Hoe kan jij je resultaat behouden met sinterklaas

hoe je voeding aanpakken met sinterklaas

Hoe kan jij je resultaat behouden met Sinterklaas

Hoe kan jij je resultaat behouden met sinterklaas als al dat lekkers op tafel staat? Het is maar één dag dat we sinterklaas vieren maar de supermarkten liggen al sinds september vol met snoep- en koekgoed. Heel erg lekker al die zoetigheid, al is het wel fijn dat hier niet jouw resultaat op achteruit gaat. Hoe kan jij dat aanpakken? Dat gaan wij je vertellen.

 

Neem wat lekkers met mate

Er zit een verschil tussen een hele zak kruidnoten opeten en een klein schaaltje met kruidnoten. Wat lekkers nemen is écht niet het einde van je resultaat alleen als je er te veel van neemt kan dit zeker impact hebben. Daarom is het van belang om met mate de kruidnoten te eten.

 

Om die mate te behouden zal je wel al je maaltijden moeten eten van die dag. Oftewel niet gaan compenseren zodat je de kruidnoten kan eten. Dit werkt averechts aangezien je door een maaltijd over te slaan meer honger ervaart. Dit zorgt ervoor dat je minder goed met mate de kruidnoten kan eten en is de kans heel groot dat je alles wat los en vast zit gaat eten.

 

Houdt je structuur met maaltijden vast zodat je niet gaan compenseren. Je kan bijvoorbeeld wel je snack overslaan als je al weet dat je op vijf december allemaal lekkers in de avond met familie gaat eten. Zorg ervoor dat jij jezelf niet uithongert want dan weet je zeker dat je die hele zak met kruidnoten gaat leegeten.

 

Lekker kokkerellen!

Wat je natuurlijk ook kan doen is je eigen snacks maken! In plaats van de standaard kruidnoten kan jij zoeken op het internet wat voor gezonde sinterklaas snacks je allemaal hebt. Er staat zoveel op het internet dat je genoeg keus hebt. Je kan altijd ook nog een schaal met mandarijnen neerzetten maar ik denk dat je bezoek het wel lekker vind als er ook iets zoetig of hartigs op tafel staan.

 

Focus op de mensen om je heen

Eigenlijk draait deze dag helemaal niet om het eten maar om met je omgeving samen te zijn. Focus je daarom ook op het samen zijn en niet wie de meeste kruidnoten kan eten. Ga eens écht het gesprek aan met elkaar en focus je daarop en niet op het eten. Je viert deze dag met elkaar en daar zou de focus op moeten liggen. Dan zal je ook gelijk merken dat die zak met kruidnoten niet ineens leeg is.

focus op je omgeving en niet het eten

Blijf lekker bewegen

Naast dat je de kruidnoten met mate kan eten, je focust op de mensen om je heen en je kijkt voor gezonde alternatieven. Is het ook belangrijk om lekker te blijven bewegen. Dit kan je doen door een lange wandeling te maken, een duik te nemen in het zwembad of door de sportschool in te duiken.

 

Natuurlijk is sinterklaas maar één dag en toch zien we vaak dat mensen de gehele maand december moeite hebben om in beweging te komen. Het wordt kouder buiten, donkerder en op de bank kruipen met een deken en een schaal kruidnoten is dan een stuk aantrekkelijker. Toch wil je in beweging blijven zodat jij je resultaat kan behouden en niet in januari opnieuw moet starten. Daarbij wil je geen winterdip en door te blijven bewegen en trainen zal je merken dat je meer energie hebt en (bijna) geen winterdip.

 

Oftewel blijf in beweging en trainen! Plan voor jezelf vaste dagen en tijden in je agenda zodat je niet gaat uitstellen. Je kan ook nog opzoek gaan naar een sportbuddy om het wat gezelliger te maken en mocht je deze niet hebben zet dan tijdens de wandeling een podcast op of tijdens je training je favoriete muziek.

 

Sportbuddy die nooit afzegt!

Een sportbuddy is fijn om te hebben voor de gezelligheid maar ook voor de accountability. Je stelt minder snel uit, het is gezelliger dan alleen en kan elkaar motiveren tijdens het trainen. Iemand die ervoor zorgt dat jij niet de gehele maand december gaat uitstellen vanwege één dag sinterklaas. Geen smoesjes meer en samen knallend richting kerst!

En vergeet niet je schoen te zetten

En vergeet niet waar het eigenlijk om draait met sinterklaas en dat is je schoen zetten en heel hard meezingen met de liedjes. Naast dat je deze tips kan toepassen voor jezelf is het ook belangrijk om lekker te genieten en dat na één dag echt niet al je resultaat weg is. Pak na die dag je structuur weer op met trainen, voeding en bewegen en dan zal je merken dat die ene dag weinig doet.

 

Succes en mocht je vragen hebben over hoe jij de feestdagen goed kan doorkomen dan mag je ons altijd mailen met je vragen. We helpen je graag!

Lees ook onze andere blogs

Afvallen en spieren opbouwen: definitief antwoord van de personal trainer

De droom van iedereen om gewicht te verliezen en spiermassa aan te komen bespreken we in dit artikel. Want jouw droom kan werkelijkheid worden!

Hoe jij afvallen kan blijven volhouden

Lees in dit artikel hoe jij ervoor kan zorgen dat je gewicht blijft verliezen en niet na een paar weken weer aankomt in gewicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

trainer Joshua helpt een klant tijdens een personal training sessie

ADRES

Oude middenweg 229A
2491 AG Den Haag

Gratis parkeren