij nu klaar voor jouw coaching sessie?

Nu je weet hoe jij ervoor kan zorgen dat je coaching sessie een succes wordt, ben je er klaar voor? Heb je het ervoor over om duurzaam resultaat te behalen en de benodigde acties te ondernemen?

 

Voordat je gaat beginnen aan jouw avontuur moet je je goed beseffen dat je je afspraken na moet komen, je een commitment moet hebben op jouw training/coaching sessies en dat je goed communiceert met jouw coach. Als je denkt dat jij dat kan, is een coach heel waardevol voor jou. Dan wordt het tijd om opzoek te gaan naar een coach waar jij je prettig bij voelt en om samen jouw doelen te behalen.

 

Kan het spannend zijn om te beginnen met een coach? Ja, want je gaat veel nieuwe dingen leren en nieuwe inzichten krijgen. Dat kan best even spannend zijn, maar dat is helemaal oké. Het is iets nieuws en je wilt graag je doelstelling behalen dus dat je spanning voelt is helemaal normaal. Zolang je maar actie onderneemt samen met jouw coach om je doelen te behalen komt het helemaal goed. Ervaar hoe waardevol een coach voor jou kan zijn.

 

Maak elke coaching sessie die je hebt waardevol en een succes door zelf ook 100% inzet te tonen. Als jij en je coach 100% een commitment hebben op jouw doel dan is elke coaching sessie die jij hebt een succes. Geniet van het proces en onthoudt: ‘’You got this!’’

 

Vond je het interessant? Deel het!

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Lees ook onze andere blogs

Is coaching de sleutel naar duurzaam resultaat?

Coaching is vaak iets waarvan mensen niet weten wat ze kunnen verwachten. Lees in dit artikel wat jij kan verwachten en waarom coaching zorgt voor sneller en duurzamer resultaat.

Vacature: personal training Den Haag

Vacature: personal trainer Den Haag Ben jij degene die wij zoeken? Wil jij graag in een jong en gedreven team aan de slag gaan als personal trainer en heb jij een no-bullshit mentaliteit? Ga aan de slag met de leukste leden van Den Haag en behaal samen échte resultaten. Bezit jij de volgende kwaliteiten? Affiniteit [...]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren