Vijf tips voor een productieve week van een coach

vijf tips van een personal coach

Vijf tips voor een productieve week van een coach moet ervoor zorgen dat jij effectief door je week gaat. Oftewel niet continue brandjes blussen, maar taken afstrepen en vooruit gaan.

 

Productief werken is iets anders dan druk zijn. Druk zijn houdt (bijna) altijd in dat je achter de feiten aanloopt en brandjes aan het blussen bent. Als je productief werkt zorg jij ervoor dat jij je taken snel en effectief doet waardoor je juist tijd over houdt! Dat klinkt goed hé?

Hoe zorgen voor een productieve week?

Zeggen dat je productief wilt werken is iets anders dan het ook écht doen. Er zijn een aantal tools die ervoor zorgen dat jij productiever gaat werken. Natuurlijk zal je deze tools consistent moeten inzetten om zo je productiviteitslevel hoog te houden.

 

Tips één nee is nee.

Ja zeggen wanneer je nee wilt zeggen. Nee betekent juist dat jij goed je grens aangeeft en is niet iets slechts. Door nee te zeggen wordt je niet tussendoor afgeleid door extra werk. Door nee te zeggen geef jij een grens aan en deze nee kan zowel op privé gebied zijn als op werkgebied.

 

Nee is niet iets slechts, het zorgt ervoor dat jij je focus kan behouden en genoeg rust in kan bouwen om productief te blijven werken.

 

Tip twee doe niet aan multitasking.

Uit onderzoek is gebleken dat niemand (ook geen vrouwen!) twee dingen tegelijkertijd kunnen. Je verliest namelijk altijd je focus op één van de twee dingen, oftewel het is onmogelijk om allebei de twee taken met volle focus te kunnen doen.

 

Focus daarom eerst op één taak, rond die af en ga dan verder met taak twee. Zo behoudt jij je focus en rond je sneller je taken af. Win win situatie!

 

Tip drie neem pauze!

Wat je ook doet en hoeveel koffie je ook drinkt, je focus zal gaan zakken. Daarom is het enorm belangrijk om pauzes in te plannen.

 

Het idee dat je eerder klaar bent met werken als je aan één stuk door werkt is jammer genoeg onzin. Door je pauze over te slaan gaat je focus zakken en zal het juist meer tijd kosten om je taken af te ronden. Je bent niet eerder klaar met je taken, het duurt alleen langer.

 

Neem daarom pauze en ook écht pauze. Even weg van je bureau en op een rustige plek wat eten. Neem minimaal 15 minuten de tijd om rustig wat te drinken en te eten. Laad weer op zodat je vervolgens met nieuwe energie en focus door kan werken.

 

Tip vier stop met gelijk antwoorden.

Hoe kan jij je taken afstrepen en productief werken als je elke vijf minuten je mail en mobiel gaat beantwoorden? Niet!

 

Dit zorgt voor enorm veel afleiding en zorgt niet voor een productieve dag. Kies daarom één of twee momenten per dag uit om op al je berichten te beantwoorden. Zo kan jij je focus behouden en weet je dat jij op een vast tijdstip op iedereen gaat reageren. Op deze manier krijg jij je taken sneller af en bespaar je tijd.

 

Tip vijf maak to-do lijstjes.

Ik ben hier zelf erg fan van, namelijk lijstjes maken!

 

Door lijstjes te maken blijft het niet maar ronddwalen in mijn hoofd. Dit zorgt voor een stuk mentale rust aangezien ik niet bang hoef te zijn dat ik iets mis. Daarnaast zorgt het ook voor overzicht. Ik zet de taken met de meeste prioriteit bovenaan en kan zo stap voor stap mijn lijstje afwerken.

 

Door je planning structureel af te werken werk je veel productiever en kom je veel verder dan zonder planning. Maak lekker een lijst met taken en zorg voor een productieve week!

Wat nu coach?!

Wil jij tijd overhouden voor je kinderen en/of je partner? Wil je niet de hele dag maar brandjes blussen?

 

Pas deze tips dan toe in jouw routine! Pas deze tips niet één keer toe maar blijf dit consistent doen zodat je productief blijft werken. Het is niet erg als je even terug valt in je drukke agenda, maar probeer dan weer zo snel mogelijk de tips toe te passen.

 

Pas de tips stap voor stap toe in je leven. Zoals je nu weet kan je niet multitasking, doe eerst één tip toepassen en zodra dit een gewoonte is start je met de volgende tip. Stap voor stap en zorgen dat het een gewoonte wordt.

 

Als je nog geen lijstjes maakt zal ik als eerste aanraden om te starten met lijstjes maken. Dit zorgt voor rust in het koppie en overzicht van welke taken als eerst moeten worden gedaan. Je kan een dagelijks lijstje maken maar je kan het ook nog beter aanpakken. Zorg ervoor dat je helder opschrijft en in kaart hebt welke projecten/taken er elk kwartaal af moeten, schrijf vervolgens op in welke maand van dit kwartaal je de taak af moet hebben en vervolgens kan je bedenken hoe ver je van te voren moet starten met voorbereiden.

 

Op deze manier heb je veel rust in je hoofd en kan jij op tijd beginnen zodat je geen stress hebt omdat je te laat bent begonnen. Zo kan jij productief werken zonder dat je het druk hebt.

 

Heb jij je lijstjes al helemaal onder controle dan kan je gaan kijken welke tip voor jou het meeste effect heeft op je dag. Begin daarmee en blijf dit consistent doen totdat het helemaal in je routine zit.

 

Heel veel succes met het toepassen van deze tips en hopelijk ga jij een productieve week tegemoet en niet een drukke week! Mocht je nog vragen hebben over deze tips dan kan je altijd ons mailen met jou vraag. We helpen je graag  op weg!

Lees ook onze andere blogs

Hoe kan jij je resultaat behouden met Sinterklaas

Met een paar praktische tips leer jij hoe jij je resultaat kan behouden met de feestdagen.

Concrete doelen stellen met een personal trainer

Hoe kan jij concrete doelen stellen zodat de kans op slagen veel groter is? Lees het allemaal in dit artikel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren